14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE Fed Cup. România, în Grupa Mondială, după eliminarea Canadei, scor 3-2....

UPDATE Fed Cup. România, în Grupa Mondială, după eliminarea Canadei, scor 3-2. Dulgheru și Mitu, decisive

UPDATE 20 aprilie. România s-a impus cu scorul de final de 3-2 în fața Canadei, după ce s-a disputat și partida de dublu. Tricolorele vor evolua, în 2016, între primele 8 echipe ale lumii, după o pauză de 23 de ani.

—–

Fed Cup 2015. Echipa României de Fed Cup s-a calificat, pentru prima dată din 1992, în Grupa Mondială, acolo unde va juca între primele 8 echipe ale lumii, în anul 2016. Româncele s-au impus, la Montreal, cu scorul general de 3-1.

Alexandra Dulgheru, 69 WTA, a adus punctul decisiv în meciul Canada – România. După ce a învins-o pe Eugenie Bouchard (7 WTA), sâmbătă, Dulgheru a reușit a doua victorie, împotriva lui Francoise Abanda (260 WTA), scor 3-6, 7-5, 6-2. Dulgheru a declarat după meci că partida decisivă a fost cea câștigată de Andreea Mitu în fața lui Eugenie Bouchard.

Citește și Dulgheru, după eliminarea Canadei: “Mie dor de casă, sunt plecată de două luni și jumătate”

Victoria în fața Canadei o readuce pe România în Grupa Mondială, acolo unde se luptă doar primele 8 echipe ale lumii. Ultima dată când tricolorele disputau un meci în elita tenisului mondial era în 1992.

Citește și Fed Cup. Andreea Mitu, victorie uriașă în fața lui Bouchard. Românca, în lacrimi după meciul carierei

——

Live Text Alexandra Dulgheru (69 WTA) – Francoise Abanda (260 WTA): 3-6, 7-5, 6-2  (CA – RO 1-2)

Victorie, România!

6-2: Break, MECI, Dulgheru.

5-2: Game, Dulgheru. Punct după punct face Dulgheru. Victoria nu mai poate fi decât de partea României.

4-2: Break, Dulgheru. Românca face un break extrem de important. Este suficient să-și câștige serviciile de acum înainte, iar victoria va fi, fără îndoială, a sa.

3-2: Game, Dulgheru. Românca revine în avantaj. Este clar că joacă mult mai bine față de ce a arătat în primul set.

2-2: Game, Abanda. Francoise menține egalitatea pentru canadience, în timp ce Alexandra încearcă continuă să caute al doilea break, cel care i-ar putea asigura victoria în această partidă.

2-1: Game, Dulgheru. Românca își consolidează rebreak-ul anterior. Meciul este oricum foarte strâns, canadianca depășind cu mult ceea ce a arătat până acum.

Alexandra pare să-și fi intrat în joc și este aproape de parametrii din finalul setului al doilea. Nu se mai grăbește și își lasă adversara să greșească – acesta este singurul mod în care poate fi învinsă canadianca.

1-1: Rebreak, Dulgheru. Românca îi dă imediat replica adversarei sale.

0-1: Break, Abanda. Alexandra începe din nou relaxată setul și ar putea avea probleme.

Alexandra a intrat pe teren cu un nou tricou, de culoare albă.

Ora 24.20: Începe setul al treilea, cu Dulgheru la serviciu. S-a scurs până acum aproape o oră și 40 de minute.

Spectacolul este asigurat, după un set al doilea cât o finală de Grand Slam. Meciul va fi tranșat în setul decisiv, care începe în două minute.

7-5: Break, SET, Dulgheru. Uluitor cum a luptat Alexandra și câte mingi a scos din poziții imposibile, la ultimul schimb de mingi al acestui set.

6-5: Game, Dulgheru. Cel de-al doilea set este foarte strâns și are toate șansele să ajung la un tie-break.

5-5: Game, Abanda. Canadianca rămâne în set, cu toate că Alexandra a avut 30-0.

Românca va fi la primire în game-ul în care ar putea câștiga setul.

5-4: Game, Dulgheru. Românca se impune poate în cel mai important game al meciului. 

4-4: Break, Dulgheru. Alexandra restabilește egalitatea, meci dramatic la Montreal. Românca a făcut breakul la 3 game-uri distanță după cel reușit de Abanda. Românca dă semne că ar putea trage mai mult de ea.

Arena din Montreal răsună de glasurile românilor. Atmosfera este incredibilă, parcă s-ar juca la București.

3-4: Game, Dulgheru.

2-4: Game, Abanda. Românca eșuează să facă rebreak-ul, iar perspectiva unul decisiv la dublu este tot mai clară. Dacă Dulgheru pierde, duelul se va decide în meciul de dublu.

2-3: Break, Abanda. Românca este ieșită din joc, nimic nu-i mai iese ca în meciul cu Bouchard.

2-2: Game, Abanda. Meciul continuă cu puncte făcute pe serviciu.

2-1: Game, Dulgheru. Românca reușește primul game alb din acest meci.

1-1: Game, Abanda. Canadianca rezistă foarte bine presiunii, în timp ce Dulgheru continuă să comită erori neforțate.

Dulgheru a scos-o pe Abanda din zona s-a de confort, după cum a evoluat jocul în primul game al rundei a doua.

1-0: Game, Dulgheru. Faza confruntării CA – RO: Dulgheru a trimis-o de două ori la rând la fileu și înapoi spre linia de fund, pe Abanda în cadrul aceluiași schimb de mingi. Incredibil joc, făcut de cele două.

A început setul al doilea, cu românca la serviciu.

Meciul a devenit unul dramatic. Românca a pierdut 5 game-uri la rând după ce a avut 2-0, după care a mai reușit un singur game, pe propriul seriviciu. Alexandra trebuie să tragă mai mult de ea, pentru că în acest moment pare deconectată. Face multe erori neforțate, iar Abanda este o jucătoare care poate fi învinsă dacă este plimbată pe teren.

3-6: Game, SET, Abanda.

3-5: Game, Dulgheru. Alexandra câștigă primul punct după 5 game-uri.

2-5: Game, Abanda. Dulgheru a căzut complet în acest set, după ce a câștigat primele două game-uri. Românca probabil va da totul în setul al doilea și într-un eventual decisiv. Deocamdată nu dă impresia că ar mai putea rezolva ceva în acest set.

2-4: Break, Abanda. 

2-3: Game, Abanda. Este deja al treilea game pentru canadiancă. Trebuie ca Dulgheru să revină în joc. S-a relaxat prea mult după primele două puncte câștigate.

2-2: Break, Abanda. Poate mai important decât pierderea punctului este faptul că Dulgheru s-a dezechilibrat la o lovitură și a căzut spre spate. Totuși românca pare să fie bine. Ar fi deja a doua accidentare din tabăra României. Oricum, dacă ea va câștiga, victoria va fi a României, indiferent dacă se va mai disputa sau nu meciul de dublu.

2-1: Game, Abanda. Francoise câștigă un punct, însă pe fondul unei ușoare relaxări a Alexandrei, care are meciul în mâini.

Abanda a comis deja 4 duble greșeli, probabil un record în acest duel de Fed Cup. Lucrurile arată bine deocamdată pentru România.

2-0: Game, Dulgheru. Început bun de meci pentru Alexandra. Abanda este însă, deocamdată, la un nivel mai jos față de ce a arătat în meciul cu Begu.

1-0: Break, Dulgheru. Românca începe cu multă încredere partida și face break-ul încă din startul meciului.

22.45: A început meciul cu numărul 4 din duelul Canada – România, din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Alexandra Dulgheru poate readuce România în elita tenisului mondial.

Ora 22.20: Meciul dintre Andreea Mitu, care a înlocuit-o pe Begu, și Eugenie Bouchard s-a încheiat cu o victorie strălucită a româncei. România conduce cu 2-1, iar Dulgheru are șansa să tranșeze întâlnirea.

——

Fed Cup 2015. Alexandra Dulgheru, 69 WTA și Francoise Abanda, 260 WTA, se vor întâlni în cadrul celui de-al patrulea meci al confruntării dintre România și Canada, care are loc la Montreal, în cadrul barajului pentru Grupa Mondială.

Programat după meciul Begu – Bouchard, duelul dintre Dulgheru și Abanda ar putea încheia disputa din barajul Grupei Mondiale a Fed Cup. Oricare dintre cele două țări, care câștigă ambele meciuri de azi, se va califica în primul eșalon al Fed Cup. În cazul în care scorul va fi 2-2 după cele două partide, se va disputa un al cincilea meci, la dublu.

Alexandra Dulgheru a încheiat formidabil primul său meci din cadrul duelului Canada – România, după ce a învins-o pe Bouchard, a 7-a jucătoare a lumii, cu scorul de 6-4, 6-4. Românca se află într-o formă foarte bună și va porni cu prima șansă. Pe de altă parte, canadianca s-a autodepășit în meciul cu Begu, cu toate că a profitat și de accidentarea româncei. 

Meciul dintre Dulgheru și Abanda va fi cel dintre jucătoarele-surpriză ale confruntării Canada – România.

Vezi aici UPDATE. Fed Cup Canada – România 1-1: Rezultate prima zi și programul meciurilor de duminică

 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...
Ultima oră
Pe aceeași temă