14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialJO 2024: Care sunt orașele care și-au depus oficial candidatura pentru organizarea...

JO 2024: Care sunt orașele care și-au depus oficial candidatura pentru organizarea Olimpiadei de Vară

Cinci orașe au intrat în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Vară din 2024, după ce și-au depus oficial candidaturile. Competiția ar putea ajunge la granițele României.

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a anunţat numele celor cinci orașe rămase oficial în cursa pentru organizarea evenimentului sportiv de peste 9 ani: Paris, Budapesta, Hamburg, Los Angeles şi Roma.

Oraşul german Hamburg ar putea însă ieși din cursă în cazul în care nu va obține susținerea populației la referendumul care va fi organizat pe această temă la data de 29 noiembrie.

Timp de doi ani de zile orașele rămase în cursă vor trebui să facă lobby pentru câștigarea evenimentului. Votarea gazdei JO 2024 va avea loc la Lima (Peru), în septembrie, 2017.

Marile candidate ale Olimpiadei, cu cele mai mari șanse de reușită, sunt orașul american Los Angeles şi cel francez, Paris.

Următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară vor avea loc la Rio de Janeiro (Brazilia, 2016), respectiv Tokyo (Japonia, 2020).

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă