10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialJocurile Olimpice 2016, cel mai sigur loc pentru sportivi

Jocurile Olimpice 2016, cel mai sigur loc pentru sportivi

Deşi focuri de armă răsună în cartierele mărginaşe din Rio de Janeiro, cadavre mutilate zac pe plajă, iar poliţiştii şi pompierii protestează, Comitetul Olimpic American (USOC) a afirmat că Jocurile Olimpice 2016 vor fi cel mai sigur loc pentru sportivi odată ce întrecerile vor începe, scrie Reuters, potrivit Agerpres. 

La ultima reuniune a conducerii USOC înainte de startul Jocurilor, programate între 5 şi 21 august, doi conducători ai comitetului, Scott Blackmun şi Larry Probst, au minimalizat ameninţările pe care problemele de securitate şi virusul Zika le reprezintă pentru primele Jocuri de vară din America de Sud. 

USOC s-a declarat încrezătoare că Jocurile vor decurge în bune condiţii şi vor fi un succes. "Cred că aş spune că îmi voi duce familia acolo", a afirmat Blackmun. "Simt că locul cel mai sigur din lume vor fi satul olimpic şi arenele ce vor găzdui competiţia, aşa că eu cred că sportivii noştri vor fi printre cei mai siguri oameni din Rio, datorită tuturor măsurilor de securitate. Trăim într-o lume cu adevărat complicată şi fiecare lucru presupune un risc… dar apreciem cu adevărat pregătirile pentru Jocurile de la Rio. Există un risc asociat cu orice fel de Jocuri, fie că este vorba de terorism, de criminalitate sau de transport", a adăugat el. 

Reuters aminteşte că oficialii americani din domeniul sănătăţii au conchis că infecţiile produse de virusul Zika la femeile gravide pot cauza microcefalie a fătului, care se caracterizează printr-un cap mic al copilului şi duce la serioase probleme de dezvoltare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a indicat că există un consens ştiinţific asupra faptului că Zika poate cauza Guillain-Barre, un sindrom neurologic rar, care poate provoca paralizie temporară la adulţi. 

Recent, numărul 1 mondial al golfului, australianul Jason Day, a renunţat la participarea la Jocurile de la Rio de teama virusului Zika. Din acelaşi motiv, şi alte nume mari ale golfului, ca nord-irlandezul Rory McIlroy, au anunţat că nu vor merge la Jocuri. La sfârşitul lunii trecute, cea mai bună jucătoare română de tenis a ultimilor ani, Simona Halep, a declarat pentru Reuters că ar putea renunţa la participarea la Jocurile de la Rio de teama virusului Zika. 

Cele mai citite

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă