7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialȘarapova câștigă ultimul duel din carieră cu Pennetta. Veste mare pentru Radwanska!...

Șarapova câștigă ultimul duel din carieră cu Pennetta. Veste mare pentru Radwanska! Turneul Campioanelor 2015

Maria Șarapova, a treia favorită, a câștigat ultimul duel din carieră cu Flavia Pennetta, cap de serie 7, în ultimul meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor. Șarapova și Agnieszka Radwanska (5) vor merge mai departe, în semifinale.

Citește și Turneul Campioanelor: Surpriză în Grupa Roșie! Vezi clasamentul FINAL

Rezultatul partidei o avantajează pe Agnieszka Radwanska, poloneza urmând să meargă în semifinale deși înaintea meciurilor de joi șansele sale erau de 1/16.

Maria Șarapova a egalat-o pe Flavia Pennetta, scor 3-3, în duelurile directe din carieră. Italianca anunța după câștigarea US Open că se va retrage din carieră la finalul acestui an.

LIVE SCORE Șarapova – Pennetta: 7-5, 6-1

Ora 15.10: Șarapova se impune în două seturi și merge mai departe, în semifinale, alături de Agnieszka Radwanska.

Ora 15.00: Meciul este întrerupt după ce o bretea care ține fileul, la mijloc, s-a slăbit. Arbitrul, Kader Nouni, a coborât și a reglat din nou breteaua de susținere conform măsurătorilor oficiale. Partida s-a reluat, însă întreruperea se pare că a avantajat-o tot pe Șarapova, ca de obicei. Rusoaica este foarte aproape să o învingă pe Pennetta în două seturi.

Ora 14.37: Șarapova câștigă primul set, cu toate că Pennetta a fost aproape de a ajunge la tiebreak. Rusoaica are un ritm mai bun decât în startul partidei, iar italianca are dificultăți în a rămâne la un nivel ridicat. Singura jucătoare care pentru care ar exista o miză ca Pennetta să fie eliminată în două seturi este Radwanska. Poloneza merge mai departe doar dacă Șarapova nu pierde niciun set.

Ora 14.05: Scorul devine mai strâns, după ce italianca a avut 3-1 și șansa de a face un al doilea break. Șarapova și-a intrat în ritm, iar acum meciul anunță mult spectacol. Pentru Șarapova singura miză ar fi să nu cedeze poate ultima întâlnire din carieră cu Pennetta, ea fiind condusă cu 3-2 în întâlnirile cu italianca. În schimb Pennetta are nevoie de minim un set pentru a o însoți pe rusoaică în semifinale.

Ora 13.46: Meciul a început cu o surpriză, după ce Pennetta a făcut break încă din startul partidei. Italianca vrea ca totul să fie perfect la ceea ce ar putea fi ultimul meci al carierei, astfel că în pauza dintre game-uri este surprinsă cum își taie o etichetă a bluzei, care o deranja.

Ora 13.43: A început meciul, cu Șarapova la serviciu. Singura șansă a italiencei să meargă mai departe este să-i ia un set Mariei Șarapova.

Ora 13.30: În câteva minute jucătoarele vor începe încălzirea. Partida va începe în circa 10 minute.

Maria Șarapova, a treia favorită și Flavia Pennetta, cap de serie 7, încheie meciurile din Grupa Roșie de la Turneul Campioanelor. Cele două se vor confrunta, joi, pentru a șasea oară în cariera lor.

Cu toate că rusoaica este favorită clară a acestui duel, Pennetta este singura jucătoare de la Singapore care are record pozitiv în fața Mariei Șarapova. Mai mult de atât, italianca a câștigat ultimele trei dueluri. Anul acesta au jucat un singur meci, la Indian Wells, în optimi, acolo unde Pennetta s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-2. Competiția era câștigată ulterior de Simona Halep, care, a fost eliminată, joi de la Turneul Campioanelor.

Citește și Simona Halep, ELIMINATĂ de la Turneul Campioanelor! Pierde în două seturi cu Radwanska

Eliminarea Simonei Halep, în urma meciului cu Radwanska, schimbă toate calculele Grupei Roșii. Maria Șarapova este deja calificată în semifinale și ar putea să nu dea totul în fața Pennettei, care o va urma în semifinale doar dacă va reuși să-i ia rusoaicei cel puțin un set. Radwanska, în schimb, intrată în calcule după victoria în două seturi în fața româncei, merge în semifinale, în locul Flaviei Pennetta, dacă Șarapova se impune în două seturi.

Câtigătoarea Grupei Roșii va juca în semifinale cu locul al doilea din Grupa Albă, principalele contracandidate fiind Kerber și Kvitova. A doua semifinalistă a Grupei Roșii va avea șanse mari să o întâlnească pe Garbine Muguruza. Clasamentul final al Grupei Albe va fi stabilit în urma meciurilor de vineri.

Maria Șarapova (favorită 3/loc 3 WTA, 28 ani, Rusia)
2015 Titluri: 2 (Brisbane, Roma)
2015 V-Î: 34-8
2015 Cel mai bun GS: Australian Open (finalistă)
Turneul Campioanelor: a 8-a ediție  (18-10 – campioană 2004)

Flavia Pennetta (7/8, 33 ani, Italia)
2015 Titluri: 1 (US Open)
2015 V-Î: 27-17
2015 Cel mai bun GS: US Open (campioană)
Turneul Campioanelor: debut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă