12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros

Irina Begu s-a calificat în turul doi la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, luni, după ce a dispus de americanca Bethanie Mattek-Sands cu 5-7, 6-1, 6-3, informează Agerpres.

Irina Begu (25 ani, 28 WTA), cap de serie numărul 25 la Openul Franţei, a câştigat toate cele cinci meciuri cu Bethanie Mattek-Sands (31 ani, 86 WTA). Cele două s-au întâlnit pentru al doilea an consecutiv la Roland Garros.

În prima confruntare, Irina s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-2 în sferturi la Linz în 2012, apoi a învins cu 6-2, 6-4 în optimi la Rio anul trecut, a câştigat cu 6-4, 7-6 (6) în primul tur la Roland Garros în 2015 şi anul acesta în turul al doilea la Charleston, cu 6-4, 4-6, 6-2. 

Begu şi-a asigurat un cec de 60.000 de euro şi 70 de puncte WTA. 

Irina Begu va avea o adversară dificilă în turul secund, Coco Vandeweghe (SUA), o jucătoare de 24 de ani, aflată pe locul 43 în lume. Cele două se vor înfrunta în premieră. 

Tot luni, Simona Halep, a şasea favorită, a trecut cu 6-2, 6-0 de japoneza Nao Hibino, iar Alexandra Dulgheru a fost întrecută de belgianca Yanina Wickmayer cu 6-1, 6-3. Alte două românce vor evolua în runda inaugurală: Sorana Cîrstea va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina, iar Monica Niculescu (cap de serie numărul 31) o va înfrunta pe franţuzoaica Pauline Parmentier.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă