18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSupriză la New Haven: Halep, eliminată de Rybarikova, scor 2-6, 6-4, 3-6

Supriză la New Haven: Halep, eliminată de Rybarikova, scor 2-6, 6-4, 3-6

UPDATE 04:10 Simona Halep, cap de serie 1, a pierdut meciul inaugural din cadrul turneului de tenis de categorie Premier de la New Haven. Românca a fost eliminată în turul al doilea, cu scorul de 2-6, 6-4, 3-6, de slovaca Magdalena Rybarikova, locul 68 WTA.

Principala favorită a turneului de tenis care precede US Open, Simona Halep, a reușit marea surpriză a competiției, fiind eliminată de o jucătoare din a doua jumătate a primei sute mondiale. Cu toate Rybarikova i-a mai pus probleme româncei în trecut, nici măcar casele de pariuri nu au simțit că ar putea avea loc vreun rezultat neașteptat în acest meci, Halep fiind cotată cu șanse de până la 7 ori mai mari.

Inexplicabila eliminare chiar de la primul meci a Simonei Halep își poate găsi un răspuns în oboseala acumulată de româncă la Cincinnati, respectiv în reactivarea unei accidentări mai vechi sau în simplul fapt că își va conserva energia pentru cel mai important turneu rămas în competiție în acest an, US Open, care debutează pe 25 august.

Românca a avut probabil cel mai slab meci din acest an. Statisticile partide arată că Rybarikova a depășit-o la toate capitolele: puncte câștigate la primul serviciu (60%, față de 54% pentru româncă), serviciul doi (50% / 42%), mingi de break salvate (71% / 14%), puncte câștigate la retur (45% / 39%).

Simona Halep avea de apărat 470 puncte, având în vedere că a câștigat titlul, anul trecut. Ea a intrat în competiție direct în turul al doilea, care la acest turneu corespunde cu faza optimilor.

Partida nu a fost difuzată la TV, el fiind disponibil în format live score.

——

Live Score Halep – Rybarikova: 2-6, 6-4, 3-6

FINAL DE MECI – Câștigă Rybarikova

3-6: Game, Rybariokva. Halep a reușit să salveze minge de meci, însă a doua oară a fost punct și game pentru slovacă. Game-ul s-a jucat până la Deuce, fiind unul extrem de strâns.

3-5: Game, Halep. Rybarikova a încercat să facă break-ul, dar de această dată nu i-a mai ieșit.

2-5: Game, Rybarikova.

2-4: Break, Rybarikova. Este incredibil cum poate pierde Halep un game în care a condus cu 40-0 și pe de asupra s-a mai aflat și la serviciu.

La cum decurge partida Simona Halep se îndreaptă spre un eșec destul de usturător, având în vedere că avea de apărat 470 puncte.

2-3: Game, Rybarikova. Halep nu i-a smuls decât un singur punct adversarei, în timp ce ea câștigă mereu cu emoții game-urile pe propriul serviciu.

2-2: Game, Halep. Meciul este extrem de strâns. Nicio jucătoarea nu mai cedează serviciul, cu toate că la acest capitol statisticile arată că Halep stă mai prost decât adversara sa.

1-2: Game, Rybarikova. Halep are mari probleme la retur, astfel că ar trebui să-și îmbunătățească serviciul pentru a nu pierde meciul.

1-1: Game, Halep. Început strâns în setul decisiv, după ce ambele jucătoare au câștigat pe propriul serviciu.

0-1: Game, Rybarikova. Slovaca începe bine setul decisiv, cu un game pe propriul serviciu.

SET, Halep! Meciul se va decide în setul al treilea. Rybarikova are 5 ași în acest meci, iar Halep nici măcar unul.

6-4: Game, Halep. Simona câștigă destul de ușor acest punct, slovaca abandonând lupta pentru acest set.

5-4: Game, Rybarikova. Slovaca și-a câștigat game-ul, însă și ea a avut un serviciu destul de slab.

5-3: Break, Rybarikova. Românca are în continuare probleme la serviciu. De această dată a fost învinsă cu toate că la un moment dat se afla în avantaj.

5-2: Break, Halep. Cele două au disputat cel mai lung game din acest meci și totodată cel mai dificil de câștigat pentru româncă. Halep a reușit să o învingă pe slovacă, deși ea se afla la serviciu.

4-2: Break, Rybarikova. Halep pierde în mod inexplicabil acest game, după ce a avut 40-0 și a fost la serviciu. O problemă majoră a româncei rămâne serviciul, mai ales primul.

4-1: Game, Rybarikova. Halep pierde game-ul, deși a condus cu 30-0, după care la Deuce a avut de două ori avantaj.

4-0: Game, Halep. Românca reușește să câștige tot mai clar game-urile. De această dată a învins-o la zero pe slovacă.

3-0: Break, Halep. Al treilea game câștigat consecutiv de româncă. Halep domină jocul în acest moment.

2-0: Game, Halep. Românca dă semnale că își intră în joc, deși Rybarikova i-a smuls și de această dată două puncte din acest game. Oricum Halep trebuie să profite de moment și să-și majoreze în continuare avantajul.

1-0: Break, Halep. Pentru prima dată conduce românca în acest meci. Rybarikova este o specialistă a așilor în această seară (în SUA este ora abia trecut de ora 19.00), ea reușind și cel de-al patrulea as. 

Începe setul al doilea, cu Rybarikova la serviciu.

Primul set i-a revenit jucătorei din Slovacia, care a profitat de o formă foarte slabă a româncei. Halep este totuși o specialistă a victoriilor în trei seturi, iar meciul ar putea fi unul extrem de lung. Pe de altă parte slovaca a avut un prim set foarte bun, înscriind 3 ași, față de niciunul pentru Halep.

2-6: Break, Rybarikova. Halep nu mai are replică nici de această dată, iar slovaca se impune în setul inaugural.

2-5: Game, Rybarikova. Halep nu a mai reușit să facă break-ul, iar slovaca a cedat doar 2 puncte în acest game. Este la un pas de câștigarea primul set.

2-4: Break, Rybarikova. Românca nu a reușit decât un singur punct în acest game și a comis și prima sa dublă greșeală, capitol la care cele două sunt la egalitate 1-1.

2-3: Break, Halep. Românca reușește și ea cu destul de mare ușurință să facă break-ul. Meciul este unul extrem de interesant. Cu toate că părea unul în care fiecare va câștiga pe propriul serviciu până la apariția primelor greșeli, lupta s-a transformat într-una pe break-uri.

1-3: Break, Rybarikova. Simona Halep are probleme serioase. Slovaca a făcut game alb pe serviciul româncei.

1-2: Game, Rybarikova. Slovaca își face din nou punctul pe propriul serviciu, cu toate că de această dată au început să apară și primele sale greșeli. Însă reușește din nou un as. Slovaca a început surprinzător de bine partida.

1-1: Game, Halep. Început de meci puțin mai ezitant pentru româncă. Halep încă trebuie să-și intre în joc, deoarece a câștigat cu greu punctul pe propriu serviciu, în timp ce slovaca nu i-a cedat niciun punct în primul game. Românca a scos și o minge de break în acest game.

0-1: Game, Rybarikova. Slovaca începe bine meciul și câștigă pe propriul serviciu. A reușit chiar și un as în game-ul inaugural.

0-0: Jucătoarele sunt gata să înceapă partida. Rybarikova are primul serviciu.

Partida dintre Halep și Rybarikova nu este televizată, ea putând fi urmărită live score pe internet.

——-

Simona Halep debutează în această noapte, de la ora 02.00 (România), în turneul de tenis de categorie Premier de la New Haven. Românca, favorita numărul 1 a competiției, o are ca adversară în optimi pe Magdalena Rybarikova, 68 WTA. Meciul nu este televizat.

Cap de serie numărul 1, Simona Halep își apără titlul cucerit anul trecut la New Haven, ea intrând în competiție direct în turul al doilea, care, într-un turneu Premier, corespunde cu faza optimilor de finală. Rybarikova s-a calificat în turul doi după ce a trecut, cu scorul de 6-4, 6-3, de Silvia Soler-Espinosa, locul 71 WTA, venită din calificări.

Prima adversară a Simonei, slovaca Rybarikova, este cu trei ani mai mare decât românca iar cel mai bun sezon al ei a fost cel de anul trecut când a terminat pe locul 38. Până acum s-au mai întâlnit de două ori, iar raportul victoriilor este de 1-1. Dacă în 2011 se impunea Rybarikova, la Hobart, doi ani mai târziu, în cadrul turneului de la Moscova, abandona după un prim set câștigat de Halep.

Halep o domină pe slovacă la majoritatea capitolelor, cele mai importante fiind punctele câștigate pe primul și al doilea serviciu, respectiv cele de la retur. Raportul victorii/înfrângeri, în acest an este de: 38/11 (Halep), 13/22 (Rybarikova). Totuși slovaca rămâne una dintre jucătoarele în fața cărora Halep încă nu conduce în întâlnirile directe.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...
Ultima oră
Pe aceeași temă