8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3, 6-0, în...

Simona Halep a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3, 6-0, în finala Turneului Campioanelor. “A fost un vis să fiu aici!”

Simona Halep, a patra favorită a competiției, a fost învinsă de liderul mondial Serena Williams, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore, cu scorul de 6-3, 6-0. Aceasta fost pentru prima dată când o româncă a ajuns în finala competiției. 

Serena Williams și-a luat revanșa în fața româncei, după ce a fost învinsă în faza grupelor, de Halep, cu scorul de 6-0, 6-2. Acesta este cel de-al treilea titlu consecutiv, câștigat de Williams. 

"Mulțumesc tuturor că m-au susținut. A fost o săptămână minunată. O felicit pe Serena pentru ca este cea mai bună și pentru că a terminat anul din nou pe locul 1. A fost un adevărat vis să fiu aici. Le mulțumesc părinților, prietenilor", a declarat Halep, care a beneficiat de o susținere importantă din partea publicului.

Citește și Tenis Singapore: Halep pierde finala cu Williams, dar menține flacăra vie

Serena Williams nu a uitat-o nici ea pe româncă în discursul său. "A fost cu adevărat special. Mulțumesc Singapore că ai găzduit acest turneu! Toate jucătoarele ne-am simțit foarte bine și sper să mai revin în viitor… O felicit și pe Simona pentru că a avut o săptămână uimitoare și pentru victoria, cu acela scor, pe care a obținut-o în fața mea."

Trofeul acestei competiții i-a fost înmânat Serenei Williams de către fosta mare jucătoare de tenis Billie Jean King. De asemenea Simona a primit și ea trofeul finalistelor, înmânat de către fosta legendă WTA Chris Evert.

Live Text Halep – Williams: 3-6, 0-6

0-6: MECI, Williams.

0-5: Break, Williams. Meciul este rezolvat în aceste momente. Halep a rămas fără soluții.

Williams și-a îmbunătățit serviciul cu 40% față de ultimul meci în care a jucat cu Halep, când a fost învinsă cu 6-0, 6-2.

0-4: Game, Williams.

Acest început de set nu mai seamănă deloc cu debutul primei runde, când Halep a reușit chiar să domine jocul în câteva momente. Jocul Serenei îi funcționează foarte bine azi, mai ales în contextul în care Halep nu mai reușește să trimită acele mingi devastatoare din partida anterioară dintre cele două, când s-a impus cu 6-0, 6-2.

0-3: Break, Williams. Românca are mari probleme, are nevoie de o resetare a jocului.

0-2: Game, Williams.

La pauză Halep și-a acoperit capul sub un prosop, probabil un moment în care a încercat să se deconecteze de tot ce este în jur și să gândească strategia pentru runda a doua.

0-1: Break, Williams. Americanca începe cu break și setul al doilea.

Începe setul al doilea, după ce prima rundă i-a revenit liderului mondial. Halep servește prima.

3-6: SET, Williams. Americanca a reușit primii doi ași în acest game dar și a cincea dublă greșeală.

3-5: Break, Williams. Americanca face al treilea break și acum va servi pentru a câștiga setul.

Românca are un al doilea serviciu mult mai bun decât al americancei. Halep pare foarte concentrată, spre deosebire de Williams, care este foarte teatrală, gesticulează mult.

3-4: Break, Halep. Românca profită de unele erori ale americancei și reușește rebreak-ul.

2-4: Break, Williams. Liderul mondial mai câștigă un break în fața Simonei, după un game foarte strâns.

Williams stă foarte avansat în teren, are un joc mult mai agresiv față de ce ne-a arătat la ultimul meci cu Halep.

2-3: Game, Williams. Americanca trece în avantaj. Williams cere sprijinul publicului, după ce în prima parte a jocului s-au auzit mai mult suporterii româncei.

2-2: Break, Williams. Românca și-a plimbat adversara stânga-dreapta în începutul game-ului, după care aceasta tactică nu a mai funcționat, americanca revenindu-și. Halep a reușit un as, dar a comis și prima dublă greșeală.

2-1: BREAK, Halep! Românca reușește un joc superb pe serviciul adversarei. Dacă în primul game al meciului americanca a reușit să revină, de această dată Halep i-a lăsat puține șanse, chiar dacă Williams se afla la serviciu.

Toată sala strigă pentru Simona Halep. Este o atmosferă emoționantă. Câteva momente părea că se dispută la București finala.

1-1: Game, Halep. Românca a reușit un game ușor la serviciu, fără ca americanca să-i ia vreun punct. De asemenea românca dă dovadă de o intuiție grozavă, reușind să ghicească o minge trimisă de Williams chiar de la fileu. 

0-1: Game, Williams. Românca, deși a fost plimbata pe tot terenul la câteva mingi, s-a descurcat foarte bine cu returul. Totuși a trimis în fileu la ultima minge de break pentru americancă, pierzând astfel game-ul. Meciul a început foarte strâns încă de la primul game, cele două jucătoare ajungând la Egalitate (Deuce). 

A început marea finală a Turneului Campioanelor Singapore. Williams servește prima.

Partida este pe cale să înceapă. Cele două jucătoare au intrat pe teren, iar acum își fac încălzirea, în timp ce sunt prezentate de către gazdele turneului. Halep are șansa de a deveni cea mai tânără deținătoare a Turneului Campioanelor din circuitul WTA, în timp ce Williams are șansa de a ajunge printre singurele 3 jucătoare care au cucerit acest turneu 3 ani la rând. Williams a cucerit turneul și anul trecut și nu pierdut niciodată în cariera sa de două ori la un turneu, cu aceeași jucătoare.

—–

Simona Halep, 4 WTA, joacă duminică, de la ora 13.00, finala Turneului Campioanelor de la Singapore, meci în care se va duela, pentru a doua oară într-o săptămână, cu liderul mondial Serena Williams. După ce a învins-o pe americancă, în Grupa Roșie, Halep are șansa de a cuceri cel mai râvnit trofeu din lume.

Meciul se va desfășura la ora 19.00 (Singapore), respectiv ora 13.00 (România). În țara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică se trece la ora de iarnă, astfel că diferența de fus orar între cele două țări va crește de la 5 la 6 ore.

Simona Halep a ajuns în ultimul act după ce a trecut în semifinale de Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA, cu scorul de 6-2, 6-2. Serena Williams a învins-o, în semifinale, pe Caroline Wozniacki, 8 WTA, cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6).

Vezi aici rezultatele de la Turneul Campioanelor, din faza grupelor până în finală

Halep versus Williams

Simona Halep și Serena Williams s-au mai întâlnit în circuitul profesionist WTA de 4 ori până acum. După ce americanca a câștigat primele 3 întâlniri, românca s-a impus într-o manieră categorică, scor 6-0, 6-2, în ultima partidă, disputată tot săptămâna aceasta, în Grupa Roșie a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Rezultate în întâlnirile directe: Singapore 2014 – 6-0, 6-2 (Halep); Cincinnati 2013 – 6-0, 6-4 (Williams); Roma 2013 – 6-3, 6-0 (Williams); Wimbledon 2011 – 3-6, 6-2, 6-1 (Williams).

Simona Halep: 23 de ani, 4 WTA, România; 8 turnee câștigate. Turnee 2014: București WTA Internațional (campioană), Grand Slam Wimbledon (semifinalistă), G. S. Roland Garros (finalistă), Madrid Premier Mandatory (finalistă), Doha Premier 5 (campioană), G. S. Australian Open (sferturi). Românca a dus explozia sa din 2013 la un alt nivel, anul acesta. Ea a jucat prima finală de Grand Slam și a cucerit cel mai important turneu al carierei, la Doha. A avut în schimb evoluții dezamăgitoare începând cu turneele americane, inclusiv US Open.

Serena Williams: 33 ani, 1 WTA, SUA; 63 turnee câștigate. Turnee 2014: G. S. US Open (campioană), Premier 5 Cincinnati (campioană), Premier Stanford (campioană), Premier 5 Roma (campioană), P.M. Miami (campioană), Premier Brisbane (campioană). Liderul incontestabil al ultimului deceniu, Williams a strălucit într-un singur turneu de mare șlem, anul acesta, în SUA. La celelalte 3 a părăsit competiția în fazele incipiente. Întâlniri directe cu Halep (3-0): 3-6, 6-2, 6-1 (Wimbledon 2011), 6-3, 6-0 (Roma 2013), 6-0, 6-4 (Cincinnati 2013).  

Cele mai importante turnee din lume sunt cele 4 de Grand Slam și Turneul Campioanelor. Ca o comparație, Turneul Campioanelor, disputat la finalul fiecărui sezon, este precum Liga Campionilor în fotbal, învingătoarea câștigând nu doar bani și puncte WTA, ci și foarte multă faimă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă