11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialRoland Garros: Andreea Mitu, VICTORIA carierei în fața lui Schiavone. Singura româncă...

Roland Garros: Andreea Mitu, VICTORIA carierei în fața lui Schiavone. Singura româncă din OPTIMI!

Andreea Mitu, 100 WTA, a obținut cea mai mare victorie a carierei sale, în turul al treilea, la Roland Garros. Românca s-a calificat în premieră în optimi, după 7-5, 6-4, cu italianca Francesca Schiavone, 92 WTA.

Andreea Mitu a trecut de Schiavone, după un meci fantastic, disputat pe parcursul a o oră și 47 de minute de joc. Mitu a fost condusă în primul set cu 3-0, respectiv 4-1, dar a revenit și a încheiat la 7-5. Partea a doua a meciului a arătat o Schiavone dezlănțuită, mai ales în primele game-uri, atunci când italianca a ajuns la 4-3. Din nou, Mitu a egalat și nu a mai scăpat meciul din mâini.

Pentru prima dată în optimile unui turneu de grand slam, Mitu, în vârstă de 23 ani, va juca mai departe împotriva învingătoarei dintre Alison Van Uytvanck (Belgia – locul 88 mondial) şi Kristina Mladenovici (Franţa – poziţia 54 WTA).

Pentru performanța sa, Mitu va primi un cec în valoare de 145.000 euro, cel mai mai premiu din cariera sa, dar și 240 puncte WTA.

Mitu a rămas singura româncă din optimi, după ce Irina Begu, cap de serie 30, a cedat, în turul al treilea, în fața celei de a patra favorite, Petra Kvitova.

Citește și Roland Garros 2015: Irina Begu a fost eliminată de Petra Kvitova

—–

Live Score. Mitu – Schiavone: 7-5, 6-4

Ora 13.57: VICTORIE, Andreea Mitu! Românca s-a calificat în premieră în optimile unui grand slam.

Ora 13.56: Game foarte strâns în finalul meciului. Mitu servește, iar cele două se află la 40-40 pentru a doua oară.

Ora 13.47: Andreea se apropie la doar un punct distanță de o victorie greu de imaginat înaintea acestui turne.

Ora 13.45: Se spune că Șarapova este zgomotoasă. Meciul dintre Mitu și Schiavone sună ca un duel din artele marțiale.

Ora 13.44: Egalitatea continuă în setul al doilea. Este o luptă strânsă, atât fizic, cât și psihic. Românca stă foarte bine la ambele capitole, având un joc foarte bun pe mingile lungi.

Ora 13.39: Italianca preia conducerea. După ce, în primul set românca a fost cea care a reușit o revenire fantastică, de această dată a venit rândul italiencei să întoarcă scorul.

Ora 13.31: Meciul devine tot mai strâns, după ce italianca și-a reintrat în ritm.

Ora 13.28: Mitu își menține avantajul de două game-uri în fața adversarei. Românca o poate învinge pe Schiavone dacă reușește să-și facă jocul în continuare.

Ora 13.25: Italianca revine în joc și se impune pe propriul serviciu. Se anunță un set secund extrem de dificil.

Ora 13.20: Andreea Mitu continuă incredibil, în fața Francescăi Schiavone.

Ora 13.10: Irina Begu a fost eliminată din competiție, după un meci care în ciuda scorului nu a fost chiar atât de dezechilibrat. Andreea Mitu continuă un meci fantastic pe terenul numărul 2.

Ora 13.08: SET pentru Mitu! Românca a dus până la capăt răsturnarea de situație de pe terenul numărul 2 și a reușit să se impună în primul set, cu toate că a fost condusă la 3 game-uri diferență.

Begu – Kvitova: 3-6, 2-6 (final)

Ora 13.07: Irinei Begu îi lipsește puțin mai multă precizie, deoarece jocul său stă bine din punct de vedere tactic în aceste momente.

Ora 13.03: Mitu răstoarnă situația de pe terenul 2 și este la un pas de câștigarea primul set.

Ora 13.01: Revenire, INCREDIBILĂ, a Andreei Mitu. Condusă cu 3-0, apoi 4-1, a ajuns la 5-5 și are șanse mari să preia inițiativa meciului de pe terenul 2.

Ora 13.00: Irina ratează din nou o scurtă, iar Kvitova trece în avantaj printr-un break.

Ora 12.57: Irina pierde game-ul pe serviciul adversarei, după ce a încercat o scurtă care nu i-a reușit. Mitu se ține strâns de adversara sa și probabil este doar o chestiune de timp când Schiavone va începe să obosească.

Ora 12.52: Irina se menține în avantaj în debutul rundei a doua. Românca a început cu un as, urmat de încă un serviciu foarte bun, al treilea game al setului. Pe celălalt teren, Andreea este la un game distanță să piardă și ea primul set. 

Ora 12.48: Mitu revine la doar un punct distanță de adversară, după ce a fost condusă chiar și cu 3-0. Româncele nu se vor lăsa învinse fără luptă.

Ora 12.47: Punct SUPERB, câștigat de Irina  în deschiderea setului secund. Românca a jucat ultima minge la fel cum o făcea Simona Halep, plimbându-și adversara stânga-dreapta.

Ora 12.42: Begu pierde primul set, unul în care a ținut cu greu pasul cu o adversară mult mai bine pregătită pentru acest nivel.

Ora 12.42: Mitu reușește să reducă la 2 puncte diferența dintre ea și adversară.

Ora 12.40: Begu mai amână cu cel puțin un game finalul primului set, după ce a reușit să se impună pe propriul serviciu, nu însă fără a comite greșeli.

Ora 12.35: Româncele nu pun suficientă presiune pe adversarele lor și sunt dominate în primul set. Câteva momente cele două au lăsat impresia că vor putea reveni, dar sunt surclasate mai ales din punct de vedere tactic.

Ora 12.32: Begu începe să evolueze mai bine și reduce din diferența care o desparte de Kvitova.

Ora 12.31: Primul game, din cele 4 disputate, câștigat de Mitu. Toate au fost foarte strânse, jucate până la Deuce (40-40, decise prin legea avantajului de două puncte consecutive).

Ora 12.25: Lucrurile nu stau deloc bine pentru Mitu, cu toate că este într-o formă mai bună decât Schiavone. S-ar putea să resimtă emoțiile unei partide la acest nivel și mai ales cu o veterană a circuitului.

Ora 12.24: Primul game câștigat de Irina.

Ora 12.22: Mitu pierde un game foarte dificil, de 9 minute, pe propriul serviciu. Inițial revenise de la scorul de 0-40.

Ora 12.17: Ambele au probleme în prima parte a jocului. Begu și-a pierdut serviciul.

Ora 12.12: Kvitova și-a făcut jocul obișnuit la serviciu, cu toate că Begu i-a pus unele probleme. Mitu a pierdut de asemenea pe serviciul adversarei după un game extrem de strâns.

Ora 12.10: Au început partidele. Atât Mitu, cât și Begu sunt la primire în debutul meciurilor.

Ora 12.00: Cele două terenuri sunt pregătite pentru meci. În scurt timp vor începe duelurile.

—–

Irina Begu, cap de serie 30, și Andreea Mitu, 100 WTA, ultimele două românce de pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros, evoluează, sâmbătă, de la ora 12.00, în turul al treilea.

Cele două partide vor începe la aceeași oră, fiind primele ale zilei de pe terenurile pe care se dispută. Irina Begu va da startul la Roland Garros chiar de pe arena centrală, acolo unde va evolua pentru prima dată, în timp ce Mitu va juca pe terenul 2.

Irina Begu, 24 ani, o întâlnește pe a patra favorită a turneului, Petra Kvitova, 25 ani, pentru a doua oară în cariera sa. Românca vrea revanșa, după ce jucătoarea din Cehia s-a impus anul acesta, la Madrid, în sferturi, cu scorul de 7-5, 6-3. Kvitova trece printr-o formă foarte bună, având un record de 23-6 (victorii/înfrângeri) anul acesta.

Andreea Mitu, 23 ani, va avea în fața sa o veterană a elitei tenisului, Francesca Schiavone, care în vârstă de aproape 35 de ani ocupă locul 92 mondial. Cele două se vor întâlni pentru prima dată, până în acest an românca evoluând mai mult în calificările turneelor sau în cele de categorie inferioară, ITF. Românca se află într-un moment foarte bun al carierei sale, în care ar putea obține o nouă premieră, calificarea în optimile unui turneu de grand slam.

Mitu are un record mult mai bun decât al italiencei anul acesta, respectiv 21-10, față de 10-12.

Irina Begu și Andreea Mitu sunt singurele care au șansă să reprezinte România în fazele finale ale turneului, la simplu, după ce una dintre marile favorite, Simona Halep, a fost eliminată în turul al doilea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă