15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialIndian Wells: Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-4, 6-4 cu...

Indian Wells: Simona Halep s-a calificat în sferturi, după 6-4, 6-4 cu Pliskova. Urmează cea mai dificilă adversară

Indian Wells 2015. Simona Halep, cap de serie 3, s-a calificat în sferturile turneului Premier Mandatory, de la Indian Wells, după ce a eliminat-o pe Karolina Pliskova, favorita numărul 14, cu scorul de 6-4, 6-4.

“Știam că e o jucătoare grozavă, așa că am făcut totul pentru a câștiga astăzi. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere. A fost mult mai ușor cu voi acolo”, a spus Simona, după partidă, într-un interviu pentru organizatori.

Vezi aici Prima reacție a Simonei, după calificarea în sferturi. Nu știa pe cine va întâlni

Următoarea adversară, din sferturi, va fi Carla Suarez Navarro (cap de serie 12, 13 WTA, Spania, 26 ani), cel mai greu nume dintre cele înâlnite până acum, în acest turneu.

Victoria, în doar o oră și 17 minute, cea mai ușoară de până acum, a venit înaintea poate a celui mai dificil meci. Simona și Navarro sunt la egalitate în meciurile directe, scor 4-4, însă iberica este una dintre cele mai mari luptătoare din circuit. Carla S. Navarro a câștigat ultimele două partide, din acest turneu, în trei seturi, după ce a luptat până la final în fața unor jucătoare care practică un nivel bun al tenisului, precum Heather Watson (revelația turneului) sau Anastasia Pavlyuchenkova. Pe britanica Watson (22 ani, 43 WTA) a învins-o, în optimi, cu scorul de 7-6(5), 3-6, 6-1.

Simona Halep trebuie să mai câștige cel puțin un meci, cel cu Navarro, pentru a-și apăra toate punctele, cucerite anul trecut în acest turneu. În acest moment mai are de apărat 175 puncte. În schimb, românca va rămâne locul 3 mondial, indiferent de evoluția sa.

——

Live Text Halep – Pliskova: 6-4, 6-4

6-4: Game, MECI, Halep.

5-4: Game, Pliskova. Cehoaica mai rămâne în joc încă un game. La cum a decurs partida până acum, cel mai probabil Simona va câștiga meciul în următorul game, la serviciu.

5-3: Game, Halep.

4-3: Break, Halep. Simona face cel de-al patrulea break al său, în acest meci, într-un moment crucial. Este suficient să-și câștige serviciile de acum înaintea și are asigurată victoria.

3-3: Break, Pliskova. Strategia cehoaicei, cel puțin în acest game, a fost să o lase pe Simona să atace și totodată să greșească. A fost o strategie câștigătoare, din păcate pentru româncă.

3-2: Game, Pliskova. Serviciul i-a adus din nou un punct foarte important jucătoarei din Cehia.

3-1: Game, Halep. Românca s-a desprins destul de rapid de adversara sa și în setul al doilea. Rămâne însă de văzut dacă Simona va putea să-și mențină avansul, deoarece Pliskova are servicii foarte bune, când este la nivel maxim.

2-1: Break, Halep.

1-1: Game, Halep. Simona câștigă, fără mari probleme, pe propriul serviciu.

Statistica primul set arată un diferență uriașă în ceea ce privește erorile neforțate, de 8-19, cele mai puține în dreptul româncei.

0-1: Game, Pliskova. Cehoaica începe setul al doilea cu un punct pe propriul serviciu.

Primul set, care a durat 34 de minute, a fost destul de echilibrat, cu toate că Simona a dominat, la nivel tactic. Românca a fost foarte sigură pe ea și cu toate că adversara se află de asemenea la un nivel foarte ridicat nu i-a permis să o pună în real pericol. De fiecare dată când Pliskova și-a luat avânt, imediat a urmat replica Simonei.

6-0: Game, SET, Halep.

Cele două jucătoare au ajuns să aibă, în acest punct al meciului, egalitate la procentajul de reușită al primului serviciu, respectiv 13/20 (65%). Desigur statistica se schimbă repede, cu românca revenind imediat în avantaj.

Simona va servi pentru câștigarea setului.

5-4: Game, Pliskova. Cehoaica rămâne concentrată și se ține de strategia sa, reușind să reducă din diferență.

5-3: Game, Halep. Românca reușește pentru prima dată să-și securizeze break-ul și totodată avantajul de pe tabelă. Simona a jucat perfect acest game, în care și-a plimbat adversara și a reușit chiar și să se apropie de fileu.

4-3: Break, Halep. Simona face al doilea său break în această partidă, iar lucrurile încep să se așeze din nou pentru româncă, după ce cehoaica a fost foarte periculoasă în ultimele game-uri.

3-3: Game, Halep. Românca a fost la un pas de a face game alb, dar adversara a câștigat, inteligent, un punct. Apoi Simona a fost cea care a încheiat punctul un un rever în cross.

Tribunele sunt, ca de obicei, de partea Simonei, mai ales că grupul de români nu ezită să o încurajeze de fiecare dată.

2-3: Game, Pliskova. Cehoaica își securizează break-ul făcut mai devreme. Va fi un meci foarte dificil pentru româncă, după cum a arătat debutul primul set.

2-2: Re-break, Pliskova. Cehoaica reușește un break la zero, un semnal de alarmă pentru Simona.

2-1: Break, Halep. Românca face repede break-ul, iar de acum este important să-și câștige serviciile și va avea asigurat primul set.

Partida este o reeditare a finalei de la Dubai, acolo unde Simona se impunea cu 6-4, 7-6(4).

1-1: Game, Halep. Meciul începe într-o notă obișnuită, cu ambele jucătoare impunându-se pe propriul serviciu. Simona are deja și un as, însă și o dublă greșeală.

0-1: Game, Pliskova. Cehoaica reușește să câștige primul game, cu toate că și românca i-a luat puncte.

0-0: A început partida de la Indian Wells, cu Pliskova la serviciu.

Meciul dintre Halep și Pliskova va începe în câteva minute. Jucătoarele își fac încălzirea.

S-a încheiat meciul anterior, cu victoria lui Gilles Simon.

——

Meciul anterior, dintre Gilles Simon și Michael Berrer încă nu s-a încheiat. Gilles Simon este cunoscut publicului românesc mai ales ca triplu campion la București.

Astfel meciul dintre Simona Halep și Pliskova va mai întârzia.

——-

Indian Wells 2015Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, joacă, în noaptea de marți spre miercuri, de la ora 24.00, împotriva Karolinei Pliskova, a 14-a favorită, în optimile turneului Premier Mandatory de la Indian Wells.

Partida este a treia de pe terenul numărul 3, primele două fiind din cadrul turneului de ATP Masters 1000. Gilles Simon, triplu campion la București, evoluează, înaintea Simonei, împotriva germanului Michael Berrer. Meciurile de pe acest teren încep la ora 20.00 (ora României), astfel că partida româncei va începe cel devreme între 23.30-24.00.

Halep și Pliskova s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în finala turneului Premier 5 de la Dubai, în care s-a impus românca, scor 6-4, 7-6 (4). Pliskova va împlini aceeași vârstă cu a Simonei, 23 de ani, sâmbătă.

Câștigătoarea va juca, în sferturi, cu jucătoarea care se va impune în meciul dintre Carla Suarez Navarro (Spania, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 12) și Heather Watson (Marea Britanie, locul 43 WTA).

Simona Halep mai are de apărat încă 270 puncte, din cele câștigate anul trecut, la acest turneu.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...
Ultima oră
Pe aceeași temă