7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAgnieszka Radwanska, pentru prima dată FINALISTĂ la Turneul Campioanelor, după un meci...

Agnieszka Radwanska, pentru prima dată FINALISTĂ la Turneul Campioanelor, după un meci dramatic împotriva Muguruzei

Agnieszka Radwanska (a cincea favorită) s-a calificat, în premieră, în finala Turneului Campioanelor, după ce a învins-o pe Garbine Muguruza (2), jucătoare aflată la debut în această competiție.

Radwanska s-a impus, cu 6-7(5/7), 6-3, 7-5, cu toate că Muguruza reușise să revină de trei ori de la scorul de 1-4, în primul și ultimul set și la tiebreak-ul primului set. Poloneza a reușit prima victorie în fața ibericei, după 5 înfrângeri consecutive în meciurile directe.

Urmărește și LIVE TEXT Maria Șarapova – Petra Kvitova: sâmbătă, semifinalele Turneului Campioanelor

Radwanska își va afla adversara din finala de duminică în urma meciului dintre Maria Șarapova și Petra Kvitova.

Citește și UPDATE. Turneul Campioanelor: Prima finalistă, o premieră! Vezi rezultatele și clasamentele

LIVE TEXT Muguruza – Radwanska: 7-6(7-5), 3-6, 5-7

5-7: Break, MECI, Radwanska. Poloneza este pentru prima dată finalistă, după a treia semifinală jucată la Turneul Campioanelor.

5-6: Game, Radwanska. Meciul continuă cu puncte pe serviciu și ar putea fi tranșat din nou la tiebreak.

5-5: Game, Muguruza.

Egalitate la puncte: 101-101. Mugurza servește pentru a rămâne în meci.

4-5: Game, Radwanska. Poloneza se apropie prima de victorie, însă va trebui să facă break.

4-4: Game, Muguruza. Iberica revine pentru a treia oară, iar finalul de meci este unul deschis tuturor posibilităților.

3-4: Break, Muguruza. Garbine este foarte aproape să revină, pentru a treia oară în acest meci, de la scorul de 1-4.

2-4: Game, Muguruza. Iberica menține diferența de două puncte, însă va trebui să facă breakul pentru a mai avea șanse să revină în acest meci.

1-4: Game, Radwanska.

1-3: Game, Muguruza. Iberica face primul game, după o serie de cinci ale adversarei.

Simona Halep se află în tribune, alături de Virginia Ruzici. Românca este prezentă în continuare la Turneul Campioanelor, doar că nu pe teren, după ce a fost eliminată în urma meciului disputat chiar cu Radwanska.

0-3: Game, Radwanska.

0-2: Break, Radwanska. Garbine nu reușește să mai atingă nivelul din primul set, când a avut două revenire fantastice, de la 1-4, la game-uri și tot de la 1-4 la tiebreak.

0-1: Game, Radwanska.

Începe setul decisiv, care va da prima finalistă a Turneului Campioanelor. Radwanska are serviciul.

3-6: Break, SET, Radwanska. 

3-5: Game, Radwanska.

3-4: Game, Muguruza. Iberica se aproape de o a treia revenire fantastică în acest meci. Este o luptătoare desăvârșită. Mugurza amintește de meciurile Simonei Halep din urmă cu 2 ani, când românca era nevoită aproape meci de meci să revină, deoarece tenisul său încă nu cunoscuse nivelul actual, unul foarte ridicat în ciuda rezultatelor mai slabe din ultima perioadă.

2-4: Break, Muguruza. Garbine mai reduce încă un punct din diferență, iar o revenire a sa nu mai pare atât de imposibilă. Rămâne de văzut răspunsul polonezei, care a avut un final de meci fantastic împotriva Simonei Halep.

1-4: Game, Muguruza. Iberica reușește să întrerupă seria de game-uri a adversarei.

0-4: Game, Radwanska. Setul al doilea curge într-un singur sens, în favoarea polonezei. O nouă revenire a ibericei ar fi greu de imaginat în aceste momente.

0-3: Break, Radwanska.

0-2: Game, Radwanska. Poloneza începe mai bine, cu lovituri mai precise, runda a doua și își consolidează break-ul. Rămâne de văzut dacă Muguruza va mai reuși să revină, cum a făcut-o și în primul set (de două ori).

0-1: Break, Radwanska.

Ora 10.18: A început setul al doilea, cu Muguruza la serviciu.

7-6: Muguruza câștigă setul la tiebreak.

6-6: Game, Muguruza. Meciul se va decide la tiebreak, al doilea din meciurile directe dintre cele două.

5-6: Game, Radwanska.

5-5: Game, Muguruza. Iberica rămâne în set după un game alb.

Garbine servește pentru a rămâne în set.

4-5: Game, Radwanska. Poloneza reușește să-și limpezească jocul și o domină tactic pe iberică de această dată. Ea face și un lob superb, punând-o în dificultate pe Muguruza.

4-4: Game, Muguruza. Iberica restabilește egalitatea, după ce a fost condusă cu 4-1 și părea că Radwanska își va adjudeca primul set.

3-4: Rebreak, Muguruza. Este al doilea punct consecutiv reușit, la zero, de Muguruza, iar partida începe să fie din nou strânsă.

2-4: Game, Muguruza. Iberica a reușit un game alb și se pare că intervenția antrenorului său, de la pauză, a fost una benefică. Acesta i-a spus să intre mai mult în teren și să prelungească schimburile de mingi. Muguruza tinde să încheie prea repede punctele, o eroare pe care și Simona Halep o făcea în urmă cu 1-2 ani.

1-4: Game, Radwanska. Poloneza domină radical partida. Iberica încă nu a arătat nici 50% din potențialul său.

1-3: Break, Radwanska. Iberica face multe erori în acest start de meci și parcă nu mai pare la fel de concentrată ca până acum. S-ar putea să o influențeze și faptul că tot azi mai are de jucat și semifinala de la dublu.

1-2: Game, Radwanska. Poloneza își consolidează breakul anterior. Aga reușește să surprindă din nou, în acest debut de meci, după șocul produs în meciul cu Halep.

1-1: Rebreak, Radwanska. Poloneza restabilește imediat egalitatea. Meciul începe în forță și se anunță mult spectacol.

1-0: Break, Muguruza. 

Ora 09.12: A început semifinala Muguruza – Radwanska, poloneza având primul serviciu.

Ora 09.05: Cele două jucătoare au început deja încălzirea iar în scurt timp va începe prima semifinală a turneului.

Garbine Muguruza (cap de serie 2) și Agnieszka Radwanska (5) vor disputa, sâmbătă, prima semifinală de simplu a Turneului Campioanelor 2015. Cele două se vor întâlni pentru a șaptea oară în carieră, iar așteptările de la acest meci sunt unele foarte ridicate.

Duelul cu numărul 7 dintre cele două vine la capătul unui an 2015 în care Muguruza și Radwanska s-au întâlnit nu mai puțin de 4 ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea din Spania. Muguruza conduce cu scorul de 4-2 duelurile directe. Poloneza a câștigat doar primele două dueluri, iar Muguruza pare să fie favorită clară a semifinalei.

Meciuri directe: Muguruza – Beijing 2015 (4-6, 6-3, 6-4), Wimbledon 2015 (6-2, 3-6, 6-3), Dubai 2015 (6-4, 6-2), Sydney 2015 (3-6, 7-6(4), 6-2); Radwanska – Australian Open 2014 (6-1, 6-3), Miami 2012 (6-3, 6-2). Muguruza a câștigat 2 titluri, iar Radwanska are nu mai puțin de 16 trofee în carieră.

Aceste rezultatel ar putea fi însă înșelătoare, în condițiile în care Radwanska își poate ridica foarte mult nivelul în timpul unui meci, așa cum a arătat-o și cu Șarapova și cu Halep, în Grupa Roșie. De altfel Simona Halep câștigase singurul duel cu poloneza din 2015, respectiv 4 din ultimele 5 meciuri. Pe de altă parte Muguruza este într-o formă foarte bună și a demonstrat că poate câștiga și când nu evoluează la cel mai înalt nivel al său, cum a fost la ultimul meci din Grupa Albă, cu Petra Kvitova.

Iberica a avut un an 2015 pe care l-a început în afara top 20 și îl va termina pe locul 3 mondial, un salt chiar mai impresionant decât cel reușit de Simona Halep în 2013-2014. Însă mare parte din evoluția sa se datoarează doar turneelor de hard din această toamnă, unde a reușit rezultatel foarte bune. 

Citește și TOP 10 Lucruri de știut despre semifinalele Turneului Campioanelor. Ce recorduri a stabilit ediția 2015

Muguruza are un program infernal sâmbătă, ea urmând să joace semifinală, atât la simplu, cât și la dublu, acolo unde evoluează alături de Carla Suarez Navarro. În cazul în care va da totul în meciul cu Radwanska nu este exclus ca ea să nu se mai prezinte la dublu.

De cealaltă parte, Agnieszka Radwanska nu a avut cel mai bun an al său, însă a șocat prin înfrângarea usturătoare pe care i-a aplicat-o Simonei Halep în Grupa Roșie. Ploneza a jucat cel mai bun tenis al său în momentele cheie ale meciului cu românca și a pus-o în gardă astfel pe Muguruza, care s-ar putea să nu mai aibă un meci prea ușor de această dată. Rămâne de văzut în ce măsură va conta experiența Radwanskăi, pentru a treia oară semifinalistă la Turneul Campioanelor.

Citește și Turneul Campioanelor: Clasamentele FINALE ale grupelor și programul semifinalelor

Garbine Muguruza (favorită 2/loc 3 WTA, 22 ani, Spania)
2015 Titluri: 1 (Beijing)
2015 Record: 38-18
2015 Cel mai bun Grand Slam: Finalist (Wimbledon)
Turneul Campioanelor: debut

Agnieszka Radwanska (5/6, 26 ani, Polonia)
2015 Titluri: 2 (Tokyo, Tianjin)
2015 V-Î: 48-23
2015 Cel mai bun GS: Wimbledon (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 7-a ediție (6-10, semifinalistă 2012, 2014).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă