22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialLeonard Doroftei nu-și va da demisia de la FR Box. "Sunt un...

Leonard Doroftei nu-și va da demisia de la FR Box. “Sunt un luptător!”

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, rămas fără atribuții și drept de semnătură, după ce acestea i-au fost ridicate de Biroul Federal, a declarat că nu-și va da demisia și că este nedrept ceea ce i se întâmplă. Un scandal a cuprins FRB după ce Doroftei a fost jignit de vicepreședintele Vasile Câtea.

"Dacă cei din box îmi vor cere să plec, o voi face. Nu mi-am dat demisia, pentru că sunt un luptător. Am solicitat ca Vasile Câtea să fie îndepărtat din conducere, pentru că nu este normal să jigneşti un preşedinte. Mâine, poimâine îl ameninţi sau îl iei şi la bătaie? El este consilierul ministrului, este om politic, aş vrea să văd că ministrul are o poziţie, îi dă un avertisment. Când am fost propus preşedinte, nu a fost pentru că sunt deştept, ci pentru imagine. Acum, când au văzut că nu intru în jocurile lor, sunt prost. Eu nu vreau să încurc pe nimeni şi vreau ca boxul să meargă înainte", a spus Doroftei.

La şedinţa Biroului Federal de miercuri, preşedintele Leonard Doroftei a părăsit sala unde avea loc întrunirea, după ce i-a cerut demisia de onoare lui Vasile Câtea, care îl jignise. Cum Câtea a refuzat să o facă, Doroftei a decis să plece din sală. După ce a părăsit întrunirea, Biroul Federal a decis să-i retragă atribuţiile şi dreptul de semnătură lui Doroftei.

"Am tot respectul pentru ministrul Gabriela Szabo, am fost colegi, am călătorit în acelaşi avion la două olimpiade, ştie ce e performanţa şi cred că ştie şi cum ar trebui să fie respectaţi campionii. Nu cred că este normal ce s-a întâmplat ieri, faptul că au luat decizia de a-mi retrage atribuţiile şi prerogativele de semnătură. O să vedem ce se întâmplă de acum încolo, dar nu mă pot călca în picioare unii după cum vor", a completat Doroftei.

Fostul campion mondial la amatori şi profesionişti a menţionat că nu poate accepta ca o persoană, indiferent de funcţie, să fie jignită. "Nu pot accepta să fiu jignit de vicepreşedintele Vasile Câtea. Ce puteam să fac când acest om mi-a spus «mă p.. pe tine»? I-am cerut demisia de onoare, nu şi-a dat-o şi am decis că e mai bine să mă ridic şi să plec. Nu pot să concep că un om din federaţie, mai mult, şi consilier al ministrului, îşi perimite să mă jignească în asemenea mod. Puteam să fiu oricine, nu Doroftei, nu pot fi de accord cu asemenea jignire, indiferent de cine e vorba", a completat Doroftei.

Leonard Doroftei a afirmat că bugetul federaţiei pe anul 2014 a fost deja cheltuit şi a lăsat de înţeles că banii au fost delapidaţi de mai mulţi oficiali ai FR de Box. "Nu putem trăi de pe o zi pe alta, din împrumuturi. Bugetul alocat la începutul anului a fost cheltuit în primele luni. Acest buget s-a împărţit între antrenori, ei trebuiau să gestioneze banii. Am discutat această problemă şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, dar probabil alţii i-au spus altceva. Am început să deranjez când am întrebat cum au fost cheltuiţi banii, de ce avem pagubă când trebuia să facem PROFIT ? Cum de am plătit 100 de oameni la pază la Campionatul Mondial când au fost câteva zeci de spectatori? O să fac publice veniturile şi premierile celor din federaţie, atunci să vedem ce părere vor avea oamenii din box", a explicat Doroftei.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 781. Rusia susține că “Formula de pace” va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina

"Formula de pace" va avea succes dacă Occidentul oprește livrările de arme pentru Ucraina, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria...

Românii cotizează 35 de ani la pensie și primesc bani mai puțin de 12 ani

România are a treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE, de 76,6 ani, potrivit Eurostat. Țara noastră este urmată în acest clasament doar de...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă