11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialHalep s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a trecut...

Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a trecut de Kuznețova

Simona Halep, cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, pe Svetlana Kuznetsova, cap de serie 27, în sferturile de finală de la Roland Garros. Halep a reușit cea mai mare performanță din carieră, ajungând pentru prima dată în semifinalele unui turneu de grand slam.

În semifinale, Halep o va întâlni pe nemțoaica Andrea Petkovic, cap de serie 28, care a trecut în sferturi de italianca Sara Errani, favorita numărul 10. Meciul Halep – Petkovic (live text pe romanialibera.ro) va avea loc mâine, de la ora 15.00.

Halep a reușit să egaleze reușita Irinei Spîrlea, din 1997, la US Open. De asemeni, dacă va câștiga Roland Garros, Halep va fi doar a doua tenismenă din istoria României care își trece în palmares acest titlu, după Virgina Ruzici (Roland Garros 1978).

LIVE TEXT: Simona Halep – Svetlana Kuzneţova: 6-2, 6-2

Setul II:6-2

Halep câștigă meciul și ajunge în semifinale la Roland Garros, cea mai înaltă performanță din carieră.

6-2: A început game-ul decisiv. Halep servește, dar Kuzențova face primul punct. Halep egalează, după care trece în avantaj. Egalează Kuznețova. Se ajunge din nou la 40-40. Halep face dublă greșeală și rusoaica are avantaj. Halep revine, restabilește egalitatea, apoi trece imediat în avantaj.

5-2: Cel de-al doilea set a ajuns deja la aproape 40 de minute, după ce primul a durat doar 33 de minute. Halep câștigă din nou pe serviciul adversarei. Halep a dominat-o total pe rusoaică atunci când a servit ea.

4-2 Halep pierde pe propriul serviciu.Kuznețova reduce din diferență.

4-1 Halep face din nou break-ul și se apropie de performanța carierei, semifinale la Roland Garros.

3-1: Punct superb câștgat de Halep pe propriul serviciu, după ce i-a plasat rusoaicei o minge tăiată, la fileu. Halep câștigă și game-ul și se distanțează.

1-1: Halep este la serviciu. Cele două mențin echilibrul pe tabelă la acest game. Kunznețova cere challenge la un as al Simonei care părea că a fost out. Arbitrul a lăsat punct pentru Halep. Kuznețova este fluierată pentru contestarea punctului câștigat de româncă. Kuznețova aruncă racheta în aer și o scapă, fiind fluierată din nou pentru gestul său. Se adună multă tensiuni pe arena de la Roland Garros. Halep câștigă punctul, cu multă greutate, dar la capătul unui game foarte spectaculos.

0-1: A început setul al doilea. Kuznețova servește în primul game. Statisticile arată mai multe greșeli forțate pentru Kuznețova, 14-9. Halep joacă superb, reușește să ajungă până la fileu, însă trimite o minge, cu multă neșansă, în out. Game-ul se joacă în continuare. Game-ul ajunge la egalitate, 40-40. Kuznețova reușește în cele din urmă să-și câștige punctul pe propriul serviciu.

Jucătoarele se pregătesc de setul al doilea.

Setul I: 6-2

Halep câștigă primul set!

6-2: Simona Halep servește pentru final de set. Halep a început bine game-ul cu mingi puternice trimise în jumătatea rusoaicei. Reușește primul punct. Halep domină jocul.

5-2 Kuznețova are probleme la serviciu. Halep duce punctul la 40-40 și reușește să-și adjudece game-ul în cele din urmă. 

4-2 Halep câștigă al doilea game pe propriul serviciu.

3-2 Halep câștigă un punct rapid pe serviciul rusoaicei.

2-2 Kuznețova face break. Halep a avut probleme la propriul serviciu.

2-1 Kuznețova câștigă primul său game. De această dată a fost mult mai incisivă.

2-0 Rusoaica a început să fie mai agresivă. Meciul începe la fel ca partida cu Sloane Stephens, când Halep cu greu și-a câștigat mingile în care s-a aflat la serviciu, din primul set. Halep reușește însă cu puțin noroc să facă 2-0.

1-0 Kuznețova servește prima. Rusoaica are ceva emoții la debutul partidei. BREAK pentru româncă. Halep a reușit să facă punctul pe serviciul adversareil. Început bun de partidă pentru Halep!

UPDATE Ploaia s-a oprit la Paris, iar după ce terenul a fost pregătit, a fost dat startul partidei.

Oficialii anunță o nouă oră de începere a partidei. Din cauza ploii meciul a fost din nou amânat pentru ora 16.00. În cazul în care vremea nu se va îmbunătăți există posibilitatea altor amânări.

Partida este întârziată din cauza vremii nefavorabile de la Paris. Ultima oră anunțată pentru debutul partidei este 15.30.

—-

Simona Halep, cap de serie numărul 4, este în fața celei mai mari provocări din carieră, o calificare în semifinale la Roland Garros fiind cea mai mare performanță a sa de până acum. Halep a ajuns pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală ale unui turneu de mare șlem, după ce la începutul anului juca în aceeași rundă la Australian Open. Atingerea semifinalelor la Roland Garros este și obiectivul anunțat de Halep imediat după terminarea turneului australian.

Halep și Kuznețova s-au mai întâlnit până acum de patru ori, cele două fiind la egalitate. Ultima confruntare s-a soldat cu o înfrângere pentru româncă, în optimile turneului de la Stuttgart, desfășurat între 21-27 aprilie 2014. 

Raportul întâlnirilor Halep – Kuznețova: 7-5, 7-6 (4), Stuttgart 2014 (victorie Kuzențova); 6-1, 6-1, Roma 2013 (victorie Halep); 4-6, 6-4, 6-3, Toronto 2011 (victorie Halep); 6-0, 6-4, Miami 2011 (victorie Kuzențova).

În cazul în care Simona Halep va trece mai departe va juca, sâmbătă, împotriva câștigătoarei din partida Sara Errani (cap de serie 10, Italia) – Andrea Petkovic (cap de serie 28, Germania). Sfertul de finală dintre Sara Errani şi Andrea Petkovic este programat la aceeaşi oră, însă pe terenul principal, Philippe Chatrier.

Kuznetsova este fostul număr 2 mondial şi are două Grand Şlem-uri câştigate, US Open în 2004, şi Roland Garros, în 2009. În prezent ocupă locul 28 în clasamentul mondial.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă