11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRomânia a învins Insulele Feroe și va juca la Campionatul European 2016,...

România a învins Insulele Feroe și va juca la Campionatul European 2016, din Franța

Naționala României a învins cu 3-0 reprezentativa Insulelor Feroe, în ultimul meci al preliminariilor Euro 2016. Tricolorii au obținut calificarea la turneul final din Franța.

Omul meciului a fost Constantin Budescu, atacantul echipei Astra Giurgiu, care a reușit o dublă la primul său meci ca titular în tricoul României. Budescu a mai avut, anterior, doar două apariții, însă a fost introdus pe teren spre finalul meciului.

Cu această victorie România a obținut calificarea directă la Euro 2016 și nu va mai trebui să treacă prin emoțiile barajului. Tricolorii s-au calificat la un nou turneu final după o pauză de 8 ani de zile. Ultimul a fost tot un European, cel din 2008.

Vezi aici Clasamentul final al Grupei F și rezultatele pe etape

—-

LIVE TEXT Feroe – România: 0-3 (Budescu 4, 45, Maxim 83)

Se arată două minute de prelungiri de la margine.

Min 90: Schimbare, România: Stancu, înlocuit de Alibec.

Min 86: Feroe continuă să caute golul de onoare. România nu mai are cum să piardă calificarea la Euro.

Min 83: GOOOL, România. Maxim, asistat de Stancu, înscrie.

Min 80: Raț bate bine o lovitură liberă, dar Budescu este în ofsaid și nu mai poate scoate nimic. 

La Atena, scorul este 3-3, între Grecia și Ungaria. România nu mai are cum să piardă locul al doilea în grupă și implicit calificarea la Euro 2016.

Min 78: Schimbare, România: Torje, înlocuit de Maxim.

Min 75: Ocazie mare, Budescu! Jucătorul Astrei a fost la un pas de 3-0 după ce a reușit, dintr-o fază care nu anunța mare lucru, să reia pe poartă. Portarul advers a scos la limită. 

Min 73: Fază suspectă de penalti după ce Hoban pare să fi atins mingea cu mâna în careu. Feroe obține doar un corner.

Min 71: La Torshavn plouă din ce în ce mai tare, iar terenul este foarte periculos. Gazonul sintetic este alunecos și poate cauza accidentări grave.

Min 69: Feroezii fac două schimbări: Vatnhamar, înlocuit de Olsen; Holst, înlocuit de Frederiksberg.

Min 67: Budescu bate bine o lovitură liberă, dar portarul advers respinge din fața tricolorilor. România face presing foarte sus. 

Min 65: Budescu are un nou șut, din 5 metri, la colțul lung, dar mingea este respinsă de un fundaș feroez. Tricolorii execută cornerul, dar nu obțin nimic.

Min 63: România ține bine mingea la centrul terenului, însă atacurile tricolorilor par să nu mai aibă aceeași profunzime ca în prima repriză. Budescu încearcă să combine cu Mățel, dar feroezii resping. Tricolorii rămân avansați, la centrul terenului.

Min 60: Feroe are o nouă acțiune periculoasă. Bartalsstovu este omul șuturilor bune de la distanță din echipa adversă, iar tricolorii trebuie să-l marcheze mai strâns pe acest jucător.

Min 56: Tricolorii încearcă să lege noi acțiuni de atac, însă este mult mai greu în condițiile în care feroezii speculează erorile din defensiva României. Elevii lui Iordănescu se pot gândi chiar să conserve scorul, în condițiile în care este puțin probabil ca Feroe să revină cu două goluri. 

La Atena, Grecia reușește să egaleze, scor 2-2.

Min 52: Feroe obține un nou corner. Insularii au reușit să scoată multe faze fixe în acest meci. Lovitura de colț este executată destul de prost.

Min 50: Tricolorii pun stăpânire pe balon. România începe să controleze și partea a doua a meciului. Feroezii se agită din ce în ce mai mult la centrul terenului, deoarece în scurt timp vor intra în criză de timp, iar înfrângerea cu siguranță nu era o opțiune pentru elevii lui Olsen.

Min 46: Ocazie mare pentru Feroe, după ce un adversar a rămas singur cu Tătărușanu. Portarul Fiorentinei își arată clasa.

Min 45: Începe repriza a doua.

PAUZĂ

Min 44+1: GOOOL, Budescu. Eroul primei reprize este fără îndoială Constantin Budescu, atacantul Astrei Giurgiu reușind un gol din repertoriul lui Hagi. Mingea trimisă de Budescu, de pe flancul drept, de la circa 30 de metri, se duce direct la vinclu, la colțul lung. A fost nevoie de reluare pentru a fi confirmat, la televizor, golul.

Min 43: România ține mingea în jumătatea adversă, însă tricolorii găsesc tot mai greu poarta feroezilor. Partida începe să semene cu cea de la București împotriva Filandei. 

Min 40: Joc de posesie pentru tricolori. Cel mai probabil se va intra cu acest scor la vestiare.

Min 38: România este din nou în atac. Torje, Raț, Mățel încearcă să creeze o fază ofensivă. Adi Popa este aproape să ajungă un balon, dar portarul advers intervine la timp.

Min 36: Fază periculoasă la poarta României, după ce Feroe a obținut un nou corner. Balonul este trimis bine, tricolorii resping, dar feroezii țin mingea la marginea careului românesc. Un atacant al insularilor a reușit să reia spre poartă o centrare perfectă. Mingea trece puțin pe lângă BARĂ!

Min 34: Torje reia și el, dar puțin pe lângă poartă, la o fază la care tricolorii au făcut KO apărarea adversă.

Min 32: România este surprinsă uneori pe contraatac, asta cu toate că lasă impresia că poate controla fără probleme partida. Elevii lui Iordănescu se lasă prea ușor descoperiți atunci când construiesc în plan ofensiv.

Min 30: Adi Popa face o fază superbă, reușind să scoată din joc doi jucători din careul advers, însă șutul său la poartă a fost slab. Feroezii recuperează și ajung până în careul României. Se dictează fault în atac la o fază la care au căzut doi jucători, dintre care unul feroez, în careul României.

Min 28: Veștile de la Atena nu mai sunt la fel de bune, după ce Ungaria a reușit să egaleze Grecia. Chiar și așa România, la acest scor, are 3 puncte peste Ungaria.

Min 26: Feroezii ies din propria jumătate și atacă din nou careul lui Tătărușanu, dar tricolorii se repliază și ies pe contraatac. Hoban greșește, iar feroezii recuperează. Mingea este ținută la centrul terenului.

Min 24: România se instalează din nou în jumătatea adversă, însă feroezii stau mult mai bine în apărare. Tricolorii fac un presing ridicat.

Min 22: Tricolorii îi trimit pe feroezi înapoi în jumătatea lor, atacurile României reîncep pe flancuri, cu Bogdan Stancu la balon. Feroezii se apără mai bine în careu decât în startul meciului, iar pătrunderile tricolorilor sunt mai dificile.

Min 20: Feroe are un nou corner, după ce Tătărușanu a fost nevoit să scoată la limită un balon de la colțul scurt. Tricolorii se lasă prea ușor descoperiți în apărare, după ce au pus accentul doar pe atac în acest debut de meci.

Min 18: GALBEN, România: Torje vede cartonașul după o intrare periculoasă.

Min 16: Feroe are o lovitură liberă dintr-o poziție bună, dar șutul este trimis în zid. Rolantsson obține un corner. Feorezii reușesc o fază foarte periculoasă după ce mingea a traversat careul lui Tătărușanu, iar doi dintre adversari au fost aproape de a relua în poartă. Cornerul este bătut din nou bine, iar Tătărușanu reține din doi timpi.

Min 14: Raț face un joc bun în defensivă, mai ales după ce feroezii au început să facă presing. Adversarii au cea mai lungă perioadă de la începutul meciului de când au ieșit din propria jumătate. România este nevoită să se apere.

Min 12: România face pasul înapoi după ce feroezii au pus și ei presiune. Prim șut foarte bun al feroezilor, de la distanță, dar mingea este reținută de Tătărușanu. România pornește pe contraatac, iar Bogdan Stancu trage de la distanță, mingea trece pe lângă poartă.

Min 10: Adi Popa trimite o centrare șutată, foarte periculoasă, însă mingea este deviată, iar balonul aterizează pe plasa porții. Torje execută bine cornerul, Budescu reia, dar feroezii trimit iar în corner. Budescu bate și el cornerul, trimițând la prima bară. România nu obține nimic, dar rămâne în jumătatea adversă.

Min 8: Tricolorii sunt foarte ofensivi, iar la cum a început meciul România are toate șansele să mai înscrie cel puțin încă o dată până la pauză. Feroe se apără cu toți jucătorii.

Min 4: GOOOL, România. Constantin Budescu deschide scorul. Introducerea lui Budescu în primul 11 se dovedește a fi un pariu câștigat de Iordănescu. Veștile bune continuă, după ce Grecia a deschis și ea scorul în fața Ungariei, la Atena. România trebuie să obțină mai multe puncte decât Ungaria în această seară pentru a fi sigură de calificarea la Euro 2016.

Min 1: Feroe are prima ocazie, după o incursiune reușită în spatele liniei defensive a României. Nu este însă o ocazie clară a insularilor. Românii se repliază bine. Ar trebui să dominăm centrul terenului, având în vedere că a fost trimis pe teren un singur vârf, dar mai mulți jucători care stăpânesc bine linia mediană, precum Budescu.

Ora 19.00: A început meciul.

UPDATE 18.40: Au fost anunțate echipele de start. Răzvan Raț va purta banderola de căpitan.

România: Ciprian Tătărușanu — Alexandru Mățel, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Răzvan Raț (căpitan) — Ovidiu Hoban, Mihai Pintilii — Adrian Popa, Constantin Budescu, Gabriel Torje — Bogdan Stancu.
Rezerve: Pantilimon, Silviu Lung Jr — Papp, Moți, Filip, Maxim, Chipciu, Sânmărtean, Prepeliță, Keșeru, Andone, Alibec.

Feroe: Gunnar Nielsen — Tor Naes (căpitan), Faeroe, Nattestad, Soerensen — Holst, Vatnhamar, Bartalsstovu — Hansson, Hendriksson — Edmundsson.

Arbitru: Ivan Kruzliak; arbitri asistenți: Martin Balko, Tomas Somolani; arbitri asistenți adiționali: Peter Kralovic, Mario Vlk; arbitru de rezervă: Tomas Mokos (toți din Slovacia)

—-

Naționala României încheie turneul de calificare la Euro 2016, duminică, în deplasare, pe terenul reprezentativei din Insulele Feroe. Tricolorii luptă de la ora 19.00 în meciul decisiv pentru câștigarea unui loc la turneul final din Franța.

România are nevoie de o victorie în partida de duminică, disputată împotriva Insulelor Feroe, pentru a fo sigură de participarea la Euro 2016. Cu 3 puncte câștigate, Tricolorii nu vor mai putea fi ajunși de Ungaria în lupta pentru locul al doilea din grupă. Printr-un scenariu incredibil, naționala României ar putea urca chiar și pe primul loc, însă o condiție în plus ar fi ca Irlanda de Nord să piardă în deplasare cu Finlanda.

Iordănescu a făcut o singură modificare în lotul care va fi folosit în Feroe. L-a înlocuit pe Găman cu Alibec.

Portari: Tatarusanu, Pantilimon, Lung Jr

Fundași: Papp, Rat, Moti, Chiriches, Steliano Filip, Matel, Dragos Grigore

Mijlocași: Hoban, Chipciu, Pintilii, Maxim, Torje, Sanmartean, Prepelita, Budescu, Adi Popa

Atacanți: Andone, Keseru, Alibec, Bogdan Stancu

Marele inamic la României, la Torshavn

România ar putea avea un inamic surpriză în Feroe, gazonul. Se va juca pe teren sintetic, o suprafață prea puțin cunoscută de fotbaliștii români. În plus condițiile meteo, la Torshavn plouând la fel ca la București, ar putea face foarte periculos terenul. În astfel de condiții pot avea loc accidentări foarte periculoase.

Selecționerul Anghel Iordănescu a avertizat deja asupra terenului periculos. De cealaltă parte, feroezii au spus la conferința de presă de dinaintea meciului că și ei au fost dezavantajați că au jucat pe iarbă, la Ploiești.

Meciurile Grupei F (duminică, ora 19.00): Ile. Feroe – România, Finlanda – Irlanda de Nord, Grecia – Ungaria.

Calculele calificării

România se va califica sigur dacă va învinge. În schimb, dacă nu va lua toate cele trei puncte ea va depinde de rezultatul Ungariei. Vecinii maghiari se califică prin două scenarii: România pierde, Ungaria face egal cu Finlanda; România încheie egal, Ungaria câștigă. În aceste condiții victoria este singura opțiune pentru Tricolori.

Vezi aici Clasamentul Grupei înaintea meciului Feroe – România

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă