13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep, campioană la Shenzhen! Al 9-lea titlu din carieră, numărătoarea continuă...

Simona Halep, campioană la Shenzhen! Al 9-lea titlu din carieră, numărătoarea continuă în 2015

Simona Halep, cap de serie numărul 1, a cucerit turneul de tenis de la Shenzhen, după ce a învins-o în finală pe a opta favorită, Timea Bacsinszky, scor 6-2, 6-2.

Românca a debutat în anul 2015 cu cel de-al nouălea titlu al său din carieră. Shenzhen a devenit deja un turneu care le poartă noroc românilor, după ce în 2014 finalele de dublu au fost câștigate, atât la feminin, cât și la masculin de echipe cu români (Monica Niculescu și Horia Tecău)

"Mulțumesc pentru că ați venit. M-am simțit foarte bine în această săptămână. Este prima dată când joc foarte bine în China", a declarat Halep după meci. Românca i-a mulțumit și fostei mare campioane a Chinei, Na Li, pentru că a fost prezentă. "Mulțumesc Li Na că ai venit și ne-ai urmărit. Vreau să repet și eu performanța Li Nei de la Melbourne (n.r. chinezoaica a cucerit Australian Open)." În cele din urmă Simona le-a transmis chinezilor și fanilor români din tribune că o vor revedea și la anul la Shenzhen, când va reveni pentru a-și apăra titlul.

Bacsinszky este pe jumătate româncă, tatăl ei fiind un antrenor de tenis care a emigrat din România și s-a căsătorit cu o unguroaică, cei doi stabilindu-se apoi în Elveția. Timea a declarat la finalul partidei că "Simona a fost prea bună pentru mine astăzi".

Finala de la Shenzhen a confirmat forma bună în care se află Halep, românca învingând-o pe Bacsinszky în doar o oră și 2 minute. Turneul a fost mai mult unul de pregătire pentru Australian Open, astfel că numărul 3 mondial a încercat să-și regleze loviturile și să-și regăsească forma după pauza de iarnă.

Următorul turneu al Simonei Halep este cel de la Sydney, de săptămâna viitoare, ultimul de dinaintea Australian Open.

Pentru performanța de la Shenzhen, Halep va primi 280 puncte WTA, și un cec în valoare de 111.163 dolari.

—–

Live Text:

6-2: MECI, Halep!

5-2: Break, Halep. Românca este la un pas de câștigarea celui de-al 9-lea titlu din carieră.

4-2: Game, Halep.

3-2: Break, Halep. Românca este dezlănțuită, din nou. Ea și-a reintrat în ritm după un început mai ezitant al celui de-al doilea set.

2-2: Game, Halep. Meciul rămâne unul strâns, în condițiile în care Halep începe să comită unele erori, pe care de altfel și le reproșează vocal, iar Bacsinszky rămâne la cel mai bun nivel al său.

1-2: Game, Bacsinszky.

1-1: Game, Halep. Românca reușești primul său game alb, dar și primul as al finalei.

0-1: Game, Bacsinszky. Elvețianca a reușit o revenire surprinzătoare de la 0-40, în acest game.

Începe setul al doilea.

6-2: SET, Halep. Românca s-a impus fără prea mari probleme în primul set, cu toate că elvețianca joacă la cel mai înalt nivel al său.

5-2: Game, Bacsinszky. Elvețianca reușește primul game alb al meciului, reușind din nou câteva lovituri foarte bune în lung de linie.

5-1: Game, Halep. Românca și-a intrat foarte bine în joc și acum se află la cel mai înalt nivel al său. Timea nu mai are replică.

4-1: Break, Halep. Backhand-ul în lungul liniei este cu siguranță cea mai bună lovitură a Timeei, reușind astfel mai multe puncte până acum. Halep reușește și ea un punct frumos chiar cu această armă a elvețiencei. Timea a condus cu 40-0, însă românca a întors rezultatul.

3-1: Game, Halep. Românca reușește să mențină o diferență de 2 puncte, cu toate că situația din interen este mult mai dificilă față de cea de pe tabelă. Timea a lipsit o vreme îndelungată din circuit în urma unei operații, însă elvețianca a revenit iar obiectivul său este să depășească locul 37 WTA, cel mai sus pe care l-a ocupat vreo dată.

2-1: Game, Bacsinszky. Timea arată o stăpânire foarte bună a tehnicii. Ea a reușit să câștige un punct, în cadrul acestui game, plimbând-o pe Halep și reușind să avanseze până la fileu. Timea este fără îndoială o jucătoare talentată, chiar dacă poziția din clasament nu o ajută deloc. 

2-0: Game, Halep. Un singur punct a reușit elvețianca în acest game. 

1-0: Break, Halep. Început bun de meci pentru româncă, reușind să câștige chiar pe serviciul adversarei primul său punct. Nu trebuie însă uitat faptul că elvețianca se descurcă foarte bine în turneele chineze, unde a mai eliminat în trecut nume mari, precum Maria Șarapova sau Caroline Wozniacki.

A început partida! Elvețianca are primul serviciu.

Meciul este pe cale să înceapă. Finala turneului de la Shenzhen a fost deschisă de fosta jucătoare chineză, de top, Na Li. Jucătoarele au intrat și ele pe teren și au început încălzirea.

——

Simona Halep, cap de serie numărul 1, dispută, sâmbătă, de la ora 07.00 (ora României), finala turneului de tenis de la Shenzhen. Numărul 3 mondial are șansa unui al treilea titlu românesc în cadrul turneului chinez.

Adversara Simonei din finală, elvețianca Timea Bacsinszky, este a opta favorită a turneului, ocupă locul 47 WTA și are 25 de ani, cu doi mai mult decât Halep. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată până acum într-un turneu ITF, la Torhout (Belgia), în 2010, când Halep se impunea cu 6-1, 6-3. În ceea ce privește titlurile câștigate raportul este de 8-1 pentru româncă, astfel că Shenzhen 2014 ar putea fi al 9-lea trofeu din vitrina Simonei. 

Elvețianca a surprins totuși atunci când s-a calificat în finală, reușind să o elimine pe a doua favorită a competiției, cehoaica Petra Kvitova, locul 4 WTA, scor 6-4, 6-4. Halep, în schimb, a comis multe greșeli în semifinale, cu Saisai Zheng, chiar dacă scorul a fost de 6-2, 6-3.

Simona Halep rămâne însă marea favorită, astfel că are șansa să câștige primul său titlu pentru anul 2015, chiar de la primul turneu la care a participat. Totodată ar fi cel de-al treilea titlu românesc la Shenzhen, după reușitele de la dublu, din 2014, ale perechilor Jean-Julien Rojer/Horia Tecău, la masculin și Klara Koukalova/Monica Niculescu, la feminin.

Partida va începe la ora 07.00, ora României, urmând ca ziua să continuie cu finala de la dublu. Turneul de la Shenzhen este de categorie WTA International, ultima treaptă și este dotat cu premii totale în valoare de 500.000 dolari. Astfel dacă va câștiga, Halep se va alege cu 280 puncte WTA, dar și cu un cec în valoare de 111.163 dolari.

Cele mai citite

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...

Irak ajută la misiunea de căutare a elicopterului ce îl transporta pe președintele Iranului

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă