12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialHalep s-a calificat în sferturile turneului de la Cincinnati, după 6-4, 7-5...

Halep s-a calificat în sferturile turneului de la Cincinnati, după 6-4, 7-5 cu Safarova

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului de tenis de categorie Premier 5 de la Cincinnati, după ce a învins-o pe cehoaica Lucie Safarova, cu scorul de 6-4, 7-5. Halep, numărul 2 WTA, a trecut de jucătoarea de pe poziția 17 WTA, după circa o oră și jumătate de joc.

În sferturile turneului de tenis Simona Halep va juca împotriva câștigătoarei dintre Maria Șarapova (6 WTA, cap de serie 5) – Anastasia Pavlyuchenkova (25 WTA). Partida se dispută tot joi, după ora 22.00. Simona Halep și-a egalat performanța de anul trecut din cadrul turneului american, când s-a oprit în sferturi.

Simona Halep a făcut ca de obicei un joc inteligent, punând foarte mare accent pe retur. Românca este în acest an cea mai bună jucătoare din lume pe serviciul adversarei, reușind să câștige cele mai multe puncte în acest mod. Totuși Halep nu a putut beneficia de "challenge", tehnologia computerizată de verificare a out-ului nefiind disponibilă pe terenul numărul 3. halep a comis 6 duble greșeli în această partidă, cu toate că media sa este de doar 2 pe meci. Cel puțin în două cazuri decizia arbitrului a fost una controversată, decizia de a acorda out fiind una la limită.

Live Text Halep – Safarova: 6-4, 7-5

7-5: Game, Halep!

6-5: Break, Halep! Game frumos făcut de româncă pe serviciul adversarei. Dacă este un cuvânt care să rezume meciul Simonei Halep din această seară acela este inteligența.

5-5: Game, Halep! Serviciu foarte bun și mai ales un psihic foarte puternic, acestea sunt două lucruri care pot rezuma game-ul superb reușit de Halep. Cea mai apreciată lovitură, de către cele câteva mii de spectatori de la Cincinnati, a fost lovitura în lung de linie la capătul unui punct amețitor, cu mai multe schimburi de mingi.

4-5: Game, Safarova. Românca a făcut din nou câteva greșeli, de această dată forțate. Halep i-a făcut prea multe cadouri cehoaicei în ultimele două game-uri, iar Safarova pare să-și fi regăsit încrederea pierdută după break-ul făcut de Halep.

4-4: Break, Safarova. Românca i-a făcut cadou acest game adversarei sale. Nu a reușit să câștige niciun punct, dar nici nu a luptat foarte mult pentru vreo minge. Safarova a fost aproape uluită de cât de ușor a câștigat acest game, deși soarta meciului părea pecetluită.

4-3: Break, Halep! Românca are din nou un break în fața Luciei Safarova.

Halep a depășit momentul psihologic al partidei. Antrenorul ei, Wim Fissette, este și el mult mai relaxat.

3-3: Game, Halep. Românca a avut cel mai dificil game din acest meci, fiind nevoită să scoată o minge de break a cehoaicei.

Halep trebuie să câștige pe propriul serviciu pentru a o egala pe Safarova și a rămâne în cărți pentru câștigarea setului doi și a partidei.

2-3: Game, Safarova. Cehoaica reușește și cel de-al doilea game. După primele game-uri, în care a greșit mult, Safarova a schimbat soarta meciului pe terenul al treilea de la Cincinnati. 

2-2: Break, Safarova. Cehoaica face primul break din setul al doilea. Halep a părut mai părut mai relaxată în acest game, în timp ce Safarova a luptat pentru fiecare punct.

2-1: Break, Halep! Românca a reușit un game alb pe serviciul adversarei. Safarova nu a câștigat nici măcar un punct, trimițând din nou două mingea total aiurea, cu toate că nu fusese presată în niciun fel de româncă. Este posibil ca Safarova să-și revină, astfel că românca trebuie să rămână concentrată.

1-1: Game, Halep. Românca a reușit să câștige punctul pe propriul serviciu, cedând doar o singură dată în acest game. Cehoaica a făcut câteva greșeli neforțate, copilărești, după ce a trimis de două ori mingea total în afara terenului.

0-1: Safarova câștigă primul game al celui de-al doilea set. Cehoaica s-a aflat la serviciu, însă a fost la un pas de a pierde game-ul.

Jucătoarele revin la fileu pentru a începe setul al doilea, după o scurtă pauză.

Simona Halep a avut 4 ași, dar și 3 duble greșeli în primul set, ceea ce este peste media româncei în ambele cazuri.

6-4: Game, SET, Halep! Românca a amețit-o pe Safarova, când cu lovituri înalte, când cu mingi plate, iar în cele din urmă Safarova nu a mai reușit să facă break-ul.

5-4: Safarova a reușit, din nou cu ceva dificultăți, să câștige propriul serviciu. Game-ul a fost mai strâns față de celelalte servicii ale cehoaicei.

5-3: GAME, Halep! Safarova a avut șansă de break, dar Halep a egalat-o la deuce. Ultimul punct al game-ului a fost câștigat de româncă după un schimb amețitor de mingi. 

Antrenorul Saforovei i-a transmis câteva sfaturi în scurta pauză dinre game-uri. Halep are acum serviciul. Românca este cea mai bună jucătoare pe serviciul adversarei din circuitul WTA în acest an. Româncare are cele mai multe puncte câștigate când adversarele sale s-au aflat la serviciu.

4-3: Safarova câștigă cu mari dificultăți game-ul pe propriul serviciu. Halep a avut șansă de break, dar cehoaica a egalat-o, iar game-ul s-a decis la duece (40-40).

Halep are o medie de circa 2 duble greșeli pe meci, însă în această partidă le-a comis deja încă din primul set.

4-2: Halep câștigă game-ul pe propriul serviciu. Românca a avut ceva probleme cu toate că a reușit și două serve perfecte. Halep a comis în acest game și cea de a doua dublă greșeală, ceea ce este oarecum îngrijorător.

Tribunele terenului 3 de la Cincinnati sunt destul de pline. A venit multă lume să o vadă la lucru pe Simona Halep, noul număr 2 mondial.

3-2: BREAK pentru româncă. Halep trece pentru prima dată în avantaj în acest meci.

2-2: Halep face punctul pe propriul serviciu și o egalează pe Safarova. Românca a avut cel mai bun game din acest start de meci, reușind să închidă perfect toate unghiurile jucătoarei din Cehia.

Jucătoarele iau o scurtă pauză. Simona Halep pare să aibă probleme la piciorul drept, la degete. Partida se reia, iar Halep are serviciul.

1-2: Safarova câștigă game-ul doi, în care s-a aflat din nou la serviciu, fără să-i lase vreo șansă româncei. Din nou game alb pentru cehoaică.

1-1: Halep reușește să câștige punctul pe propriul serviciu. Halep avut parte de un start mai dificil, însă a reușit să se impună categoric în cel de-al doilea game.

Ultimele două partide dintre Halep și Safarova au avut trei seturi, în ambele impunându-se românca.

0-1: Safarova are serviciul și se impune fără prea mari probleme în primul game. Cehoaica a reușit un game alb.

UPDATE ORA 18.05 A început meciul dintre Simona Halep – Lucie Safarova, din optimile turneului de tenis de categorie Premier 5 de la Cincinnati (SUA). Jucătoarele și-au făcut încălzirea, iar jucătoarele se pregătesc să dea lovitura de începere. Lucie Safarova va servi prima.

———

UPDATE ORA 17.55 Meciul Halep – Safarova este pe cale să înceapă. Românca, ajunsă pe locul 2 WTA, o va înfrunta, în optimile turneului Premier 5 de la Cincinnati, pe Lucie Safarova, numărul 17 WTA.

——–

Simona Halep, numărul 2 WTA, joacă, joi, de la ora 18.00, în optimile turneului de tenis de la Cincinnati, împotriva locului 17 WTA, Lucie Safarova. Dacă va trece de cehoaică, Halep are șanse mari să o întâlnească în sferturi pe adversara sa de temut, Maria Șarapova. Meciul este live text, pe romanialibera.ro, de la ora 18.00.

Simona Halep deschide programul zilei de pe curtea a 3 a turneului de la Cincinnati. Românca va întâlni, în optimi, una dintre vechile sale adversare. Cele două au mai jucat până acum de 3 ori, iar Halep conduce cu 2-1, singura sa înfrângere datând din 2011, când românca încă nu trecuse prin uluitoarea schimbare de formă. Halep a învins-o pe Safarova în două rânduri: Nurnberg 2013, semifinale (6-3, 0-6, 6-2); Indian Wells, șaisprezecimi (6-2, 4-6, 6-4). Jucătoarea din Cehia s-a impus în prima dintre întâlniri, cea din 2011, din șaisprezecimile turneului de la Toronto, când a câștigat cu 6-2, 6-4.

Având în vedere că este prima partidă a zilei de pe acest teren, posibilitatea ca partida să sufere unele întârzieri este destul de mică. Ora începerii meciului este 11.00 (SUA), respectiv ora 18.00 (ora României).

În cadrul turneului de tenis american Halep a eliminat-o, în turul al doilea, pe Kirsten Flipkens (54 WTA), din Belgia, cu scorul de 6-4, 6-2. Românca a intrat în competiție direct în turul doi, având în vedere că este cap de serie numărul 2. De cealaltă parte, cehoaica le-a eliminat pe Venus Williams (turul 1) și pe Zarina Diyas (turul 2), de ultima trecând tot cu scorul de 6-4, 6-2.

Citește și Halep mizează pe susţinerea fanilor în întâlnirea cu Safarova

Turneul de tenis de la Cincinnati este de categorie Premier 5, având premii totale în valoare de 2,567 milioane dolari.

Dacă va ajunge în sferturi, Halep o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Șarapova (6 WTA, cap de serie 5) – Pavlyuchenkova (25 WTA).

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă