16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFORMULA 1. Hamilton, campion și în prima cursă din 2015, după MP...

FORMULA 1. Hamilton, campion și în prima cursă din 2015, după MP al Australiei

Campionul mondial en-titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a câștigat prima cursă din sezonul 2015 a campionatului de Formula 1.

Marele Premiu al Australiei i-a adus o victorie de moral campionului mondial, în condițiile în care Hamilton va avea o concurență serioasă la titlu, anul acesta. Britanicul a fost urmat, pe locurile cu puncte, de: Nico Rosberg (Mercedes), Sebastian Vettel (Ferrari); Felipe Massa (Williams), Felipe Nasr (Sauber), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Hulkenberg (Force India), Marcus Ericsson (Sauber), Carlos Sainz jr. (Toro Rosso) şi Sergio Perez (Force India). În timp ce liderul are 25 de puncte, locul 10 a primit un punct.

După această cursă Mercedes și-a asigurat din nou un avans impresionant, în clasamentul constructorilor, încă din debutul sezonului. Echipele care au luat puncte: Mercedes – 43 puncte, Ferrari – 15, Sauber – 14, Williams – 12, Red Bull – 8, Force India – 7, Torro Rosso – 2.

Debutul pentru McLaren – Honda, care a refăcut, în acest sezon, vechiul parteneriat, nu a fost unul prea fericit, după ce niciunul dintre piloți nu a adunat puncte. Jenson Button a terminat fix sub linie, pe locul 11, iar tânărul Kevin Magnussen a abandonat.

Un debut important în Formula 1 a fost cel al lui Max Verstappen, care a devenit cel mai tânăr pilot din F1. Deși ocupa locul 9 la un moment dat, a fost nevoit să abandoneze din cauza unei defecțiuni a monopostului său.

Următoarea etapă de F1 este Marele Premiu al Malaeziei, 27-29 martie.

Cele mai citite

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...
Ultima oră
Pe aceeași temă