10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCupa Davis: Marius Copil a fost învins de Klizan, iar România ratează...

Cupa Davis: Marius Copil a fost învins de Klizan, iar România ratează calificarea în barajul Grupei Mondiale

Marius Copil, 180 ATP, a fost învins de Martin Klizan, 38 ATP, în cel de-al patrulea meci dintre România și Slovacia. Echipa slovacă a câștigat duelul și va merge în barajul Grupei Mondiale.

Ultima partidă, una fără miză, este cea dintre Adrian Ungur și Norbert Gomobs, cei doi evoluând în continuarea partidei dintre Copil și Klizan.

Vezi aici TOTUL despre duelul România – Slovacia 1-3. Rezultate complete și eșalonul în care va continua România

—–

LIVE Score România – Slovacia 1-3. Copil – Klizan: 6-7 (3/7), 3-6, 3-6

Ora 15.17: FINAL DE MECI. România, învinsă de Slovacia.

Ora 15.07: Copil se menține la un singur break în spatele adversarului, după ce a făcut un nesperat game alb.

Ora 14.57: Exces de zel a arbitrului de scaun, român. Acesta dictează nets la un as al lui Copil, românul este scos din sărite și îi reproșează arbitrului că decizia sa ar fi fost greșită. La reluări nu se poate vedea. Cert este că Marius a pierdut apoi și următorul serviciu și Klizan a făcut astfel break-ul. Soarta acestui set, chiar a meciului, ar putea fi decisă de decizia cel puțin pripită a arbitrului.

Ora 14.43: În tribune asistă, printre alții, Florin Mergea, soția sa, tatăl Simonei Halep, Tecău și tatăl său, dar și alte persoane din lumea tenisului. Presiunea pe Marius Copil este una foarte mare în acest moment. Cu toate că o victorie a lui Tecău și Mergea ar fi dus la o situație diferite, cel puțin pe tabelă, este greu de spus dacă acest lucru l-ar fi ajutat mai mult pe Copil.

Ora 14.42: Începe setul al treilea. Românul trebuie să câștige această rundă, altfel echipa României va pierde duelul cu Slovacia.

Ora 14.38: Se încheie și setul al doilea, din nou cu victoria lui Klizan. Copil a cedat acest set practic după ce slovacul a făcut primul break al meciului. Partida începe să arate precum cea dintre Klizan și Ungur, când românul i-a pus probleme slovacului doar în primul set. 

Ora 14.32: Temerile se adeveresc, iar Klizan începe se domine setul al doilea. Primul break al meciului, făcut de slovac, îi revine acestuia după 20 de game-uri în care fiecare dintre cei doi și-a câștigat serviciul.

Ora 14.22: Meciul rămâne unul strâns, însă Klizan pun o presiune tot mai mare pe serviciul lui Copil. Dacă în primul set Copil a fost ușor în avantaj, în această rundă meciul începe să fie controlat de slovac, iar acest lucru este posibil să materializeze printr-un break pentru Klizan.

Ora 14.12: Marius are deja 11 ași, iar serviciul său continuă să fie la cote maxime. Dacă este o lovitură care nu-l va părăsi pe parcurusl acestui meci, aceea este serviciul. Au venit mingi noi, având în vedere că umezeala din atmosferă le poate face mai grele și astfel ar sări mai puțin.

Ora 14.05: Cei doi își câștigă fiecare primele servicii din set. Marius reușește un game alb. Punctul meciului este disputat în game-ul al treilea, când Klizan a venit la fileu și a încercat să-l împingă pe Copil spre linia de fund. Românul nu a cedat, returându-i fiecare minge, însă nu a reușit și passing-shoot-ul, astfel că slovacul s-a impus în cele din urmă. Tenis de foarte mare calitate la Constanța!

Ora 14.00: A început setul al doilea. Românul a pierdut, în prima rundă, puncte pe retur, cu toate că în tiebreak nimic nu a mai funcționat, nici măcar serviciul, ceea ce ar putea fi îngrijorător. Rămâne de văzut dacă Marius va putea reveni în acest set sau în runda a treia. Meciul este jucat pe sistemul cel mai bun din cinci seturi. Marius servește al doilea în runda secundă.

Ora 15.57: Marius pierde, la tiebreak, primul set, unul foarte strâns.

Ora 15.50: A început tiebreak-ul care va decide primul set. Cei doi au mers strâns până acum, cu puncte câștigate pe serviciu.

Ora 15.40: Cei doi au reușit două game-uri albe, unul după altul. Este clar că meciul se va decide pe retur, în funcție de cine va reuși să îi smulgă adversarului puncte importante pe serviciu.

Ora 15.37: Meciul continuă strâns. Serviciul le funcționează foarte bine ambilor jucători, se incomodează reciproc prin lovituri puternice, trimise spre linia de fund a terenului. De la scorul de 4-4 începe adevărata luptă psihologică a primului set.

Ora 15.28: Copil face ceea ce știe el mai bine atunci când este la serviciu, să trimită ași. Are deja contabilizați nu mai puțin de 4 ași, iar abilitatea sa cu care reușește astfel de lovituri poate fi întâlnită doar la jucători de top 30 mondial. Rămâne de văzut dacă românul va putea fi consecvent până la finalul partidei.

Ora 15.22: Tribunele de la Mamaia sunt pe jumătate pline, cei mai mulți spectatori retrăgându-se pe partea arenei în care soarele bate din spate. Meciul este asistat și de președintele FRT, George Cosac, oficialul aflându-se alături de echipa de Cupa Davis la toate partidele. Temperaturile sunt foarte ridicate pe litoral, iar cei doi jucători deja încep să aibă probleme.

Ora 13.15: Meciul a început cu câte un serviciu câștigat de fiecare dintre cei doi. Partida este echilibrată deocamdată, iar Marius a arătat un tenis foarte bun atât la serviciu, cât și la retur. Românul trebuie să-și țină în permanență adversarul sub presiune și să nu-i dea răgaz de gândire, deoarece Klizan, care este doar cu un an mai mare decât Copil, poate fi o adevărată mașinărie de tenis.

Ora 13.08: A început meciul Copil – Klizan. Românul are primul serviciu. 

UPDATE Ora 13.00: Cele două echipe se află în tribune, acolo unde spectatorii sunt destul de numeroși. Copil și Klizan sunt deja pe teren și își fac încălzirea. Românul trebuie să învingă pentru ca echipa tricoloră să rămână în duelul cu Slovacia, care conduce cu 2-1 după primele două zile. Dacă se va face 2-2, duelul va fi decis printr-un ultim meci, disputat, în continuare, între Adrian Ungur și Norbert Gombos.

—–

Duelul România – Slovacia, din Cupa Davis, continuă, duminică, atunci când au loc ultimele două meciuri de simplu, pentru tricolori fiind necesară câștigarea ambelor partide pentru a putea merge mai departe. Copil și Klizan deschid programul zilei.

Citește aici rezumatul primelor zile din DUELUL Cupa Davis România – Slovacia: 1-2

Marius Copil (180 ATP) și Martin Klizan (38 ATP), rachetele numărul 1 ale celor două echipe, se duelează începând de la ora 13.00. Cu toate că inițial meciul trebuia să înceapă la 11.30, acesta a fost mutat mai târziu. 

Ultimul meci al întâlnirii România – Slovacia, este cel dintre Adrian Ungur (199 ATP) – Norbert Gombos (126 ATP), care va continua imediat după ce se va termina prima partidă. 

Întâlnirea de la clubul IDU din Mamaia contează pentru o calificare în play-off-ul Grupei Mondiale, echivalentul CM de la fotbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă