21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros

Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, luni, după ce a dispus de americanca Bethanie Mattek-Sands cu 5-7, 6-1, 6-3, informează Agerpres.

Irina Begu (25 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 25 la Openul Franţei, a câştigat toate cele cinci meciuri cu Bethanie Mattek-Sands (31 ani, 86 WTA). Cele două s-au întâlnit pentru al doilea an consecutiv la Roland Garros.

În prima confruntare, Irina s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-2 în sferturi la Linz în 2012, apoi a învins cu 6-2, 6-4 în optimi la Rio anul trecut, a câştigat cu 6-4, 7-6 (6) în primul tur la Roland Garros în 2015 şi anul acesta în turul al doilea la Charleston, cu 6-4, 4-6, 6-2. 

Begu şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA. 

Irina Begu va avea o adversară dificilă în turul secund, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două se vor înfrunta în premieră. 

Tot luni, Simona Halep, a şasea favorită, a trecut cu 6-2, 6-0 de japoneza Nao Hibino, iar Alexandra Dulgheru a fost întrecută de belgianca Yanina Wickmayer cu 6-1, 6-3. Alte două românce vor evolua în runda inaugurală: Sorana Cîrstea va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina, iar Monica Niculescu (cap de serie numărul 31) o va înfrunta pe franţuzoaica Pauline Parmentier.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă