18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialJocuri Olimpice Tineret: Argint pentru Alexandru Novac la aruncarea suliței

Jocuri Olimpice Tineret: Argint pentru Alexandru Novac la aruncarea suliței

Rmânia a obținut o medalie de argint la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China. Atletul Alexandru Mihăiţă Novac a cucerit argintul la aruncarea suliţei.

Cea mai bună aruncare a atletului român a măsurat 73,98 metri, cu care a cucerit medalia de argint, după Lukas Moutarde (Franţa, 74,48 metri). Medalia de bronz a revenit sportivului Mark Xaver Schmolcz (Ungaria, 72,40 metri), potrivit Mediafax.

Prima medalie pentru delegaţia României a fost cucerită de judoka Ştefania Dobre, argint, la categoria 63 de kilograme. Au urmat două medalii de aur, cucerite de echipajele de dublu rame fără cârmaci ale României, feminin şi masculin, iar duminică încă una de argint, cucerită de Andrei Rareş Toader, la aruncarea greutăţii.

Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) se dispută între 16 şi 28 august, fiind o competiţie rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

România este reprezentată de 41 de sportivi (23 de fete şi 18 băieţi), iar dintre aceştia, zece au participat şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de anul trecut, de la Utrecht, de unde opt au revenit în ţară cu cel puţin o medalie.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă