25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialGimnasta Larisa Iordache a fost operată cu succes la Viena

Gimnasta Larisa Iordache a fost operată cu succes la Viena

Gimnasta Larisa Iordache a fost operată, vineri, la Viena, după ce şi-a fracturat un deget de la mâna stângă la un antrenament desfăşurat săptămâna aceasta, scrie Agerpres. 

''În ultimele zile am avut parte de unele dintre cele mai grele clipe din cariera mea. Aşa cum probabil aţi aflat, marţi după-amiaza, în timpul unui antrenament la bârnă, mi-am fracturat unul din degetele de la mâna stânga. Diagnosticul a fost clar: fractura de metacarp 4. Am fost absolut bulversată şi şocată. Eram pregătită să încep concursurile de anul acesta, iar accidentarea s-a produs la un element simplu'', a scris Iordache pe contul său de Facebook. 

''Joi seara am plecat către Viena pentru intervenţia chirurgicală necesară. În această dimineaţă am fost operată. Intervenţia s-a desfăşurat cu succes şi în curând voi începe perioada de recuperare. Medicii mi-au impus o pauză de aproximativ şase săptămâni, ceea ce face imposibilă participarea mea la concursul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio'', a precizat Larisa. 

Totuşi, cea mai valoroasă gimnastă română a momentului are încredere în colegele ei că vor reuşi calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar şi condiţiile absenţei sale de la turneul preolimpic de luna viitoare (16-18 aprilie). 

''Voi susţine echipa şi cred în continuare că vom reuşi să ajungem la Olimpiada din vară! Nu în ultimul rând aş vrea să vă mulţumesc tuturor pentru mesajele de încurajare pe care mi le-aţi trimis zilele acestea! În astfel de momente sprijinul fanilor este esenţial şi sunt recunoscătoare fiecărui gând bun pe care l-am primit! Va mulţumesc mult!'', a scris Larisa Iordache în încheierea mesajului său din reţeaua de socializare. 

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, joi, pentru AGERPRES că accidentarea Larisei Iordache intervine în cel mai nepotrivit moment, chiar înaintea turneului de recalificare la JO 2016 din Brazilia, dar chiar şi în cel mai nefavorabil scenariu, România va avea o gimnastă la turneul olimpic. 

''Medaliaţii de la individual compus de la Mondiale nu au beneficiat de calificarea directă la JO, ci numai medaliaţii pe aparate. Cert este însă că recalificările de la Rio dau tuturor echipelor care nu se califică, dar care participă la bătălia pentru calificarea cu echipa, dreptul calificării unui sportiv, la alegerea federaţiei naţionale. Practic, Larisa nu va putea participa la această recalificare, dar asta nu înseamnă că nu poate să meargă la Olimpiadă. Şi în cea mai proastă variantă, vom avea un sportiv în probele individuale'', a precizat preşedintele FRG. 

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă