13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialIrina Begu, în sferturile de finală are turneului WTA de la Charleston

Irina Begu, în sferturile de finală are turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), după ce a învins-o pe jucătoarea Monica Puig din Puerto  Rico, în trei seturi, cu 1-6, 6-2, 7-6 (4), informează Agerpres.

Begu (25 ani, 34 WTA) s-a impus după două ore şi 20 de minute în faţa unei adversare de 22 de ani, aflată pe locul 62 în lume, care a comis 10 duble greşeli în acest meci. 

Românca şi-a asigurat un cec de 17.280 dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe principala favorită, Angelique Kerber, într-un preambul al înfruntării dintre echipele României şi Germaniei, în Fed Cup (16-17 aprilie, Cluj-Napoca). 

Kerber (28 ani, numărul doi mondial) a trecut în optimi de Kristina Kucova (Slovacia), jucătoare venită din calificări, cu 6-2, 6-3. 

Begu şi Kerber sunt la egalitate în privinţa meciurilor directe, 2-2, iar germanca a câştigat unul dintre meciuri chiar la Charleston, anul trecut, în sferturi, cu 7-6 (3), 7-6 (4). Şi prima confruntare s-a încheiat tot cu victoria jucătoarei germane, în 2013, în turul al doilea la Indian Wells, cu 6-3, 6-2. Begu s-a impus în 2015, la Australian Open, în primul tur, cu 6-4, 0-6, 6-1, şi la Roma, în turul al doilea, cu 6-3, 6-3.

Turneul WTA de la Charleston este dotat cu premii totale de 687.900 dolari.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă