4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu, victorie în turneul de la Roma: S-a calificat în semifinale

Irina Begu, victorie în turneul de la Roma: S-a calificat în semifinale

Irina Begu s-a impus vineri în fața japonezei Misaki Doi și astfel a pășit în semifinalele Turneului Internațional de la Roma după un final de meci adjudecat la tie-break scor final 6-2, 7-6.

Finalului setul decisiv tie-break-ul a început cu două minibreak-uri, şi Irina a condus cu 3-1, după o minge trimisă afară de japoneza Doi. La primul schimb de teren a fost 4-2 pentru româncă.

Tie-break-ul s-a încheiat la 3 şi Begu o poate întâlni acum acum în penultimul act pe Serena Williams, dacă numărul unu mondial va trece de Svetlana Kuznetsova. 

Fără set pierdut la Foro Italico în acest an, Begu a avut o nouă partidă fără probleme în faţa surprizei turneului, Misaki Doi. După un prim set în care şi-a dominat total adversara, Irina a mai slăbit puţin ritmul, însă şi-a revenit la timp. Şi-a regăsit agresivitatea pe finalul manşei secunde, când backand-ul a fost din nou principala sa armă.

Graţie performanţei de la Roma, Begu va urca în clasament până pe locul 28 mondial. Ea îşi poate îmbunătăţi clasarea dacă va accede în finală, însă pentru această performanţă va trebui să treacă examenul unui duel foarte greu.

Dacă un eventual duel cu numărul unu mondial ar fi o premieră, cele două nemaintâlnindu-se până în prezent, în confruntările directe cu rusoaica Kuznetsova, Irina are un palmares pozitiv: 2-1. Toate partidele dintre cele două au avut loc pe zgură.

În careul de aşi la Roma se calificase deja Garbine Muguruza, care va juca împotriva câştigătoarei din sfertul care le opune pe americanca Madison Key şi Barbara Strycov.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă