4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialMiami 2015. Simona Halep s-a calificat în optimi, după ce a trecut...

Miami 2015. Simona Halep s-a calificat în optimi, după ce a trecut de Camila Giorgi, scor 6-4, 7-5

Miami 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a calificat în optimile turneului Premier Mandatory de la Miami, după ce a trecut de Camila Giorgi, cap de serie 30, cu scorul de 6-4, 7-5.

“Este greu să joci cu adversară pe care nu o cunoști. Le mulțumesc tuturor pentru susținere. A fost un meci greu, dar mă bucur că am reușit să-l câștig”, a spus Simona după meci.

“Nu cred că acum joc cel mai bun tenis al meu, dar am foarte multă încredere și de aceea câștig multe meciuri. Suporterii m-au ajutat să câștig acest meci, m-au ajutat foarte mult strigându-mi numele. Am văzut mulți fani ai mei aici.”

Meciul a durat o oră și 30 de minute. Simona își va afla viitoarea adversară după ce se va disputa partida dintre Victoria Azarenka și Flavia Pennetta, favorita numărul 15.

—–

Live Text Halep – Giorgi: 6-4, 7-5

7-5: Game, MECI, Halep.

Simona servește din nou pentru câștigarea meciului.

6-5: Break, Halep. Simona încheie splendid acest punct, după cel mai frumos schimb de mingi al meciului. Românca a reușit un voleu, la care Giorgi nu a mai avut răspuns.

Fanii Simonei, prezenți peste tot în lume, își fac din nou simțită prezență, ovaționând numele Simonei. Românca este încurajată.

5-5: Break, Giorgi. Italianca face din nou break-ul, iar Simona ratează o primă șansă pentru a încheia meciul.

Simona va servi pentru câștigarea meciului. Rămâne de văzut dacă Giorgi nu va reuși din nou break-ul, ceea ce desigur că ar complica iar situația.

5-4: Break, Halep. Românca reușește un break la zero, iar orice urmă de îndoială cu privire la cine controlează partida dispare. 

4-4: Break, Giorgi. Simona comite și ea cea de a patra dublă greșeală într-un moment important al acestui game, ceea ce i-a permis Camilei să facă re-break-ul. Meciul a redevenit unul strâns, cu toate că românca nu pare să fi scos la luptă întreg arsenalul său.

Giorgi a ajuns la nu mai puțin de 9 duble greșeli, față de doar 4 ale Simonei.

4-3: Game, Giorgi. Italianca câștigă acest punct pe serviciu, însă a avut mari dificultăți. Românca reușește și un frumos rever în lung de linie, lovitura sa preferată.

4-2: Game, Halep. Simona își consolidează break-ul făcut anterior, cu un serviciu foarte bun, în care inclusiv reverul său a funcționat în parametri optimi.

3-2: Break, Halep. Simona profită de câteva greșele ale adversarei, inclusiv trei duble greșeli și trece în avantaj.

Meciul a intrat deja în cea de a doua oră, cu toate că s-a jucat doar un set și mai puțin de jumătate din runda a doua.

2-2: Game, Halep. Ambele jucătoare și-au îmbunătățit serviciul, iar setul al doilea continuă la fel de strâns ca și primul.

1-2: Game, Giorgi.

1-1: Break, Giorgi. Italianca face un break aproape alb. Un singur punct a câștigat Simona. Totuși românca pare să nu fie în cea mai bună formă. După două dintre puncte, Simona s-a proptit în rachetă, probabil din cauza afecțiunilor din zona abdominală.

1-0: Break, Halep. Românca începe pozitiv setul al doilea, cu un break chiar din deschidere.

Setul al doilea începe cu Giorgi la serviciu.

Statisticile arată un serviciu mai bun al româncei, îmbunătățit mai ales în partea a doua a primului set. Halep are doar 2 duble greșeli, față de 5 ale adversarei.

Primul set a fost unul foarte strâns, Simona departajându-se prin cel de-al doilea break al său, cu unul în plus față de adversară. Giorgi a făcut totul pentru a o ține pe româncă pe linia de fund, însă Simona nu a cedat, ci a continuat atacul. Românca poate juca foarte bine din spatele terenului.

6-4: Game, SET, Halep. 

Simona servește pentru câștigarea setului.

5-4: Break, Halep. Meciul continuă foarte strâns, după ce Simona a făcut un nou break.

4-4: Game, Halep. Simona o egalează pe adversara sa cu un game alb. 

3-4: Game, Giorgi. Adversara preia din nou conducerea. Italianca continuă să aibă un serviciu mai eficient decât al româncei.

3-3: Re-break, Giorgi. Italianca a întors scorul de la 15-40 și a făcut re-break-ul. Simona a comis și câteva greșeli neforțate, care o vor costa dacă va continuă să le facă.

3-2: Break, Halep. Simona reușește un break, pe fondul unui serviciu mai slab al adversarei. Românca a pus mai multă presiune pe Giorgi de această dată, iar tactica a dat roade. Simona lovește foarte bine de pe linia de fund a terenului.

2-2: Game, Halep. Meciul continuă cu puncte câștigate la serviciu de către cele două. Giorgi este destul de agresivă, în timp ce Halep joacă mult de pe linia de fund. Românca declara că aceasta ar putea fi o strategie a ei împotriva Camilei Giorgi.

1-2: Game, Giorgi. Italianca a făcut din nou punctul, însă de această dată serviciul său nu a mai avut un procentaj de reușită la fel de mare. Pe al doilea serviciu, cele două sunt la egalitate, cu 66%. Românca începe să pună presiune pe adversară.

1-1: Game, Halep. Simona câștigă și ea pe propriul serviciu, însă procentajul de reușită al serviciului său a fost mult mai mic, de doar 66%, după ce adversara a câștigat două puncte de la 0-40.

0-1: Game, Giorgi. Italianca își trece în cont primul game, pe propriul serviciu. Giorgi a avut un serviciu foarte bun, cu procentaj de reușită de 100%.

0-0: A început meciul din turul al treilea al turneului de la Miami. Camila Giorgi are primul serviciu. Cele două joacă pe terenul al doilea.

Meciul începe în curând. Cele două jucătoare își fac intrarea pe teren.

——-

Miami 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, o va întâlni, de la ora 18.00 (ora României), pe Camila Giorgi, 37 WTA, în turul al treilea al turneului Premier Mandatory de la Miami.

Simona va lupta, duminică, pentru a se califica în optimile celui de-al doilea Premier Mandatory consecutiv. Misiunea nu va fi una tocmai ușoară, urmând să aibă în fața sa una dintre cele mai talentate jucătoare italience din noul val. Cele două nu s-au mai întâlnit niciodată până acum.

Citește și Miami 2015. Monica Niculescu a fost învinsă de Serena Williams, scor 6-3, 6-1, în turul al doilea

Camila Giorgi, de aceeași vârstă cu Simona, cap de serie 30, nu are niciun titlu câștigat până acum. Nici anul 2015 nu a început tocmai bine pentru italiancă, ea având un record de doar 6-6 (victorii – înfrângeri), față de 21-2, pentru Simona. În ciuda datelor de pe hârtie, meciul ar putea fi unul complicat, mai ales că românca joacă frecvent în trei seturi. 

În turu al doilea, Giorgi a eliminat-o pe belgianca Alison Van Uytvanck, 115 WTA, scor 6-3, 6-2. De cealaltă parte, Simona a trecut de Nicole Vaidisova (328 WTA, fost număr 7 mondial), cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1.

Citește și Miami 2015. Tecău câștigă duelul românesc, experiență nereușită pentru Halep, la dublu. Rezultatele zilei a șasea

Partida dintre Simona și Camila este programată prima, pe terenul terenul al doilea. Prognoza meteo pentru azi este una bună, cu soare și temperaturi moderate, astfel că nu ar trebui să mai existe amânări din cauza ploilor, cum s-a întâmplat la meciul dintre Monica Niculescu și Serena Williams.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă