10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialRoland Garros: Simona Halep o va înfrunta pe Svetlana Kuzneţova în sferturile...

Roland Garros: Simona Halep o va înfrunta pe Svetlana Kuzneţova în sferturile de finală

Simona Halep s-a calificat, în premieră, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros după ce a învins-o cu 6-4, 6-3 pe Sloane Stephens din Statele Unite ale Americii.

În sferturi de finală la Roland Garros, Simona Halep o va întâlni pe Svetlana Kuzneţova, după ce rusoiaca şi-a asigurat calificarea în această fază a competiţiei în urma victoriei, scor 6-3, 6-4, în faţa sportivei cehe Lucie Safarova, numărul 23.

"Mă bucur că mi-am luat revanşa în faţa lui Stephens. Am jucat bine, mă bucur că m-am calificat în sferturi, pentru prima dată în cariera mea. A fost un moment crucial al meciului la 4-4 în primul set, am alergat mult după puncte atunci, mă bucur că am lovit bine mingea, chiar dacă nu mi-a funcţionat serviciul aşa cum mi-aş fi dorit. Am mai multă încredere în mine după meciul de azi", a declarat Halep la finele jocului.

Live Score: Halep – Stephens 6-4, 6-3

FInal de set: 6-3- Halep se califică în sferturi

5-3- Stephens câştigă game-ul, Halep serveşte pentru câştigarea setului

5-2– Simona câştigă game-ul la 0 şi este la un singur pas de câştigarea meciului şi de o calificare istorică

4-2– Stephens nu este constantă în joc, Halep profită de greşelile ei, jucătoarea de tenis din SUA i-a făcut cadou game-ul româncei

3-2– Halep începe să greşească, Stephens face break-ul şi se apropie de româncă

3-1  Halep îşi măreşte avantajul

2-1- Stephens face break, Halep pierde game-ul după ce a câştigat patru game-uri la rând.

2-0– Încă un game excelent făcut de Simona Halep, e mult mai sigură pe ea în setul al doilea

Setul 2: 1-0- Halep câştigă uşor şi relaxat primul game al setului secund. un început foarte bun de set pentru româncă

 

Setul 1: 6-4

6-4: SET pentru Halep. Românca reușește să se impună la capătul unui set dificil, dar cu multe faze spectaculoase.

5-4: Punct superb jucat de cele două. La capătul unei mingi jucate pe tot cuprinsul terenului scorul era de 40-40, iar Halep a avut nevoie de avantaj pentru a câștiga game-ul.

Halep deține controlul partidei deocamdată, chiar dacă uneori domină și Stephens, însă pentru scurt timp.

4-4: Stephens reușește să câștige punctul, pe serviciul său, însă a avut mari dificultăți. Halep a dus punctul la 40-40, după care americanca avut nevoie să obțină de mai multe ori avantajul pentru a-și asigura punctul.

4-3: Halep a fost mult mai sigură la acest punct, în care fost la serviciu. Nu i-a mai acordat americancei șansă să facă break.

3-3: BREAK Halep reușește să câștige din nou un punct pe serviciul adversarei. Stephens a jucat însă foarte spectaculos o minge, ademenind-o pe Halep la fileu, după care a lobat din capătul terenului peste româncă. Halep a fost ironizată, însă și-a spălat greșeala câștigând punctul.

Pe arena Philippe Chatrier au început să apară mai mulți spectatori, iar o dată cu ei și soarele.

2-3: Halep pierde iar pe propriul serviciu. Românca a câștigat doar primul game pe serviciul ei, după care le-a pierdut pe următoarele două. Halep nu este deloc în apele ei la serviciu. Rămâne de văzut dacă își va reveni.

2-2: Stephens o plimbă pe Halep pe tot terenul când este la serviciu. Halep a făcut un joc destul de bun pe serviciul americancei, reușind chiar să câștige o minge după ce alergat aproape pe întreaga suprafață a terenului, însă nu a fost suficient pentru a o învinge pe Stephens.

2-1: BREAK Stephens câștigă din nou mingi pe serviciul lui Halep, însă românca menține egalitatea. Halep scoate suberp o mingi de lângă fileu, făcând 30-30. Totuși Halep pierde game-ul. Este clar că nu este în apele ei la serviciu.

2-0: Halep a câștigat foarte frumos al doilea punct al setului. Deși a servit Stephens, Halep s-a simțit chiar mai în largul ei, reușind să facă game alb. Niciun punct nu a câștigat Stephens pe propriul serviciu.

1-0: Halep a câștigat primul game, după ce a fost la serviciu. Totuși americanca a pus presiune, iar Halep a ajuns de trei ori la egalitate, 40-40.

0-0: A început partida. Halep este la serviciu. A pierdut prima servă, însă și-a revenit. Halep și Stephens ajung la 40-40, după ce jucătoarea din SUA a rezistat foarte bine în fața serviciului Simonei. Românca nu pare să-și intrat în joc încă.

Nu este foarte multă lume pe stadion, însă cele câteva sute de persoane aplaudă fiecare punct câștigat. Vremea este destul de închisă.

ÎNCEPUT DE MECI LA PARIS

Setul 1 este pe cale să înceapă. Cele două jucătoare își fac încălzirea, schimbă câteva mingi. Arbitrul prezintă cele două jucătoare, iar Halep obține mai multe aplauze din partea publicului.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă