15.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialHalep - Bouchard 6-7 (7), 2-6. Românca, eliminată în SEMIFINALE la Wimbledon

Halep – Bouchard 6-7 (7), 2-6. Românca, eliminată în SEMIFINALE la Wimbledon

Simona Halep a fost eliminată de canadianca Eugenie Bouchard, cap de serie 13, din semifinalele turneului de la Wimbledon. Românca a suferit o entorsă la glezna stângă, în prima parte a setului întâi, iar jocul ei a avut de suferit. Halep a reușit cea mai bună performanță a unei românce la turneul de la Wimbledon.

Eugenie Bouchard, 20 de ani, care va intra în top 10 mondial, începând de săptămâna viitoare, o va întâlni în finala turneului pe cehoaica Petra Kvitova, cap de serie numărul 6. Kvitova a eliminat-o în semifinale pe conaționala ei, Lucie Safarova.

Simona Halep a reușit cea mai bună performanță a sa în cadrul turneului de la Wimbledon, la edițiile anterioare ajungând doar până în turul al doilea. Nicio româncă nu a mai reușit să ajungă în semifinalele acestui turneu, Virginia Ruzici atingând doar sferturile în două ediții diferite.

Simona Halep va rămâne numărul 3 mondial și săptămâna viitoare.

LIVE TEXT Halep – Bouchard: 6-7 (7), 2-6

2-6: MECI Bouchard. Halep a fost la un pas să câștige ultimul game și să rămână în cărți, dar canadianca a servit foarte bine la ultimul punct și a câștigat jocul.

2-5: Halep câștigă cel mai dificil game al meciului, după ce a ajuns de trei ori la Deuce (40-40). Românca a reușit să rămână în joc, pe serviciul ei.

1-5: Bouchard câștigă și game-ul pe propriul serviciu, cu toate că Halep a avut câteva puncte interesante. Românca este aproape de o nouă eliminare la cel mai înalt nivel.

​1-4: Din nou break pentru Bouchard. Simona Halep a pierdut ultimele 5 game-uri, iar perspectivele acestui joc sunt destul de sumbre pentru româncă. Halep a comis 5 duble greșeli în această partidă. 

​1-3: Canadianca își câștigă game-ul pe propriul serviciu. 

​1-2: Halep pierde și pe propriul serviciu, după ce a comis iar o dublă greșeală – break pentru Bouchard.

1-1: Românca pierde la limită game-ul pe serviciul canadiencei. Halep a reușit câteva puncte frumos construite, câștigate pe contre-pied.

​1-0: Halep câștigă primul game, în care s-a aflat la serviciu.

Începe setul al doilea. Halep servește.

6-7 (7): SET Bouchard. Halep pierde primul set al meciului. Românca a avut probleme serioase atât, la retur, cât și la propriul serviciu, după ce s-a accidentat în al patrulea game.

Tie-break (cel mai bun din 12 puncte) Halep – Bouchard: 5-7

6-6: Halep câștigă, din nou cu probleme, cauzate de accidentarea de la piciorul stâng. Duce setul la tie-break. Cel mai bun din 12 puncte va câștiga setul.

5-6: Halep nu mai reușește să facă al doilea break al său în acest set. Românca mai poate spera la un tie-break pentru a câștiga setul, dar mai întâi trebuie să-și adjudece următorul game, în care va servi.

5-5: Halep a câștigat game-ul după ce a scos-o din zona de confort pe canadiancă. Este clar, cheia pentru meciul Simonei este să o facă pe Bouchard să alerge pe tot terenul. Totuși românca a comis o a treia dublă greșeală, ceea ce înseamnă că ceva nu este în regulă cu serviciul ei, poate din cauza faptului că resimte în continuare accidentarea de la piciorul stâng.

4-5: Halep pierde pe serviciul adversarei. Bouchard a făcut game alb. Niciun punct pentru româncă!

4-4: Halep câștigă serviciul, după un game dificil. Românca a fost la un pas să piardă punctul, dar a anulat avantajul canadinecei, la scorul de 40-40 (deuce), cu o lovitură superbă de backhand, Bouchard rămânând fără replică.

3-4: Bouchard câștigă game-ul și își păstrează avantajul pe tabelă. Canadianca, numărul 13 mondial, va urca în top 10 începând de luni.

3-3: Halep reușește să egaleze, pe propriul serviciu. Românca s-a acomodat cu bandajul de la piciorul stâng.

2-3: Halep a pierdut game-ul cu toate că la început s-a desprins la 30-0 în fața canadiencei. Halep are nevoie să se obișnuiască acum cu bandajul. Își strânge mai tare șireturile după terminarea acestui game.

LIVE: Jocul s-a reluat. Bouchard are serviciul.

Jocul este întrerupt după ce Halep se resminte. Românca are din nou probleme la piciorul stâng. Își desface bandajul, iar echipa medicală intervine. Îi este bandajată glezna piciorului stâng. Halep speră să poată duce jocul până la final, după acest debut cu ghinion.

2-2: Break pentru Bouchard. Canadianca reușește să își ia revanșa pentru game-ul pierdut.

1-2: BREAK, Halep! Simona nu irosește prima ocazie de break. Românca a avut un debut bun de meci, chiar mai bun decât în sfertul cu Lisicki.

1-1: GAME, Halep! Simona câștigă și ea primul game în care s-a aflat la serviciu.

0-1: Bouchard câștigă primul game, în care s-a aflat la serviciu.

LIVE: Bouchard servește prima și reușește să câștige primul game.

—-

UPDATE 16.30 Semifinala dintre Kvitova și Safarova s-a încheiat, astfel că Simona Halep va intra în curând pe arena centrală de la Wimbledon pentru a juca în cea de a doua semifinală, împotriva canadiencei Eugenie Bouchard. Prima finalistă a competiției este Petra Kvitova, care a învins-o pe Safarova cu 7-6(8), 6-1.

UPDATE ora 16.00 Partida Simonei Halep cu Eugenie Bouchard, din semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbeldon, va începe după ora 16.40. Pe terenul central, cealaltă semifinală, dintre Kvitova și Safarova, este în curs de desfășurare, meciul Simonei Halep începând după această partidă.

——

Simona Halep joacă, joi, începând cu ora 16.00, împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, cap de serie 13, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Cap de serie 3 și singura dintre principalele favorite, rămase în competiție, Halep se află în fața celei mai mari performanțe din carieră de la Wimbledon.

Ora de disputare a partidei

Partida Simonei Halep cu Eugenie Bouchard este cea de a doua de pe curtea centrală, astfel că ora de start depinde de cât va dura celălalt meci. Semifinala dintre cehoaicele Petra Kvitova, cap de serie 6 și Lucie Safarova, favorita 23, este programată pentru ora 15.00, ora României, astfel că meciul Simonei Halep va începe cel mai devreme la ora 16.00.

Halep vs Bouchard

Simona Halep va întâlni a doua adversară incomodă din drumul său spre trofeul Wimbledon. Prima adversară de calibru a fost Sabine Lisicki, o specialistă a tenisului pe iarbă, finalistă la Wimbledon în 2013, care însă a cedat în fața româncei, în sferturi, cu scorul de 6-4, 6-0. Eugenie Bouchard va însemna, în schimb, trecerea la următorul nivel, atât pe tabloul principal, cât și pe teren. Halep, cu toate că este avantajată de statutul de principală favorită la câștigarea turneului, va avea nevoie să joace la cel mai bun nivel al său pentru a trece de canadiancă.

Eugenie Bouchard, locul 13 WTA în prezent, a avut în ultimul an un parcurs exploziv, călcându-i pe urme Simonei Halep, iar începând de luni, 7 iulie, urmând să intre în top 10 mondial. Bouchard, 20 de ani, cu 2 mai puțin decât Simona, este cunoscută pentru un stil de joc agresiv, care o poate pune în dificultate pe Halep. Punctul forte al româncei rămâne mișcarea, ea putând acoperi cu ușurință întergul teren, ceea ce reprezintă un stil de joc incomod pentru canadiancă.

Ambele, cu avantaje și dezavantaje în jocul lor, se pot pune una pe alta în dificultate, motiv pentru care cea mai importantă bătălie va fi cea psihologică, acolo unde Halep, poate și prin prisma vârstei, cei doi ani contând enorm, are un atuu.

Singura întâlnire dintre Halep și Bouchard a avut loc, anul acesta, la Indian Wells, acolo unde românca s-a impus, în optimi, în trei seturi. Meciul de joi se va termina, cel mai probabil, tot după trei seturi, Halep pornind ca favorită.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

FOTO. Beat, a intrat cu mașina pe şantierul de modernizare a liniilor de tramvai de la Barbu Văcărescu

Un incident grav a avut loc noaptea trecută în București, unde un șofer băut a pătruns cu mașina pe șantierul de modernizare a liniei...
Ultima oră
Pe aceeași temă