10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFed Cup. România - Spania 1-1. Victorie strălucită pentru Halep, înfrângere pentru...

Fed Cup. România – Spania 1-1. Victorie strălucită pentru Halep, înfrângere pentru Begu. Primele reacții!

Simona Halep a câștigat primul meci al României din confruntarea de la Fed Cup cu Spania. Numărul 1 al echipei României a trecut cu 6-2, 6-1, de Silvia-Soler Espinosa. Begu a pierdut, în cel de-al doilea meci, în fața liderului Spaniei, Garbine Muguruza.

România și Spania sunt la egalitate, scor 1-1, după prima zi a întâlnirii din Grupa Mondială a II-a a Fed Cup.

Confruntarea dintre cele două echipe naționale continuă duminică, atunci când vor avea loc două meciuri de simplu, iar în cazul în care scorul va rămâne egal se va mai disputa un al cincilea meci, la dublu.

Vezi mai jos Live Text Halep – Espinosa: 6-2, 6-1

Urmărește aici ZIUA decisivă. Live Text: Halep – Muguruza: ora 12.00, România – Spania 1-1

—–

Live Score Begu – Muguruza: 3-6, 2-6

Begu a pierdut meciul cu Muguruza, iar scorul general este de 1-1.

Irina Begu reușește câteva puncte spectaculoase în setul al doilea, însă adversara sa este mai consecventă în jocul său. Este important ca Irina să știe să gestioneze bine punctele decisive.

Garbine și-a adjudecat primul set, unul în care a dominat în special în partea a doua. Begu a avut un start foarte bun, însă jucătoarea din Spania a pus tot mai multă presiune pe jocul româncei și a reușit să acopere aproape tot terenul. Va avea o misiune aproape imposibilă, Begu, în setul al doilea.

Vezi aici programul partidelor dintre România – Spania

A început meciul dintre Begu și Muguruza.

În scurt timp va începe al doilea meci din confruntarea România – Spania. Irina-Camelia Begu, locul 34 WTA, o va întâlni pe Garbine Muguruza, 24 WTA.

——-

"Am avut emoții. Foarte mulți oameni au venit să ne susțină. Mulțumim tururor celor care au venit azi aici. Mulțumim domnule președinte! Sunt foarte bucuroasă că am reușit să trec în două seturi. Cred că am fost destul de agresivă, am servit bine, am avut momente bune tot meciul", a spus Halep.

"Voi avea ceva emoții și mâine. O să o susțin și pe Begu, din tribune. Hai, România!"

România conduce cu scorul de 1-0, după primul meci. Simona a încheiat partida în 70 de minute, ea fiind rareori pusă în dificultate de adversară. Marea provocare pentru echipa României vor fi cele două meciuri cu Mugurza, racheta numărul 1 a echipei iberice. Mai întâi Mugurza joacă împotriva Irinei Begu, sâmbătă, după care o întâlnește, duminică, în prima partidă a zilei, pe Halep.

Live Text Halep – Espinosa: 6-2, 6-1

6-1: Break, Halep. MECI, câștigat de România. 

5-1: Game, Halep. Un nou game pentru Simona, iar meciul este aproape de a fi câștigat.

4-1: Break, Halep. Este cel de-a patrulea break pentru Simona, în acest meci.

3-1: Game, Halep. Românca a pierdut prea ușor două dintre puncte, însă nu a mai cedat nimic pe finalul acestui game.

2-1: Game, Espinosa. Halep a avut două puncte frumoase, însă nu a mai reușit să facă break-ul de fata aceasta.

2-0: Game, Halep. Românca nu forțează foarte mult și nici nu vine foarte des la fileu, însă este suficient ceea ce face pentru a câștiga punctele. Este clar că Simona nu are adversară pe măsura sa. În acest condiții meciul cu Muguruza, de duminică, va fi cu adevărat o provocare.

1-0: Break, Halep. Românca începe aproape identic setul al doilea.

A început setul secund.

6-2: SET, Halep!

5-2: Game, Espinosa. S-a jucat foarte mult acest game, cu spanioloaica la serviciu, Halep ratând câteva puncte de break.

5-1: Game, Halep. Game alb pentru româncă. Simona reușește deasemenea și primul as al meciului.

4-1: Break, Halep. Punct frumos, câștigat de Simona. A avut un retur foarte bun, reușind chiar să o plimbe pe adversara sa pe linia de fund.

3-1: Game, Halep. Serviciu foarte bun, făcut de româncă. S-a mișcat foarte mult, a alergat tot timpul pentru a fi prima care lovește mingea, a reușit să construiască foarte bine la fileu. 

2-1: Game, Espinosa. Spanioloaica reușește primul game, după ce și-a îmbunătățit considerabil serviciul. Halep nu a mai reușit să-i ia decât un singur punct de această dată. Oricum este suficient ca de acum înainte Halep să-și câștige serviciile, iar primul set va fi câștigat.

2-0: Game, Halep. Românca a avut un serviciu bun, cu toate că adversara sa a reușit să-i pună unele probleme.

Meciul are o încărcătura emoțională foarte puternică pentru Halep. Presiunea pusă, pe umerii Simonei, de publicul care aplaudă și ovaționează după fiecare punct câștigat de româncă, este una foarte mare.

1-0: Break, Halep. Românca a avut un început de meci în forță. A revenit de la scorul de 15-40, ca mai apoi să se impună la Avantaj. Românca a testat-o pe adversara sa, încercând aproape toate loviturile posibile pe care le are în "portofoliu".

Espinosa servește prima. Halep a ales să primească în game-ul de debut. Ora 13.10 este ora de start a partidei.

Au fost intonate imnurile naționale. Acum partida este pe cale să înceapă. Jucătoarele își fac încălzirea.

—–

Fed Cup 2015. Simona Halep, numărul 3 mondial, o întâlnește, în prima partidă din confruntarea România – Spania, pe Silvia Soler-Espinosa, locul 67 WTA. Cele două sunt pentru prima dată în cariera lor față în față.

Primele două meciuri din întâlnirea România – Spania au loc sâmbătă, începând cu ora 13.00. Prima partidă programată este cea a Simonei Halep, după care urmează meciul Irinei Begu, 34 WTA, împotriva principalei favorite a Spaniei, Garbine Muguruza, a 24-a jucătoare a lumii.

Meciurile sunt transmise la televiziune de Dolce Sport și pot fi urmărite și în format live text sau live score pe romanialibera.ro.

Dacă Halep pare a avea un meci mai ușor, pentru Begu va fi o mare provocare. Irina a mai jucat o singură dată cu Muguruza, însă a fost învinsă. Totuși românca trece printr-o formă foarte bună, ajungând pentru prima dată în optimile unui turneu de tenis, la Australian Open 2015.

Meciurile dintre România și Spania, din Grupa Mondială a II-a a Fed Cup, se dispută pe patinoarul Dunărea din Galați, acolo unde s-a contruit o suprafață de joc asemănătoare cu cea pe care a evoluat Simona la Australian Open.

Citește și Fed Cup Galați: S-au tras la sorți partidele. Record negativ pentru Halep și Begu cu spanioloaicele

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă