10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialRoland Garros 2015: Andreea Mitu, eliminată de Alison "VANderkid" Uytvanck, scor 6-1,...

Roland Garros 2015: Andreea Mitu, eliminată de Alison “VANderkid” Uytvanck, scor 6-1, 6-3

Andreea Mitu, 100 WTA, a fost eliminată în optimile turneului de la Roland Garros de belgianca Alison Van Uytvanck, 88 WTA, cu scorul de 6-1, 6-3.

Andreea Mitu a avut în fața sa o adversară foarte bună, cu un joc mai agresiv chiar și decât al Simonei Halep, dar mai ales cu un retur de zile mari. Românca a cunoscut o scădere de formă, resimțită încă de la meciul anterior cu Francesca Schiavone și nu i-a putut ține piept belgiencei în vârstă de doar 21 de ani.

Mitu, 23 de ani, a reușit la ediția din acest an de la Roland Garros cea mai bună performanță a carierei, la fel ca și adversara sa de luni.

Pentru participarea în optimile de finală, Mitu a obţinut 145.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

—–

Live Score Andreea Mitu (100 WTA) – Alison Van Uytvanck (88 WTA): 1-6, 3-6

Ora 18.34: Mitu pierde meciul. Eliminată, după o zi proastă, cumulată cu una foarte bună a adversarei.

Ora 18.27: Andreei nu-i iese mai nimic în această partidă, în timp ce belgianca evoluează la cel mai bun nivel din cariera sa.

Ora 18.20: Un singur break are nevoie Mitu pentru a-și egala adversara. Ea nu a reușit să câștige niciun break astăzi.

Ora 18.17: Runda a doua începe să semene cu primul set. Nu trebuie uitat faptul că în prima rundă, cu Schiavone, româncă a revenit de la 0-3. De această dată lucrurile sunt mult mai complicate, însă dacă Mitu ar da totul pentru o tactică mai agresivă ar putea avea șorți de izbândă.

Ora 18.13: Momente grele pentru româncă la Paris. Este dominată de o rivală directă din clasament. Cine se impune azi o surclasează pe cealaltă, în plus este vorba de miza uriașă, sferturile de finală ale unui grand slam.

Ora 18.10: Uytvanck are un joc foarte solid, chiar dacă mai are de îmbunătățit lucruri la mai multe capitole. În aceste momente, belgianca este cea care are sorții de partea sa. Pare avantajată de tot, stil de joc, vârstă și nu numai.

Ora 18.04: Românca trece pentru prima dată în avantaj după ce s-au disputat 3 game-uri ale unui set. Ea mai condus cu 1-0 în debutul acestui set.

Ora 18.00: Publicul a fost destul de ostil până acum, uralele fiind de regulă pentru belgiancă. Mitu are și ea câțiva fani, care pot fi auziți uneori aplaudând sau strigând "Luptă, Andreea!"

Ora 17.55: Serviciul rămâne cea mai bună armă a Andreei Mitu, în condițiile în care românca lovește foarte puternic. O problemă evidentă în jocul ei ține de capitolul psihic, în aceste momente românca fiind dominată de belgiancă. 

Ora 17.53: A început setul al doilea, cu Mitu la serviciu.

Ora 17.50: Andreea Mitu a pierdut mult prea drastic primul set. Adversara are un joc agresiv foarte bun. Uytvanck a descoperit deja una dintre slăbiciunile româncei, lipsa de rapiditate și a încercat-o de două ori cu scurte trimise la fileu, pe care Mitu nu le-a ajuns.

Ora 17.45: Primul game câștigat de româncă a venit la 20 de minute de startul partidei. Mitu a avut un serviciu foarte bun de această dată. A ridicat nivelul, față de ceea ce am văzut în primele 5 game-uri, pierdute toate.

Ora 17.41: Românca este dominată fără drept de apel. Ceea ce o dezavantajează pe Mitu este stilul de joc foarte agresiv al adversarei. Mitu are nevoie să iasă mai mult de pe linia de fund, să facă pasul în față și să lovească mingile cu mai multă încredere. Totul se rezumă la încredere într-un meci în care adversarele, mai ales pe hârtie, sunt egale.

Ora 17.35: Au trecut doar 9 minute de la startul partidei, însă belgianca și-a trecut deja în cont primele 3 game-uri. Partida se anunța una mult mai strânsă. Uytvanck și-a intrat deja în ritm, în timp ce Andreea mai are nevoie de timp pentru a-și regla loviturile. Belgianca a avut și sorții de partea sa în momentele devisive ale primelor 3 puncte, mai ales că ea are doar un break avans.

Ora 17.32: Belgianca a avut ceva mai mult noroc la câteva lovituri dificile, care au făcut diferența în primele 2 game-uri ale meciului. Andreea are nevoie să fie la un nivel cât mai ridicat împotriva adversarei sale, una în creștere de formă.

Ora 17.28: Belgianca a câștigat primul punct al meciului, după ce s-a aflat la serviciu.

Update ora 17.24: A început partida. Uytvanck are primul serviciu.

Update ora 17.07: S-a terminat partida anterioară, iar în 10-15 minute va începe partida dintre Andreea Mitu și Uytvanck.

Update ora 17.05: Meciul anterior, dintre Sara Errani – Julia Goerges, este aproape de final. 

—–

Andreea Mitu, 100 WTA, joacă, luni, împotriva belgiencei Alison Van Uytvanck, 88 WTA, în optimile turneului de la Roland Garros. Românca va porni cu șanse egale în lupta pentru sferturi, cele două find jucătoare-surpriză ale grand slam-ului de la Paris.

Meciul dintre Mitu și Uytvanck va fi al patrulea de pe terenul 1. Primul meci va începe la ora 12.00 (ora României), astfel că partida româncei este așteptată să înceapă cel devreme la ora 17.00.

Andreea Mitu, 23 ani, și Alison Uytvanck, 21 ani, sunt cunoștințe vechi din turneele ITF, scorul în meciurile directe fiind de 1-1. Românca se impunea, în trei seturi, în prima întâlnire, la Ankara (Turcia), în 2012, după care, un an mai târziu, belgianca își lua revanșa, la Olomuc (Cehia).

În ciuda locurilor ocupate în clasament de cele două, meciul se anunță unul puternic. Atât Mitu, cât și belgianca, au reușit rezultate surpriză în turneul de la Paris.

Parcurs Mitu: turul 3 – Francesca Schiavone (92 WTA) 7-5, 6-4; turul 2 – Karolina Pliskova (12 WTA) 2-6, 7-6(7/5), 6-4; turul 1 – Alize Lim (285 WTA) 6-3, 6-2.

Parcurs Uytvanck: turul 3 – Kristina Mladenovic (54 WTA) 6-4, 6-1; turul 2 – Zarina Diyas (32 WTA) 0-6, 6-1, 6-4; turul 1 – Anna K. Schmiedlova (51 WTA) 7-6(7/4), 7-6(9/7).

Mitu are un record mai bun al victoriilor, de 22-10, în acest an, față de Uytvanck, belgianca înregistrând un record de 21-13. Cele două vor da o luptă directă mai ales pentru locul în clasament, pe care îl vor ocupa după acest turneu, învingătoarea urmând să o surclaseze pe cealaltă.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...
Ultima oră
Pe aceeași temă