20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a învins-o pe Williams cu 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor...

Simona Halep a învins-o pe Williams cu 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor Singapore. Primele reacții ale jucătoarelor!

Simona Halep a reușit cea mai mare victorie din carieră la Turneul Campioanelor de la Singapore. Românca a învins-o pe Serena Williams, liderul mondial WTA, cu scorul de 6-0, 6-2, aceasta fiind una dintre cele dure înfrângeri suferite de americancă în cariera sa.

"A fost cel mai mare meci din viața mea. Nu pot să spun ce simt acum. Vreau doar să mă bucur de această victorie. Serena e o mare jucătoare, iar fără ajutorul vostru, al românilor, nu aș fi putut să joc așa. Mă simt extraordinar, dar acum vreau să-mi văd de următorul meci și apoi cu siguranță voi sărbători această victorie", a declarat Simona după partidă.

Vezi aici VIDEO Halep – Williams. Cele mai tari momente ale partidei de la Turneul Campioanelor

Serena Williams i-a transmis un mesaj, pe Twitter, româncei, după meci: "Pe scurt, Simona Halep a jucat extraordinar. Bună treabă şi mult succes"

Meciul a durat doar o oră și cinci minute, aceasta fiind prima victorie a româncei împotriva unei jucătoare din top 3 mondial. Simona Halep, dacă va ajunge cel puțin în semifinalele turneului, următoarea fază după grupe, va avea șanse foarte mari să redevină numărul 3 mondial. În acest moment ocupă primul loc în Grupa Roșie și este în proporție de 90% calificată în semifinale.

Clasament Turneul Campioanelor Singapore: Halep, lider autoritar în grupe UPDATE

Live Text Halep – Williams: 6-0, 6-2

Citește și Williams, demolată de Halep: Cea mai mare înfrângere din cariera liderului WTA

6-2: MECI, Halep!!!

5-2: Game, Williams. Doar al doilea game pentru americancă. Urmează serviciul româncei pentru victorie.

5-1: Game, Halep! Românca se apropie de o victorie uriașă. În aceste momente nu mai are cum să scape victoria din mâini.

Halep reușește un slice superb, pe diagonală, în acest game.

4-1: BREAK, Halep! Românca lovește aproape chirurgical. Americanca nu găsește răspunsul în fața unui joc precis al Simonei. 

Williams a reușit până acum doar 2 ași, față de 12 pe parcursul meciului cu Ivanovici. Românca îi smulge liderului mondial orice servă care ar potențialul de a se transforma în as.

3-1: Game, Halep. Game-urile la serviciu ale româncei devin tot mai dificile, având în vedere că americanca luptă cu disperare pentru orice punct. Prima dublă greșeală pentru Halep, însă reușește de asemenea să salveze o minge de break cu un as.

2-1: Game, Williams. Americanca a câștigat primul său game, după 8 disputate în acest meci. Halep a lăsat puțin garda jos și a comis câteva erori, în contextul în care Williams a părut mai adunată de această dată.

2-0: Game, Halep. A fost cel mai lung și mai dificil game al meciului. De două ori a ajuns Halep în avantaj, iar Williams o dată, înainte ca românca să se impună. Americanca a luptat ca o leoaică pentru fiecare punct, dar lipsa de mobilitate, de care dă dovadă în aceste momente, o dezavantajează clar. Dacă Halep o va plimba în continuare pe tot terenul este imposibil să nu câștige meciul, la cum s-a prezentat americanca până acum.

Halep o aleargă pe Williams tot terenul, iar americanca se vede că suferă cumplit din acest punct de vedere. Strigă de fiecare dată când trebuie să ajungă o minge mai lungă.

Pe chipul Serenei se citește disperarea. La game-ul precedent aproape a țipat la fiecare eroare făcută de Simona.

Statisticile arată un raport de 1-18 la greșeli neforțate, în favoarea româncei. 

1-0: BREAK, Halep! Românca demonstrează că nu a fost o simplă întâmplare primul set și continuă seria game-urilor câștigate.

A început setul al doilea. Tot Serena servește prima.

Williams a mai pierdut un set la zero anul trecut, la Madrid, când Garrigues (Spania) câștiga cu 6-0 setul al doilea. Atunci Williams a învins-o pe spanioloaică.

6-0: SET, Halep! Scor incredibil dacă ne uităm pe tabelă și mai ales dacă privim spre palmaresul Serenei Williams pe care l-a adunat până acum. 

5-0: Break, Halep. Superb! În lipsa unui joc consistent al americancei, nu mai rămâne de spus decât că românca exploatează la maximum toate ocaziile pe care i le oferă Williams. Joc perfect făcut de româncă!

Ceea ce pare un "blitzkrieg" al Simonei, s-ar putea întoarce împotriva ei în cazul în care americanca își va intra în joc. Simona trebuie să rămână concentrată pentru a câștiga primul set, ceea ce i-ar aduce o opțiune serioasă la victorie.

4-0: Game, Halep. Doar 12 minute au trecut iar românca are deja un scor uluitor pe tabelă. Ultimul serviciu l-a câștigat cu mare ușurință Halep.

Serena comite multe erori. Are deja trei duble greșeli, față de 4 pe tot meciul cu Ivanovici.

3-0: BREAK, Halep. Meci superb făcut de Halep. Românca a scos un as al Serenei, după care a simțit colțul în care urma să trimită americanca de la fileu și a forțat-o pe Williams să greșească. A fost cel mai frumos punct al acestui game, iar românca i-a lăsat un sigur punct americancei pe serviciul acesteia.

2-0: Game, Halep. Al doilea punct pentru româncă în acest set. Halep are mare încredere în jocul ei, iar americanca a făcut câteva greșeli nepermise până acum. Williams încă nu și-a intrat în joc.

Publicul este în extaz aproape după fiecare lovitură a jucătoarelor. Partida a fost așteptată de multă lume, iar susținătorii lui Halep se fac auziți încă de la început.

1-0: BREAK, Halep! Început perfect de meci pentru româncă. Reușește să înceapă cu un break meciul, la fel ca în partida cu Bouchard.

A început partida. Williams servește prima.

Jucătoarele au intrat pe teren, iar partida este gata să înceapă. Este cel mai așteptat meci al Simonei Halep din acest an, românca disputând cel de-al doilea meci din cadrul Turneului Campioanelor, la Singapore.

—-

Partida dintre Simona Halep, 4 WTA și Serena Williams, lider mondial, este unul dintre cele mai așteptate momente din faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore. Cele două joacă, miercuri, de la ora 11.00, în Grupa Roșie.

Meciul cu Williams este unul uriaș pentru Halep, românca încercând să o învingă pentru prima dată pe liderul mondial. Până acum, jucătoarea din SUA, care încă mai domină tenisul mondial și la vârsta de 33 de ani, s-a impus în toate cele trei partide disputate cu Simona Halep, cu 10 ani mai tânără.

Bilanțul întâlnirilor directe: Wimbledon 2011 – 3-6, 6-2, 6-1 (Williams); Roma 2013 – 6-3, 6-0 (Williams); Cincinnati 2013 – 6-0, 6-4 (Williams). În 2014 cele două nu s-au întâlnit niciodată, primul meci direct având loc chiar acum, la Singapore, în cel mai așteptat turneu de tenis al anului.

Românca a ridicat ștacheta de la ultimele întâlniri cu Williams, și-a îmbunătățit mult jocul, mai ales serviciul, iar acum ar putea produce marea surpriză. După ce Șarapova a fost învinsă ieri de Wozniacki, numărul 8 mondial, de această dată i-ar putea veni rândul liderului. În cele două întâlniri din 2013, românca i-a smuls doar 7 game-uri Serenei, în timp ce americanca a câștigat 24. Din acest punct de vedere este clar că Williams nu va mai avea un meci la fel de ușor ca până acum.

Însă cel mai important aspect, care trebuie luat în calcul înaintea acestui meci, este forma Serenei Williams, nu una tocmai una extraordinară. O dată cu trecerea vârstei pentru americancă au început să apară și accidentările tot mai dese, iar la Singapore a evoluat cu unele dureri chiar și împotriva Anei Ivanovici, pe care a învins-o în primul meci. Ține doar de Simona cum va reuși să-și folosească resursele pentru a doborâ liderul mondial.

După primele meciuri, Halep se află pe primul loc în Grupa Roșie, fiind urmată de Serena Williams, astfel că lupta de azi se va da între primele două clasate, un adevărat festin pe hard-ul de la Singapore. Indiferent dacă va câștiga Simona sau Serena, fanii tenisului vor avea parte de un meci plin de spectacol. 

Vezi aici clasamentul și rezultatele din cele două grupe ale Turneului Campioanelor de la Singapore

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă