14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIndian Wells 2015. Simona Halep a învins-o pe Gavrilova, scor 2-6, 6-1,...

Indian Wells 2015. Simona Halep a învins-o pe Gavrilova, scor 2-6, 6-1, 6-2. Prima reacție a româncei

Indian Wells 2015. Simona Halep, cap de serie 3 și numărul 3 mondial, s-a calificat în turul al treilea al turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a eliminat-o pe Daria Gavrilova, 106 WTA.

“A fost începutul meciului, am încercat să dau tot ce am avut mai bun, dar ea a jucat mai bine… Apoi mi-am revenit, am evoluat mai bine. A fost un meci foarte dificil… Nu e usor să câștigi un titlu. Am jucat un tenis foarte bun in Dubai, un turneu care îmi place foarte mult“, a spus Simona, în interviul pentru organizatori, după meci.

Citește și Ce i-a spus reporterul turneului, Simonei, după meci

Următoarea adversară pentru Simona Halep va fi câștigătoarea partidei dintre Sachia Vickery (152 WTA, 19 ani, SUA) – Varvara Lepchenko (cap de serie 26, 28 ani, SUA). Meciul va avea loc sâmbătă sau duminică, data urmând a fi stabilită de organizatori.

Citește și Monica Niculescu a pierdut un meci eroic, în fața Serenei Williams, scor 7-5, 7-5

Live Text Simona Halep – Daria Gavrilova: 2-6, 6-1, 6-2

6-2: MECI, Halep.

5-2: Game, Halep. Game alb pentru româncă, după un joc perfect. Lovitură uluitoare, reușită de româncă, din cross, de pe fundul terenului. A ridicat publicul în picioare.

4-2: Game. Gavrilova. Rusoaica își mai trece în cont un game, pe propriul serviciu, după ce Simona i-a făcut cadou o minge.

Balanța s-a înclinat foarte mult, de vreo 30 de minute, în favoarea româncei. Simona își plimbă foarte bine adversara pe teren, face ceea ce trebuia și în primul set. Este important, în economia jocului, faptul că Simona s-a impus radical în setul al doilea și are șanse mari să o facă și în ultimul.

4-1: Game, Halep. Trei game-uri consecutiv, câștigate de româncă.

3-1: Break, Halep.

2-1: Game, Halep. Simona reușește un game rapid, primul, alb, din acest meci.

1-1: Game, Gavrilova. Daria își câștigă primul game la serviciu din acest set, cu toate că românca i-a smuls puncte importante.

Jucătoarele au comis multe erori, fie ele greșeli neforțate sau duble greșeli, în acest meci. Raportul dublelor a ajuns la 7-7, ceea ce este foarte mult pentru numărul 3 mondial, mai ales când nu te numești Maria Șarapova (rusoaica fiind și ea cunoscută pentru duble greșeli neașteptate).

1-0: Game, Halep. Un prim punct foarte dificil pentru româncă. 

A început setul decisiv, cu Simona Halep la serviciu.

6-1: SET, Halep. Românca a reușit să câștige partea a doua a meciului, după ce a cedat în primul act. Gavrilova stă mult mai slab la capitolul psihic decât românca, iar acest lucru va cântări decisiv în această partidă. 

Gavrilova țipă foarte puternic după ce a pierdut o minge în cel de-al șaselea game al setului. Rusoaica se exteriorizează foarte des și pare să-și pierdut cumpătul. Oare a fost vorba despre un strigăt de “lebădă”?

5-1: Game, Halep. Românca se apropie cu pași repezi de câștigarea setului al doilea.

Românca și-a înțeles foarte bine adversara, iar ceea ce nu i-a ieșit în primul set reușește acum. Simona este mult mai concentrată și joacă punct cu punct. Gavrilova are o dreaptă foarte puternică.

4-1: Break, Halep. Românca își consolidează avantajul, iar jocul româncei începe să arate din ce în ce mai bine.

3-1: Game, Halep. Românca reușește să se impună și să se desprindă pe tabela de marcaj. Simona a început acest game cu un nou rever în lung de linie, executat perfect.

2-1: Break, Halep. Al doilea set se joacă numai la break-uri.

Raportul greșelilor duble (la serviciu) este de 6 (Gavrilova) – 3 (Halep). În ciuda acestui fapt serviciul româncei continuă să fie la un nivel destul de scăzut, drept urmare și break-ul reușit foarte ușor de rusoaică.

1-1: Break, Gavrilova.

Statistici setul 1: 19 greșeli neforțate (Halep)/6 (Gavrilova). Acest lucru arată mult mai bine cum și-a construit punctele rusoaica, pe baza greșelilor Simonei.

1-0: Break, Halep. 

A început setul al doilea, cu Gavrilova la serviciu. Rusoaica a avut un procentaj mai bun decât al Simonei pe propriul serviciu, în primul set.

Simona a avut un prim set foarte slab, cu multe greșeli pe care le-a comis. Nu pare să-și fi intrat deloc în joc. Românca a pierdut primul set în doar 34 de minute.

2-6: SET, Gavrilova. 

Simona are o discuție cu antrenorul său Victor Ioniță, îanintea game-ului decisiv al setului. Românca a spus că nu simte loviturile cu dreapta, nu-i funcționează la fel ca alte dăți. Ioniță i-a transmis să mențină serviciul la fel ca până acum și să se concentreze și pe retur.

2-5: Game, Gavrilova. Impresionant ce face Gavrilova până acum cu numărul 3 mondial. Totuși nu este atât jocul său foarte bun care îi aduce puncte Dariei, cât mai ales erorile neforțate, comise de Simona.

2-4: Break, Gavrilova. Game foarte dificil pentru româncă. Simona nu pare să se simtă la cel mai înalt nivel al său. Ceea ce a reușit rusoaica până acum este probabil cel mai bun meci din cariera sa.

2-3: Game, Gavrilova. Rusoaica preia din nou conducerea. Simona a reușit o lovitură superbă, rever în lung de linie (preferata ei), însă asta nu a ajutat-o și pe tabela de marcaj.

2-2: Break, Gavrilova. Rusoaica reușește să țină cu pasul cu numărul 3 mondial.

2-1: Break, Halep. Simona reușește un break foarte timpuriu, încă din cel de-al treilea game al partidei. În această notă, românca ar trebui să câștige fără probleme prea mari. Totuși cele două nu sunt încă la potențial maxim, iar raportul de forțe s-ar putea schimba la un moment dat.

1-1: Game, Halep. Românca câștiga și ea pe serviciu, iar meciul începe într-o notă obișnuită.

0-1: Game, Gavrilova. Rusoaica își câștigă primul serviciu.

0-0: A început meciul. Vremea la Indian Wells este foarte frumoasă. Arena numărul 3 începe deja să se umple.

Primul serviciu îl va avea Gavrilova.

UPDATE 21.48 Simona Halep și Daria Gavrilova au intrat pe teren, iar meciul va începe în 5 minute. Jucătoarele își fac încălzirea.

——

Simona Halep, cap de serie 3 și numărul 3 mondial, va debuta în câteva minute la turneul Premier Mandatory de la Indian Wells. Meciul româncei, va începe mai devreme, în jurul orei 21.45, având în vedere că partida de dinainte s-a încheiat.

Pe arena numărul 3, înaintea meciului Halep – Gavrilova, s-a disputat partida dintre Donald Young (SUA) – Pablo Busta (Spania) – ATP Masters 1000. Young s-a impus cu 6-3, 6-4.

——

Indian Wells 2015. Simona Halep, 3 WTA și a treia favorită, debutează, vineri, de la ora 22.00 (ora României), în cadrul turneului de la Indian Wells (SUA). Românca o întâlnește în turul al doilea pe Daria Gavrilova, 106 WTA.

Meciul dintre Simona Halep – Daria Gavrilova este al doilea de pe terenul cu numărul 3. Prima partidă, disputată în cadrul turneului ATP Masters 1000 (masculin), va începe de la ora locală 11.00 (ora 20.00 România).

Live Text Halep – Gavrilova: Simona începe, vineri, cursa pentru apărarea celor 390 puncte WTA, câștigate anul trecut, în cadrul acestui turneu. Românca are ca obiectiv pentru această ediție cel puțin o performanță similară cu cea din 2014, atunci când a ajuns în semifinale.

Citește și TOP Cele mai periculoase jucătoare la Indian Wells și Miami. Ce loc ocupă Halep, pe hard-ul american

Prima adversară a Simonei este destul de accesibilă, rusoaica, în vârstă de doar 21 de ani, neavând experiență importantă la nivel înalt. Românca trece și printr-o formă foarte bună, după ce a câștigat două noi titluri, în primele două luni ale anului, Shenzhen și Dubai.

Live Text Halep – Gavrilova: Halep nu s-a mai întâlnit niciodată cu Gavrilova, astfel că cele două jucătoare vor avea nevoie de un prim set în care să-și regleze loviturile și să-și cunoască mai bine adversara. Gavrilova, jucătoare venită din calificări, a trecut, în primul tur, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră şi 18 minute, de Silvia Soler-Espinosa (Spania), locul 64 WTA.

Citește și Indian Wells: Traseul Simonei până la dueluri cu Williams și Șarapova

La doar câteva ore distanță, va debuta la Indian Wells și Serena Williams, care va juca împotriva Monicăi Niculescu (sâmbătă, ora 04.00 dimineața).

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă