10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialJO Tineret Nanjing: Naționala de baschet 3x3 a României, eliminată în sferturi

JO Tineret Nanjing: Naționala de baschet 3×3 a României, eliminată în sferturi

Naționala de baschet masculin 3×3 a României a fost eliminată în sferturile de finală în cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, China. România a pierdut în fața Franței, scor 11-19.

Naţionala masculină s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei după ce a ocupat locul 6 în grupa B. Luni, echipa României, formată din jucătorii Kuti Nandor, Dragoş Gheorghe, Tudor Gheorghe şi Bogdan Nicolescu a învins Slovenia în 16-imi, cu scorul de 20-14, calificându-se în sferturile de finală. Meciul eliminatoriu din această fază s-a disputat luni seară, iar tricolorii au pierdut cu Franţa, scor 11-19, conform Mediafax.

Tot luni, la feminin, Ana Ferariu, Kincso Kelemen, Peter Timea şi Iringo Debreczi au cedat în faţa Spaniei, cu scorul de 14-18, în optimi, astfel încât au ratat sferturile de finală ale competiţiei.

Delegaţia României a cucerit până în prezent cinci medalii la Jocurile Olimpice de Tineret: ARGINT  – judoka Ştefania Dobre, la categoria 63 de kilograme, două medalii de aur – echipajele de dublu rame fără cârmaci, feminin şi masculin, argint – Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţii şi tot argint – Alexandru Mihăiţă Novac, la aruncarea suliţei.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august şi fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

România este reprezentată de 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), iar dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă