10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu, de partea Simonei Halep. Ce spune despre refuzul de a...

Irina Begu, de partea Simonei Halep. Ce spune despre refuzul de a juca în Fed Cup

Irina-Camelia Begu a spus, la revenirea în țară după meciul cu reprezentativa Canadei, că o înțelege pe Simona Halep și că ar fi făcut și ea la fel dacă era în locul numărul 3 mondial, cu privire la refuzul de a juca în Fed Cup.

“Am spus de la început că este decizia ei (n.r. – a Simonei Halep) şi trebuie să o acceptăm, pentru că a jucat foarte mult în ultima perioadă şi are anumite obiective. Şi eu aş fi făcut la fel în locul ei. Este o decizie pe care a luat-o şi a considerat-o cea mai bună pentru ea”, a spus Begu pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit Mediafax.

“Simona şi Monica sunt două jucătoare foarte importante. Simona este cea mai bună jucătoare din România, iar cu Monica joc foarte bine la dublu. În caz de 2-2 ar fi fost foarte greu, însă Andreea şi cu Raluca sunt două jucătoare foarte bune şi am reuşit să câştigăm şi fără Simona şi Monica. Vreau să le mulţumesc şi să le felicit încă o dată pe fete. Respect, Andreea şi Alexandra, pentru ce au făcut în această săptămână. Nu este uşor să joci la Fed Cup şi de aceea vreau să le felicit încă o dată”, a adăugat jucătoarea.

Citește și Exclusiv. Baghdatis: “România este țara în care am început la juniori.” De la Satu Mare la Australian Open

Begu, care a fost jucătoarea numărul 1 a României în meciul contra Canadei, regretă că nu a putut juca în partida cu Eugenie Bouchard din cauza accidentării, dar consideră că era foarte important ca pe teren să se afle o jucătoare aptă sută la sută din punct de vedere medical. “Este mai greu să fii racheta numărul 1, pentru că ai o presiune şi îţi doreşti foarte mult să câştigi meciurile tale. Se aşteaptă toată lumea ca numărul 1 să câştige întotdeauna, iar presiunea devine foarte grea pentru numărul 1. Eu mi-am dorit foarte mult să joc şi să aduc cât mai multe puncte României. Îmi pare rău că nu am putut să fiu aptă şi pentru duminică, dar fetele au fost minunate. Andreea a jucat incredibil şi asta a fost cel mai important, să intre o jucătoare aptă sută la sută. Am încercat de dimineaţă să mă antrenez şi atunci am decis cu echipa ca Andreea să joace. I-am transmis foarte multă încredere şi i-am spus să lupte pentru fiecare punct, pentru că la Fed Cup valorile se apropie. Contează foarte mult publicul, iar noi am avut foarte mulţi români care au ajutat-o”, a precizat Begu.

Citește și Stuttgart 2015. Simona Halep și-a aflat adversara din primul meci, nicio victorie în fața ei

Românca speră ca recuperarea să decurgă bine, iar săptămâna viiitoare să poată reveni pe teren. “Sunt mult mai bine, aproape refăcută şi vreau să mulţumesc echipei că m-a protejat şi m-a ajutat să mă recuperez. Sper ca de săptămâna următoare să pot participa la următoarele turnee”, a mai afimat Irina Begu.

Delegaţia României a sosit, marţi, din Canada, ea fiind primită la Salonul Oficial al Aerportului Internaţional Henri Coandă.

Citește și Olaru nu mai renunță la tenis. Reacția sa, după meciul din Fed Cup

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă