18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialJO de la Rio. Irina Begu și Andreea Mitu, eliminate încă din...

JO de la Rio. Irina Begu și Andreea Mitu, eliminate încă din primul tur în competiția de simplu

Evoluțiile modeste ale sportivilor români au continuat și în a doua zi la JO de la Rio de Janeiro. Tenisul nu a făcut rabat și din păcate cele două reprezentante în proba de simplu, Irina Begu și Andreea Mitu, s-au recunoscut învinse încă din prima fază.

Irina Begu nu a reuşit să continue parcursul perfect de la Florianopolis, acolo unde a câştigat titlul, şi a fost eliminată încă în primul tur.

Românca de pe locul 31 WTA a pierdut în trei seturi, 4-6, 6-3, 3-6, în faţa sportivei din Japonia, Nao Hibino (84 WTA).Begu a comis 7 duble greşeli în meciul cu Nao Hibino şi a reuşit să pună în teren primul serviciu doar în proporţie de 54%.

Interesant  este că cele două s-au întâlnit cu patru zile în urmă, la Florianopolis, în sferturi, acolo unde românca de 25 de ani s-a impus categoric, cu 6-2, 6-4.

Irina Begu va evolua şi la dublu la JO, alături de Monica Niculescu. Tot la dublu va fi prezentă şi perechea Andreea Mitu / Raluca-Ioana Olaru.

Andreea Mitu, același scenariu cu al Irinei Begu

La simplu mai e prezentă Niculescu, care se va duela în turul secund cu Svetlana Kuznetsova. Din păcate și Andreea Mitu a fost eliminată în primul tur  de Garbine Muguruza, scor 2-6, 2-6.

Mitu e o jucătoare obișnuită să joace mai mult la dublu de aceea și ocupă locul 190 în clasamentul de simplul WTA. Românca a început foarte bine meciul și a condus cu 2-0 în primul set.

Din acel moment însă, jucătoarea din Spania a revenit fantastic și nu i-a mai lăsat Andreei niciun game. Muguruza și-a continuat recitalul și în setul doi, iar Mitu a trebuit să se recunoască învinsă.

Andreea Mitu urmează, alături de Raluca Olaru, au jucat luni dimineață în fața cuplului maghiar Timea Babos / Reka Jani calificându-se mai departe.

Revenind la simplu, Muguruza va evolua în turul doi împotriva lui Nao Hibino, jucătoare care a eliminat-o pe Irina Begu în debutul competiției, scor 6-4, 6-3, 6-3.

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă