9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGarbine Muguruza a învins-o pe Kerber! Halep a avut reprezentant în tribune....

Garbine Muguruza a învins-o pe Kerber! Halep a avut reprezentant în tribune. Turneul Campioanelor 2015

Garbine Muguruza, a doua favorită, a câștigat al doilea meci consecutiv, la Turneul Campioanelor și este aproape de o calificare în semifinale. După ce a învins-o pe Angeliqur Kerber (6), scor 6-4, 6-4, iberica a revenit pe primul loc în Grupa Albă.

Garbine Muguruza este foarte aproape să treacă de grupe, după ce a câștigat primele două meciuri din grupă în 2 seturi. Iberica va trebui să-i mai ia un singur set Petrei Kvitova pentru a fi sigură de accesul în semifinale, chiar de pe prima poziție. Meciul cu Kerber a durat o oră și 40 de minute. 

Meciul Muguruza – Kerber a avut în tribune mai mulți reprezentanți din lumea bună a tenisului, inclusiv antrenorul Simonei Halep la Singapore, Darren Cahill. Halep, dacă va trece de grupe, are șanse mari să se duelze, în penultimul act, cu Muguruza.

Vezi aici Clasamentul Turneului Campioanelor: Cum arată Grupa Albă

LIVE SCORE Muguruza – Kerber: 6-4, 6-4

Ora 15.24: Muguruza învinge în două seturi, după un meci mult mai strâns de cât o arată scorul.

Ora 15.12: Finalul de meci se anunță unul strâns, după ce cele două au restabilit egalitatea, la 4-4. Kerber are unele raliuri foarte bune, care amintesc de jocul Simonei Halep. Meciul seamănă în anumite aspecte cu cel dintre Halep și Șarapova, cu toate că are mai multă prospețime, punctele sunt disputate mai rapid. Mugurza ar putea fi o adversară la fel de periculoasă pentru Simona precum Șarapova, cu excepția faptului că iberica nu are experiența rusoaicei.

Ora 14.52: Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep la acest turneu, este prezent și el în tribune. Cahill i-ar putea da sfaturi importante româncei în eventualitatea unui duel Halep – Muguruza, care se prefigurează pentru faza semifinalelor (asta numai dacă una dintre ele termină pe locul 2, iar cealaltă lider, în grupe).

Ora 14.30: Primul set i-a revenit ibericei, care s-a impus datorită break-urilor sale reușite în momente cheie ale meciului. Partida are un ritm foarte bun, iar Muguruza arată un tenis foarte bun, cu excepția unor reglaje pe care trebuie să le mai facă (finalizarea punctelor la fileu). Kerber rămâne înșă un adversar redutabil pentru iberică.

Statisticile pentru primul set indică nu mai puțin de 19 lovituri câștigătoare, dar și 11 erori neforțate pentru Muguruza.

Ora 14.10: Meciul a avut un start foarte bun, cu un joc spectaculos. Muguruza urcă foarte rapid la fileu după startul punctelor, iar un astfel de joc ar fi amenințător chiar și pentru Simona Halep. Nemțoaica a revenit de la 0-2 și a arătat că victoria contra Petrei Kvitova s-ar putea să nu fi fost chiar o surpriză.

Ora 13.45: Kerber dă lovitura de start a meciului. Nemțoaica are primul serviciu. Sportiva din Germania are șansa să se califice direct în semifinale în cazul în care va învinge azi. Muguruza nu poate obține calificarea astăzi, chiar dacă învinge. 

Ora 13.35: Cele două jucătoare au început încălzirea, iar în scurt timp va începe meciul.

—-

Garbine Muguruza, a doua favorită și Angelique Kerber (6) se vor duela în cel de-al doilea meci al zilei din Grupa Albă. Meciul va fi cel de-al patrulea duel direct dintre cele două, până acum scor fiind de 3-3.

Muguruza a debutat la Turneul Campioanelor cu o victorie, cu toate că a avut unele probleme în meciul cu Safarova, în timp ce Kerber a surprins prin victoria sa în fața celeilalte cehoaice din Grupa Albă. Meciul dintre iberică și nemțoaică ar putea fi decisiv în ierarhia Grupei Albe. În cazul unei noi surprize a sportivei din Germania, atunci ea va câștiga grupa, iar Lucie Safarova va fi eliminată, în timp ce Muguruza ar urma să se lupte, vineri, pentru locul al doilea cu Petra Kvitova.

Dueluri dintre cele două au decurs simetric, Kerber câștigând primele trei partide, iar Muguruza impunându-se în ultimele trei. Anul acesta s-au întâlnit nu mai puțin de 4 ori. După ce Kerber s-a impus la Sidney, au urmat cele trei victorii ale ibericei: Roland Garros, Wimbledon și Wuhan, ultima dintre ele fiind și cea mai clară (6-4, 7-6(5)).

Muguruza va porni ca favorită clară a întâlnirii, însă rămâne de văzut în ce măsura va influența experienșa lui Kerber modul de desfășurare a partidei.

Citește și Petra Kvitova a câștigat duelul cehoaicelor de la Singapore, după ce a învins-o pe Safarova

Garbine Muguruza (favorită 2/loc 3 WTA, 22 ani, Spania)
2015 Titluri: 1 (Beijing)
2015 Record: 38-18
2015 Cel mai bun Grand Slam: Finalist (Wimbledon)
Turneul Campioanelor: debut

Angelique Kerber (6/7, 27 ani, Germania)
2015 Titluri: 4 (Charleston, Stuttgart, Birmingham, Stanford)
2015 Record: 52-20
2015 Cel mai bun Grand Slam: Third Round (French Open, Wimbledon, US Open)
Turneul Campioanelor: a treia apariție (1-5 record meciuri, până în 2015; nu a trecut de grupe).

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă