21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu a câștigat turneul WTA de la Florianopolis

Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Florianopolis

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Florianopolis (Brazilia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Timea Babos, în trei seturi, cu 2-6, 6-4, 6-3.

Agerpres transmite că Irina Begu s-a impus în două ore și opt minute de joc și și-a trecut în palmares al treilea său titlu WTA din carieră, după cele câștigate în 2012 la Tașkent și în 2015 la Seul. Românca a mai jucat, de asemenea, trei finale, în 2011 la Marbella și Budapesta și în 2014 la Moscova. Anul acesta, cea mai bună performanță pentru Irina era o semifinală la Roma.

Begu (25 ani, 31 WTA), a doua favorită, a cedat fără drept de apel primul set, cu 2-6, dar a revenit în al doilea și a condus cu 3-1. Irina a avut o cădere și Babos (23 ani, 44 WTA), cap de serie numărul șase, a întors scorul, preluând conducerea cu 4-3. Begu s-a mobilizat și a revenit, câștigând trei ghemuri la rând și setul cu 6-4. În decisiv, Babos a început mai bine și a condus cu 2-0, dar Begu a recuperat și a restabilit egalitatea, 2-2. Babos a mai condus cu 3-2, Begu a egalat (3-3) și a fost condusă cu 40-0 de unguroaică, dar a revenit spectaculos și a reușit break-ul, pentru 4-3. Irina s-a desprins la 5-3 și a încheiat meciul pe serviciul adversarei (6-3).

Românca a reușit 3 ași, dar a și comis 9 duble greșeli, în timp ce Babos a avut 2 ași și 8 duble greșeli. Begu câștigase și primul meci direct cu Babos, în 2012 în primul tur la Fes (Maroc), cu 7-6 (3), 6-3.

Pentru succesul de la Florianopolis, Begu a primit un cec de 43.000 de dolari și 280 de puncte WTA, iar Babos a fost recompensată cu 21.400 dolari și 180 de puncte WTA. Begu a e doua jucătoare română care câștigă titlul la Florianopolis, după Monica Niculescu, în 2014.

Irina Begu va juca în continuare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, urmând să o înfrunte în primul tur la simplu pe japoneza Nao Hibino (84 WTA), pe care tocmai a învins-o miercuri în sferturi la Florianopolis, cu 6-2, 6-4. La dublu feminin, Begu și Monica Niculescu vor avea adversare foarte puternice, taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan, favoritele numărul trei.

Cele mai citite

Rafael Nadal, victorie la revenirea în circuitul ATP! Spaniolul s-a calificat în turul secund la Barcelona

La revenirea în circuitul profesionist după mai bine de trei luni de absență, Rafael Nadal s-a calificat în turul secund al turneului ATP 500...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...
Ultima oră
Pe aceeași temă