11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJocuri Europene Baku: Andreea Chițu și-a asigurat argintul. Urmează lupta pentru aur

Jocuri Europene Baku: Andreea Chițu și-a asigurat argintul. Urmează lupta pentru aur

Andreea Chiţu s-a calificat în finala probei de judo, la 52 kilograme, în cadrul Jocurilor Europene de la Baku. Românca va încheia competiția cel puțin cu medalia de argint.

În grupa C a categoriei 52 de kilograme, Andreea Chiţu a învins-o pe Roni Schwartz (Israel) şi Giuffrida Odette (Italia), câştigând grupa şi calificându-se în semifinale. În această fază, Andrea Chiţu a trecut de sportiva germană Mareen Kraeh şi s-a calificat în finala categoriei, în care va lupta pentru medalia de aur cu judoka franceză Annabelle Euranie, conform Mediafax.

În grupa A de la aceeaşi categorie, Larisa Florian a obţinut victorii în grupa A, cu Jaana Sundberg (Finlanda) şi Kelly Edwards (Marea Britanie), dar în lupta pentru calificarea în semifinale a fost învinsă de Natalia Kuziutina (Rusia). În prima confruntare din recalificări, sportiva noastră a învins-o pe Birgit Ente (Olanda) şi va lupta pentru medalia de bronz cu Mareen Kraeh.

La categoria 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost eliminată în primul tur al grupei A de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut la Ebru Sahin (Turcia) în turul doi al grupei C.

Loredana Ohâi a fost învinsă în turul doi din grupa A, categoria 57 de kilograme, de olandeza Sanne Verhagen, după ce sportiva tricoloră câştigase prima luptă cu Larissa Csatari (Elveţia).

La aceeaşi categorie, Corina Căprioriu a avut un prim tur liber în grupa C, după care a învins-o pe Giulia Quintavalle (Italia), dar pentru câştigarea grupei şi calificarea în semifinale a fost învinsă de kosovara Nora Gjakova, după prelungiri, astfel că a intrat în recalificări pentru medalia de bronz. În prima luptă din această fază, Căprioriu a cedat însă în faţa sportivei Miryam Roper (Germania), astfel că a încheiat pe locul 7.

La masculin, Amado Lazea a fost eliminat în primul tur al categoriei 60 de kilograme, grupa C, de Artiom Arşanski, iar Remus Lazea a pierdut tot în primul tur, la categoria 66 de kilograme, grupa C, cu Jasper Lefevere (Belgia).

Competiţia de judo programată în cadrul Jocurilor Europene este, de fapt, Campionatul European din 2015, care a fost alocat iniţial către Glasgow. În urma unor neînţelegeri cu organizatorii, EJU a decis să mute competiţia în cadrul Jocurilor Europene.

În competiţie s-au înscris 247 de judoka din 47 de ţări.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă