12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialHalep, calificată în turul 3 la Beijing, din nou accidentată. A trecut...

Halep, calificată în turul 3 la Beijing, din nou accidentată. A trecut de Lin Zhu, 7-5, 6-4, urmează Pekovic

Simona Halep s-a calificat, marți, în turul al treilea al turneului de tenis China Open, de la Beijing. Românca a trecut în setul al doilea de chinezoaica Lin Zhu, locul 167 WTA și beneficiară a unui wild card, cu scorul de 7-5, 6-4.

Halep va juca în turul al treilea, respectiv optimile de finală, împotriva nemțoaicei Andrea Petkovic, care a eliminat-o în prima rundă pe Monica Niculescu. Halep ar putea avea dificultăți în meciul din turul al treilea, având în vedere că problemele de la piciorul stâng par să se fi agravat. Ea a evoluat cu Lin Zhu, bandajată și deseori a fost încetinită de problema de la picior.

Meciul cu Lin Zhu nu a fost unul ușor pentru româncă, în ciuda poziției destul de slabe ocupate de jucătoarea chineză, în vârstă de 20 ani. Zhu a reușit să scoată nu mai puțin de 5 mingi de meci la scorul de 5-3 pentru Halep, în setul al doilea. 

Live Text Halep – Zhu: 7-5, 6-4

6-4: MECI, HALEP!

5-4: Game, Zhu. Chinezoaica a salvat nu mai puțin de 5 mingi de meci în acest game. Halep a avut 40-0, după care a revenit Zhu.

5-3: Game, Halep.

4-3: Break, Halep. Simona reușește cel de-al doilea break din acest set și trece pentru a doua oară în avantaj.

3-3: Game, Halep. Românca a făcut poate unul dintre cele mai frumoase game-uri din acest meci, pierzând doar un singur punct. A făcut câteva puncte spectaculoase, cum ar fi răspunsul cu o lovitură în lung de linie la o minge similară trimisă de chinezoaică sau plimbarea adversarei pe tot terenul.

2-3: Game, Zhu. Chinezoaica nu renunță la luptă.

Lin Zhu are un backhand foarte bun, care probabil o va duce foarte sus în clasamentul WTA. Statisticile arată că Zhu conduce cu 8-3 la lovituri câștigătoare din backhand.

2-2: Break, Zhu. Chinezoaica a făcut primul său break din cel de-al doilea set.

În pauză, Halep a fost ajutată cu aranjarea bandajului de la picior, care se pare că a deranjat-o în debutul acestui set.

2-1: Break, Halep. Românca a făcut primul break din setul al doilea și și-a luat o opțiune serioasă la terminarea jocului în două seturi.

Au început să vină mai mulți spectatori, iar acum Halep are ceva mai mulți simpatizanți. Dacă până acum era aplaudată doar când greșea, au început să se audă aplauze și la punctele frumoase făcute de româncă.

1-1: Game, Halep.

Halep este incomodată de bandajul pe care îl are în partea superioară a piciorului stâng.

0-1: Game, Zhu. Halep a pierdut primul game, cu toate că a avut la un moment dat 30-15.

Românca a câștigat primul set fără a avea probleme reale, cu toate că a fost surprinsă la mijlocul acestei runde, atunci când chinezoaica a câștigat 3 game-uri la rând și a trecut în avantaj. Halep și-a cunoscut adversara pe parcursul primul set, aceasta fiind prima întâlnire dintre cele două. Totuși chinezoaica de 20 de ani a dat dovadă de mult curaj în abordarea jocului cu lovituri puternice, de multe ori în lung de linie. Diferența de experiență se vede însă.

7-5: SET, Halep. 

6-5: Break, Halep. Românca a trecut peste acele momente, de la mijlocul acestui set, în care s-a lăsat surprinsă de adversară. 

5-5: Game, Halep.

Cu toate că publicul este clar de partea chinezoaicei, românca are și ea câțiva susținători în tribune. Se vede un steag românesc, arborat peste o lojă. Oricum a venit destul de puțină lume, la acest meci, pe frumoasa arenă, Lotus, din Beijing.

4-5: Game, Zhu. Chinezoaica a trecut din nou în avantaj după ce a încheiat punctul cu o lovitură frumoasă în lung de linie. Punctul a fost strâns, fiecare dintre cele două având avantaj la Deuce.

4-4: Game, Halep. Românca a revenit după ce a fost condusă la două lungimi în acest game.

3-4: Game, Zhu. Halep a pierdut ultimele 3 game-uri, ceea ce ar putea fi un semnal de alarmă. Chinezoaica și-a îmbunătățit mult jocul, față de primele 2 game-uri ale partidei.

3-3: Break, Zhu. Halep pierde prea ușor game-ul pe propriul serviciu.

3-2: Game, Zhu.

3-1: Game, Halep. Românca a câștigat rapid cel de-al doilea game în care s-a aflat la serviciu.

2-1: Game, Zhu. Chinezoaica a reușit primul punct. S-a descurcat mult mai bine față de primul game în care s-a aflat la serviciu, iar Halep i-a smuls o singură minge. Practic după 15-30, Halep nu a mai câștigat puncte.

2-0: Game, Halep. Românca a reușit să-și adjudece și game-ul de pe propriul serviciu, însă nu i-a fost ușor. Chinezoaica a ajuns până la Deuce (40-40).

1-0: BREAK, Halep. Românca a început foarte bine meciul, reușind break-ul chiar de la primul game. Chinezoaica a dat însă dovadă de multă perspicacitate.

A început partida de la Beijing. Servește prima jucătoarea țării gazdă.

Jucătoarele au intrat pe teren și își fac încălzirea. În câteva momente începe meciul din turul al doilea al China Open.

—-

China Open, ultimul turneu de categorie Premier Mandatory (a doua treaptă după Grand Slamuri) al anului, a început bine pentru cea de a doua favorită a turneului. Românca a învins-o în primul tur fără emoții pe cehoaica Barbora Strykova, cu scorul de 6-1, 6-4.

Turneul Premier Mandatory, de la Beijing, este dotat cu premii totale în valoare de 5,4 milioane dolari.

Cele mai citite

Marmaris, Izmir sau Antalya: tu unde mergi vara aceasta?

Vrei să mergi vara aceasta în Turcia? Poate fi destinația ideală pentru o vacanță de poveste.  Vei putea face sporturi nautice, te vei relaxa la...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă