22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIrina Begu a câștigat Heart Award: cea mai puternică jucătoare din lume...

Irina Begu a câștigat Heart Award: cea mai puternică jucătoare din lume în primul tur al Fed Cup!

Irina-Camelia Begu prima rachetă a României în meciul din week-end, contra Canadei, a câștigat premiul “Heart Award”, în urma unei sesiuni de vot, prin care a fost aleasă jucătoarea care a impresionat în primul tur al Fed Cup.

Irina Begu, 33 WTA, a primit peste 54% din voturi în urma evoluției sale, în primul tur al Fed Cup, din meciul România – Spania. Românca a fost felicitată pe site-ul oficial și contul de Twitter al Fed Cup.

“Heart Award” este acordat unei singure jucătoare de la fiecare nivel/regiune a Fed Cup. Pentru Grupa Mondială/Grupa a II-a (primele două eșaloane) este premiată o singură jucătoare, ceea ce înseamnă, că în primul tur, Irina Begu a fost jucătoarea cu cea mai bună evoluție din lume.

Citește și Reacțiile jucătoarelor de Fed Cup ale României: “Contează mult ajutorul publicului. Sper să avem susținători”

Eroina de la Galați

Irina a primit această distincție, după ce a câștigat două meciuri în cadrul confruntării cu Spania. Cu toate că atunci Simona Halep era principala favorită, numărul 3 mondial a cedat în fața Garbinei Muguruza. Spania conducea România cu 2-1, iar Begu a învins într-un meci de totul sau nimic. Ea a trecut cu 6-2, 6-4 de Silvia-Soler Espinosa.

Cu scorul de 2-2, partida a devenit una foarte tensionată, iar meciul de dublu, se anunța unul la cote maxime. Begu, la doar câteva ore de la meciul de simplu, a făcut echipă cu Monica Niculescu, împotriva perechii Garrigues/Muguruza și a dat totul pentru ca în cele din urmă româncele să se impună cu 5-7, 6-3, 6-2.

A fost o duminică magică, pentru Begu, la Galați, iar cele două meciuri, disputate într-o singură zi, i-au adus titlul de cea mai determinată și mai impresionantă jucătoare din Fed Cup, în primul tur.

Pentru acest titlu, Begu va primi și un cec în valoare de 6000 dolari, pe care ea îl va putea dona în scop caritabil.

Citește și Bouchard a dezvăluit motivul pentru care a ales să joace împotriva României

 

Cele mai citite

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă