13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTurneul Campioanelor: Halep o scoate din competiție pe Ivanovici. Urmează semifinala cu...

Turneul Campioanelor: Halep o scoate din competiție pe Ivanovici. Urmează semifinala cu Radwanska

UPDATE Partida dintre Simona Halep – Ana Ivanovici a încheiat faza grupelor la Turneul Campioanelor. Cu toate că a fost învinsă de sârboaică, scor 6-7 (7/9), 6-3, 3-6, Halep s-a calificat în semifinale din poziția de lider a Grupei Roșii. În penultimul act românca joacă împotriva numărului 6 mondial, Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a scos-o din competiție pe Ana Ivanovici, singura șansă pe care o avea sârboaica pentru a merge în semifinale fiind o victorie în 2 seturi în fața româncei. Însă Halep, de și a fost învinsă, i-a smuls un set jucătoarei din Serbia. Halep i-a făcut un serviciu liderului mondial, Serena Williams, care ar fi fost eliminată dacă Ivanovici câștiga în două seturi.

Semifinale Turneul Campioanelor, sâmbătă: Halep – Radwanska, Williams – Wozniacki (orele urmează a fi anunțate)

Vezi aici clasamentul final al grupelor: Halep, lider în Grupa Roșie

—–

Live Text Halep – Ivanovici: 6-7 (7/9), 6-3, 3-6

3-6: MECI, Ivanovici. Sârboaca reușește să câștige partida, însă oricum este eliminată din competiție în urma setaverajului.

Ar mai fi o miză financiară pentru acest meci, câștigătoarea urmând să primească 143.000 dolari. Până acum Halep a adunat 406.000 din celelalte două meciuri.

3-5: Break, Ivanovici.

3-4: Game, Ivanovici.

3-3: Game, Halep. Fiecare jucătoare câștigă pe propriul serviciu, astfel că meciul se desfășoară într-o notă obișnuită.

2-3: Game, Ivanovici. Meciul este mult mai relaxat, nu mai are dramatismul primelor două seturi. Este și normal acest lucru, având în vedere că partida nu mai are nicio miză. Ea mai contează doar pentru istoricul întâlnirilor directe dintre cele două jucătoare, capitol la care Halep conduce cu 2-1.

2-2: Game, Halep.

1-2: Game, Ivanovici.

1-1: Game, Halep. Românca joacă în continuare foarte relaxat. Important, în acest momente este să-și conserve energia pentru meciul de mâine. Înfrângerea în fața Anei Ivanovici nu ar mai fi un lucru atât de rău.

0-1: Game, Ivanovici.

Ana Ivanovici a fost eliminată din competiție, singura condiție pentru a mai ajunge în semifinale fiind o victorie în două seturi împotriva româncei. În aceste condiții în locul sârboaicei, va merge mai departe Serena Williams. Românca a dat dovadă de fair-play deoarece ar fi putut să o lasă pe Ivanovici să câștige partida în două seturi doar pentru a o elimina din turneu pe mult mai periculoasa Serena Williams. Cu siguranță românca și-a făcut mulți fani în America după acest meci.

Partida continuă cu setul al treila, unul care în acest moment nu mai are nicio miză.

6-3: SET, Halep.

Românca servește acum pentru câștigarea setului și pentru eliminarea Anei Ivanovici.

5-3: Break, Halep. 

4-3: Break, Ivanovici.

4-2: Game, Ivanovici. Meciul începe să semene cu cel din prima repriză, când Ivanovici a câștigat un game la scorul de 1-4.

Susținătorii Simonei se fac auziți tot timpul, chiar și atunci când românca are momente mai puțin bune. În schimb, din tabăra sârboaicei, din când în când se aude câte un "Haide!", cuvânt asemănător cu cel românesc, având aceeași semnificație, de îndemn la victorie.

4-1: Game, Halep. Românca reușește să conducă din nou cu 4-1, ca și în primul set. Rămâne de văzut dacă de această dată sârboaica va mai reuși să revină.

3-1: Break, Halep.

2-1: Game, Halep. Românca controlează mai bine jocul decât în a doua parte a primului set.

1-1: Game, Ivanovici.

Românca a cedat mult prea ușor ultimele game-uri, iar sârboaica a revenit de la scorul de 2-5. Se pune întrebarea dacă Halep nu forțează pentru că este deja calificată și își conservă energia pentru mâine, pentru semifinale, sau pentru că preferă să o scoată din joc pe Williams. Dacă Ivanovici câștigă în 2 seturi, se califică în sferturi Halep și sârboaica, iar Williams este eliminată.

1-0: Game, Halep.

A început setul al doilea. Halep servește prima.

SET câștigat de Ivanovici

Setul se decide la tiebreak. Halep: 7-9

6-6: Game, Halep. Românca rupe seria game-urilor câștigate de Ivanovici.

5-6: Game, Ivanovici. Halep nu mai forțează și pierde prea ușor game după game. 

5-5: Break, Ivanovici. Meci dificil pentru româncă. Ivanovici are nevoie de o victorie în două seturi pentru a merge mai departe și nu este dispusă să cedeze vreun set.

Jucătoarele sunt susținute în tribune de familiile lor. Halep are însă și mulți suporteri chiar din rândul celor din Singapore. Se pot vedea bannere de susținere pentru româncă afișate de numeroase persoane asiatice.

5-4: Game, Ivanovici. Jucătoarea din Serbia pare să fi reintrat în joc. A reușit să o plimbe mai mult pe Halep pe teren.

5-3: Break, Ivanovici. Sârboaica reușește break-ul, cu toate că Halep revenise de la scorul de 0-40.

Românca servește acum pentru câștigarea primului set.

5-2: Break, Halep. Joc foarte bun al Simonei pe serviciul adversarei. Stă foarte bine în teren și cu toate că Ivanovici încearcă să o plimbe, rareori este prinsă pe picior greșit.

4-2: Break, Ivanovici. Sârboaica arată prima dată de ce este în stare și reușește să facă primul break.

Dacă învinge, Halep va juca în semifinale cu Radwanska, 6 WTA, în caz contrar urmând să evolueze cu Wozniacki, 8 WTA.

4-1: Break, Halep. Game câștigat destul de ușor de româncă. Halep nu forțează, joacă relaxat, iar acest lucru o avantajează. Ivanovici este cea pe umerii căreia se află întreaga presiune, având în vedere că dacă va pierde meciul va fi descalificată.

3-1: Game, Halep. Românca a revenit de la scorul de 0-40. Ivanovici arată destulă forță atunci când este la retur, însă Halep a arătat că poate reveni de la orice scor în meciul cu sârboaica.

2-1: BREAK, Halep. Halep a cerut challenge după ce game-ul a fost acordat sârboaicei. Înregistrarea video a arătat că românca a avut dreptate, Ivanovici servise în out, la Deuce (40-40 A. – Ivanovici), iar punctul s-a rejucat și scorul a fost modificat pe tabela de marcaj. Inteligent challenge cerut de româncă, mai ales că Halep a reușit apoi să câștige game-ul.

1-1: Game, Halep. Românca o egalează pe sârboaica, iar meciul începe într-o notă obișnuită, cu ambele jucătoare obținând mai multe puncte la serviciu.

0-1: Game, Ivanovici. Sârboaica își adjudecă primul game, pe propriul serviciu. Dacă pierde acest meci, Ivanovici este eliminată.

A început partida. Ivanovici servește prima.

Vezi aici clasamentul Grupei Roșii actualizat

UPDATE 14.30 Are motive Halep să cedeze partida intenționat?

Meciul urmează să înceapă. Simona are posibilitatea de a-și alege singură adversara din semifinale. Dacă o va învinge pe Ivanovici și va termina pe primul loc va juca în următoarea fază cu Agnieszka Radwanska, în caz contrar o va întâlni pe liderul Grupei Albe, Caroline Wozniacki.

Cu toate că Wozniacki, 8 WTA, trece printr-o formă foarte bună, bilanțul întâlnirilor directe ale ei cu Halep este de 1-1. În schimb Radwanska, o adevărată leaoaică atunci când este prinsă în strânsoarea adversarei, conduce cu 4-2 întâlnirile cu Halep. În plus dacă Halep pierde cu Ivanovici, Williams este eliminată, mergând mai departe jucătoarea din Serbia. Rămâne de văzut dacă Halep va avea vreo preferință în ce privește viitoarea sa adversară sau dacă va încerca să obțină o nouă victorie, spre deliciul fanilor.

——

Simona Halep joacă, vineri, de la ora 14.30, împotriva Anei Ivanovici, în ultimul meci al Grupei Roșii din cadrul Turneului Campioanelor. Românca este deja calificată în semifinale, însă va lupta pentru a termina pe primul loc în grupă.

Halep a mai jucat de două ori în acest an împotriva sârboaicei și a câștigat una dintre întâlniri, sferturile de la Madrid (scor 6-2, 6-2). Ivanovici s-a impus, la București, în meciul de Fed Cup, câștigat de România în fața Serbiei. Totuși Halep jucase două partide în aceeași zi, ieșindu-și din formă la meciul cu sârboaica. Cele două s-au mai duelat în 2013, când de asemenea fiecare și-a adjudecat câte o partidă. Halep trebuia să o mai întâlnească pe Ivanovici, în sferturi, la Beijing 2014, dar a abandonat din cauza unei accidentări, care a ținut-o departe de terenul de joc până la Turneul Campioanelor.

Halep este a treia româncă din istoria Turneului Campioanelor. Cea mai bună evoluție a avut-o Irina Spârlea, care, în trei participări, a jucat două semifinale. De asemenea la această competiție a mai evoluat de două ori și Virginia Ruzici, managerul Simonei.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...
Ultima oră
Pe aceeași temă