20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialRoland Garros 2015: Andreea Mitu, în premieră în turul 3. Victorie incredibilă...

Roland Garros 2015: Andreea Mitu, în premieră în turul 3. Victorie incredibilă cu Pliskova!

Andreea Mitu, numărul 100 WTA, s-a calificat în premieră în turul al treilea al unui turneu de grand slam, la Roland Garros. Românca a obținut cea mai mare victorie a carierei, scor 2-6, 7-6(7/5), 6-4, în fața numărului 12 mondial, Karolina Pliskova.

În runda a treia, la Paris, Andreea Mitu o va întâlni pe italianca Francesca Schiavone, 92 WTA. Sportiva care în luna iunie va împlini 35 de ani a eliminat-o, în runda precedentă, pe Svetlana Kuznețova (18 WTA), cu scorul de 6-7(11/13), 7-5, 10-8.

Citește și Premieră Roland Garros 2015: Irina Begu, calificare fulgerătoare în turul al treilea. Adversară de temut!

Pentru victoria sa, Andreea Mitu va primi cel mai mare premiu din cariera sa, 85.000 de euro, şi va fi recompensată de asemenea cu 130 de puncte WTA.

——

Live Score. Andreea Mitu (100 WTA) – Karolina Pliskova (12 WTA): 2-6, 7-6(7/5), 6-4

Ora 16.32: VICTORIE, Mitu!

Ora 16.27: Mitu ratează încă două mingi de meci. Românca a avut 5-2, dar adversara a revenit. Totuși românca mai are încă o șansă, servind din nou pentru câștigarea meciului.

Ora 16.23: Mitu ratează o minge de meci, iar cehoaica face break. Incredibil, finalul de meci de pe terenul numărul 2.

Ora 16.17: Mitu, aproape de cea mai mare victorie a carierei!

Ora 16.14: Andreea se desprinde din nou la două game-uri avans. Românca nu a renunțat la luptă, chiar dacă Pliskova revenise în set inițial. Este important ca Mitu să gestioneze bine acest final de meci, deoarece are deja victoria în buzunar.

Ora 16.04: Pliskova revine de la scorul de 0-2. Lucrurile se complică pentru româncă. Setul decisiv are toate șansele să fie la fel de strâns precum cel precedent.

Ora 15.57: În mai puțin de 10 minute de la debutul setului al treilea, Andreea face 2-0 și își ia o opțiune serioasă la câștigarea meciului. 

Ora 15.43: Andreea Mitu reușește, după o opoziție incredibilă a adversarei, să trimită meciul în setul decisiv. După trei game-uri în care putea face break-ul, ratate, Mitu s-a impus la tiebreak. Există speranțe pentru o victorie incredibilă la Roland Garros.

Mitu – Pliskova, tiebreak setul al doilea: 7-5

Ora 15.35: Meciul dintre Mitu și Pliskova ar putea fi tranșat în setul al doilea, după ce cele două au ajuns la tiebreak.

Ora 15.31: Mitu rămâne în avantaj. Are nevoie de un singur break pentru a trimite meciul în setul decisiv. Dacă va fi egalată, setul se va încheia la tiebreak.

Ora 15.27: Andreea ratează iar break-ul, după ce a avut din nou 40-15. Românca putea încheia setul secund cu scorul de 6-4, dar a pierdut un punct important.

Ora 15.20: Mitu dispută un set foarte strâns cu Pliskova, pe terenul numărul 2.

Ora 15.12: VICTORIE, Irina Begu. Românca se impune cu 6-2, 6-0, în fața croatei Ana Konjuh (94 WTA), și se califică în turul al treilea, acolo unde o va întâlni pe Petra Kvitova, cap de serie 4.

Ora 15.10: Mitu începe să cedeze tot mai multe mingi, iar adversara sa trece în avantaj, pentru prima dată în setul al doilea. Begu este aproape de o victorie.

Ora 15.07: Mitu ratează încă o șansă de break, după ce a avut 40-15. Cu toate că cele două au aceeași vârstă, 23 ani, Pliskova este mai experimentată la acest nivel și tratează cu mai multă responsabilitate punctele decisive.

Ora 15.04: Irina Begu mai câștigă 2 game-uri în doar 6 minute și duce scorul la 4-0.

Ora 15.00: Mitu reușește să-și mențină avansul în fața Karolinei Pliskova, în setul al doilea, scor 3-2.

Ora 14.58: Irina duce scorul la 2-0, în setul secund și se îndreaptă cu pași rapizi spre turul al treilea. Următoarea sa adversară va fi Petra Kvitova, cap de serie 4.

Ora 14.56: Irina câștigă primul game al setului secund. Mitu ratează o șansă de break, după ce a avut 40-0 dar apoi a revenit Pliskova.

Ora 14.50: Begu câștigă primul set fără probleme, scor 6-2.

Ora 14.41: Mitu începe cu un punct pe propriul serviciu setul al doilea. Begu dispută în continuare puncte foarte strânse cu puștoaica din Croația.

Ora 14.37: Irina a jucat un game incredibil de lung, cu Ana Konjuh, însă în cele din urmă s-a impus românca.

Ora 14.33: Andreea Mitu a pierdut primul set în fața Karolinei Pliskova. Pe celălalt teren, Irina Begu se chinuie de mai bine de 5 minute să încheie al cincilea game al meciului, în fața croatei Konjuh.

Ora 14.28: După un sfert de oră de la debutul meciului de pe terenul 2, Andreea Mitu încă nu reușește să-i pună mari probleme adversarei sale din Cehia. Pliskova este mult mai sigură pe ea, ajutată și de rezultatele foarte bune din acest an. Pentru Mitu este o performanță chiar și faptul că evoluează în turul doi la Paris, în condițiile în care până la vârsta actuală, de 23 ani, a jucat mai mult în competiții inferioare, din afara WTA.

Ora 14.12: A început și meciul dintre Mitu și Pliskova, de pe terenul numărul 2. Românca are o misiune foarte grea.

Ora 14.08: Pe terenul numărul 5 a început duelul dintre Begu și Konjuh. După ce, miercuri, Halep a fost eliminată tot de o croată, Lucici-Baroni, de această dată Irina încearcă să obțină o victorie în fața adversarei sale de 17 ani din Croația.

—-

Ultimele două românce rămase pe tabloul feminin de simplu, Andreea Mitu și Irina Begu, evoluează joi, în turul al doilea. În timp ce Irina va avea o adversară accesibilă, Andreea va juca unul din cele mai grele meciuri ale carierei.

Cele două partide vor începe în jurul orei 13.30. Mitu joacă pe terenul 2, în timp ce Begu va evolua pe 5. Înaintea celor două meciuri va avea loc câte o altă partidă, cu începere de la ora 12.00.

În timp ce pentru Irina Begu misiunea pare a fi una mai ușoară, Andreea Mitu va reuși performanța carierei dacă se va califica în runda a treia la Roland Garros. Niciuna dintre cele două nu și-a mai întâlnit până acum adversara de joi.

Begu va avea în față o jucătoare imprevizibilă, croata Ana Konjuh având doar 17 ani. Astfel că locul ocupat de aceasta, 94, este o performanță pentru vârsta sa. Recordul Irinei pentru 2015 este de 15-11 (victorii/înfrângeri), în timp ce al adversarei este de 9-8.

De cealaltă parte, Mitu are în fața sa o adversară care nu mai are nevoie de prezentare. Pliskova, una dintre revelațiile anului 2015, de aceeași vârstă cu românca, 23 ani, are un record de 30-10. Andreea are un record de 20-10.

Andreea Mitu și Irina Begu au reușit, anul acesta, rezultate impresionante mai ales în meciuril de Fed Cup ale României, printre jucătoarele învinse numărându-se Eugenie Bouchard, numărul 6 mondial.

Citește și Roland Garros 2015: Begu și Mitu, în turul doi. Programul românilor de joi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă