8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialBucharest Open: Monica Niculescu, eliminată de Errani, după un meci în care...

Bucharest Open: Monica Niculescu, eliminată de Errani, după un meci în care a contat într-un singur set

Monica Niculescu, a treia favorită, a fost eliminată, în semifinalele turneului BRD Bucharest Open, de către principala favorită, Sara Errani, cu scorul de 7-5, 1-6, 2-6.

Prima semifinală a turneului WTA de la București a fost tranșată încă de la finalul setului secund. Românca a contat doar în prima parte a meciului și deși a ajuns de multe ori la egalitate (Deuce), ea a mai câștigat doar trei game-uri în ultimele două runde ale întâlnirii. Pentru evoluția sa, Niculescu va primi 11.300 de dolari și niciun punct WTA. Niculescu ajungea anul trecut tot în semifinale, unde ceda în fața Simonei Halep. Niculescu, 27 ani (41 WTA), este condusă cu 4-1, în meciurile directe, de Errani, 28 ani (20 WTA).

În cea de a doua semifinală de la București se duelează, sâmbătă, Anna K. Schmiedlova (60 WTA, Slovacia), a șaptea favorită, cu Polona Hercog (87 WTA, Slovenia).

—-

Live Score Monica Niculescu (41 WTA) – Sara Errani (20 WTA): 7-5, 1-6, 2-6

Ora 17.32: FINAL DE MECI. Niculescu a salvat două mingi de meci, dar nu a mai putut-o scoate și pe a treia și este eliminată în semifinale.

Ora 17.27: Nimic nu mai merge bine pentru Monica, până și racordajul rachetei cedează, iar românca schimbă racheta. Este greu să mai revină în joc pentru Niculescu.

Ora 17.23: Italianca începe să aibă din nou controlul partidei, iar perspectivele nu mai sunt deloc bune pentru Monica. După cum era de așteptat, după un set câștigat radical, Errani nu cedează ușor.

Ora 17.06: Niculescu face spectacol. Luptă până la capăt în al doilea game al setului și își reușește rebreak-ul. Scorul egal, de 1-1, din debutul setului dă speranțe la un decisiv frumos, echilibrat.

Ora 16.50: Meciul intră în setul decisiv. Publicul a fost unul fantastic și are o parte din meritul acestui meci foarte bun făcut de Niculescu. Monica a fost susținută mereu, iar ea și-a răsplătit din plin fanii din tribune. Scurtele sale au uluit-o pe Errani, însă italianca a revenit în luptă. În ciuda unui tenis de înaltă calitate, Monica ar putea avea mari probleme în runda decisivă. Este greu să-i mai creezi probleme italiencei, după ce aceasta a câștigat un set cu 6-1.

Ora 14.35: Semifinala de la București a început să fie dominată de sportiva din Italia, după ce primul set i-a aparținut româncei. Niculescu, deși încă găsește unele lovituri încântătoare, din unghiuri dificile, nu mai este la fel de consecventă ca în prima rundă.

Ora 16.26: Niculescu oprește seria de game-uri a italiencei, cu un game la serviciu foarte bun.

Ora 16.20: Monica a mai scăzut ritmul, iar italianca începe să domine setul al doilea. Românca nu trebuie să o lase pe Errani să-și facă "recitalul" deoarece va fi greu să mai poată reveni în meci dacă pierde la scor acest set.

Ora 16.15: Setul secund începe cu o luptă chiar mai strânsă, soarta primul game fiind decisă la Deuce (40-40). Românca a avut avantaj, dar nu a putut profita de ocazie pentru a începe cu break setul. Publicul de la București pare fascinat de tenisul de mare calitate de la Arenele BNR, în ciuda temperaturilor foarte ridicate.

Ora 16.06: Niculescu a câștigat primul set și are șanse mari să domine jocul în continuare. Românca a evoluat perfect până acum. Pentru Monica, temperatura ridicată a fost compensată cu susținerea puternică din tribune. Errani este clar incomodată de publicul foarte vocal, care o aclamă pe româncă la fiecare punct câștigat.

Ora 16.00: Niculescu reușește să treacă din nou în avantaj după mai multe break-uri și rebreak-uri ale celor două. Monica servește a doua oară pentru a câștiga setul.

Ora 15.47: Monica va servi pentru câștigarea primului set. Scorul de 5-4 este similar cu cel de la Constanța, unde Tecău și Mergea joacă în Cupa Davis.

Ora 15.36: Meciul devine complicat pentru româncă, după ce ea îi cedează adversarei primul break. Errani pare mai încrezătoare după ce a reușit acest punct pe serviciul Monicăi. Românca trebuie să o țină cât mai departe de linia de fund a terenului. Publicul o încurajează pe româncă, iar ea are nevoie de acest lucru, mai ales că a ajuns într-un prim moment dificil al partidei.

Ora 15.24: Errani câștigă primul punct la cel de-al doilea game în care s-a aflat la serviciu. Italianca începe să echilibreze partida de la București, iar Monica va avea nevoie de foarte multă precizie pentru a-și doborî adversara.

Ora 15.15: Niculescu are un start foarte bun și reușește să facă break-ul încă din startul meciului, după care și-a câștigat serviciul. Meciul se anunță unul extrem de interesant.

UPDATE Ora 15.05: Jucătoarele au intrat pe teren și au început încălzirea. Termometrele arată circa 37-38 de grade, astfel că va fi extrem de cald la Arenele BNR.

—–

Monica Niculescu, a treia favorită, o întâlnește, în semifinalele turneului WTA de la București, pe Sara Errani, cap de serie numărul 1. Al cincilea duel din cariera celor două va fi unul foarte dificil pentru româncă, ea aflându-se în cursa spre al treilea titlu din carieră.

Semifinala dintre Niculescu și Errani deschide programul zilei la BRD Bucharest Open, turneul de categorie WTA International din România. Cele două se vor lupta pe arena centrală, de la ora 15.00. 

Orgoliile, mai ales că italianca conduce cu 3-1 în meciurile directe, temperaturile ridicate, dar și oboseala acumulată până acum, vor face duelul de la București unul infernal.

Niculescu s-a calificat în semifinală, după ce a trecut pe rând, de jucătoarele: Ana Bogdan (204 WTA, wildcard) 6-2, 5-7, 6-2; Teliana Pereira (83 WTA) 6-2, 6-3; Andreea Mitu (78 WTA) 4-6, 6-0, 6-2.

Errani le-a eliminat, la rândul ei, pe: Cagla Buyukakcay (145 WTA) 6-2, 7-6(7/2); Shahar Peer (121 WTA) 7-6(7/5), 6-2; Anna Tatishvili (134 WTA) 6-2, 6-3.

Cele mai citite

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă