8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialWimbledon: Monica Niculescu, eliminată de Bacsinszky după un meci dramatic

Wimbledon: Monica Niculescu, eliminată de Bacsinszky după un meci dramatic

Monica Niculescu, 48 WTA, a fost eliminată de Timea Bacsinszky, cap de serie numărul 15, în optimile Wimbledon, după un meci dramatic, în care românca a deținut controlul aproape jumătate de meci.

Bacsinszky s-a impus cu scorul de 1-6, 7-5, 6-2, după aproximativ două ore și 10 minute de joc. Românca a avut meciul în mâini și s-a impus radical în primul set. Cu toate că al doilea set a început strâns, românca a deținut controlul până la scorul de 3-3, când lupta s-a transformat în una la break-uri. Niculescu nu a mai putut întoarce soarta meciului.

Niculescu a fost foarte aproape de cea mai bună performanță la un grand slam, până acum ea oprindu-se de două ori în optimi.

Românca va primi un premiu de 127.000 de lire sterline pentru evoluția la simplu și ar putea urca mai multe locuri în clasament după finalul turneului.

—-

Live Text Monica Niculescu – Timea Bacsinszky: 6-1, 5-7, 2-6

2-6: Game, MECI, Bacsinszky.

Bacsinszky servește pentru meci.

2-5: Game, Niculescu. Românca reușește să-și câștige serviciul, ceea ce nu a mai făcut de la scorul de 2-2, din setul precedent. Game-ul alb i-ar putea da încredere Monicăi. Între timp românca este avertizată pentru că ar fi primit indicații de la antrenor în timpul meciului, ceea ce nu a părut la TV.

1-5: Game, Bacsinszky.

Românca continuă să țipe de fiecare dată când greșește. “Nu pot greși cu asta”, strigă ea. Românca nu ezită să-și arate toate trăirile interioare din acest moment.

1-4: Break, Bacsinszky.

Niculescu este pur și simplu exasperată de unele greșeli. Este poate prea dură cu ea în aceste momente. Țipă: “Nu pot să cred așa ceva!”

Un lucru este clar, indiferent de soarta meciului, românca nu luptat până la ultima minge.

1-3: Break, Niculescu. Românca reușește să întrerupă seria de game-uri a adversarei. Este poate ultima șansă pentru Niculescu. Trebuie să câștige și următorul punct pe propriul serviciu.

Soarta meciului s-a schimbat radical după setul al doilea. După cum România liberă a scris, românca va avea șanse infime să se impună într-un decisiv dacă pierde setul al doilea.

0-3: Break, Bacsinszky. Românca nu pare să mai poate face mare lucru. Este foarte frustrată pe propriile erori și pare să cedeze nervos.

0-2: Game, Bacsinszky. Elvețianca domină autoritar jocul.

0-1: Break, Bacsinszky. Este al treilea game consecutiv câștigat de elvețiancă, iar românca pare să aibă probleme mari de tot în aceste momente, mai ales că a avut meciul în mâini.

Începe setul al treilea. Monica trebuie să dea totul, mai ales că Bacsinszky s-ar putea să stea mai bine la capitolul psihic după ce a rămas în meci.

5-7: Game, Bacsinszky. Elvețianca se impune cu mari dificultăți în setul secund și trimite în meciul în decisiv.

5-6: Break, Bacsinszky. Românca nu reușește nici de această dată să-și facă serviciul, iar acum lucrurile vor fi din nou complicate pentru ea. Elvețianca servește pentru set.

5-5: Rebreak, Niculescu. Meci incredibil la Wimbledon, cu puncte câștigate la break.

4-5: Break, Bacsinszky. Monica nu-și mai face serviciul, iar adversara este pentru a doua oară în acest meci în avantaj.

4-4: Rebreak, Niculescu. Monica a reușit să-i dea un semnal puternic adversarei prin acest rebreak. Nu este dispusă să renunțe la bătălie, oarecum antrenată și propriile strigăte (capitol la care Niculescu seamănă puțin cu Șarapova). În acest game românca a controlat foarte bine câteva schimburi de mingi, ieșind bine la demivoleu.

Monica trebuie să evolueze din nou ofensiv, să-și surprindă adversara cu mingi lungi, trimise aproape din poignet, la fel cum făcea în primul set.

3-4: Break, Bacsinszky. Elvețianca reușește primul break, iar lucrurile se schimbă radical.

Partida devine una periculoasă pentru Monica, pe fondul unei reveniri a adversarei. Bacsinszky și-a intrat în ritm, iar setul secund devine foarte strâns. Românca trebuie să continuie ceea ce a început și să câștige și acest set, altfel lucrurile ar putea fi extrem de complicate pentru ea într-un decisiv.

3-3: Game, Bacsinszky. 

Statisticile sunt foarte bune pentru româncă, ea având doar 9 erori neforțate, față de 20 ale adversarei. Monica face un meci de vis pe iarba de la Wimbledon.

3-2: Game, Niculescu. Românca rămâne în avantaj.

2-2: Game, Bacsinszky. Elvețianca începe să-și intre în ritm. Luptă mai mult decât în primul set, iar acest lucru se vede pe tabelă.

2-1: Game, Niculescu. Monica trece din nou în avantaj. Elvețianca nu a avut niciodată avantajul în acest meci și este important ca Niculescu să nu-i ofere ocazia de a face acest lucru nici de această dată. Un break ar însemna aproape o victorie sigură a Monicăi.

1-1: Game, Bacsinszky. Elvețianca face un prim game bun, după o foarte lungă serie ratată. Monica trebuie să rămân în gardă chiar dacă a dominat categoric primul set. Soarta meciului poate fi decisă în următoarele 2 game-uri.

1-0: Game, Niculescu.

A început setul al doilea, cu Monica la serviciu. Românca a avut nevoie de doar 34 de minute pentru a se impune în primul set.

6-1: Break, SET, Niculescu. Monica a reușit un prim set foarte bun, cu un rezultat surprinzător. Este greu de crezut că Bacsinszky poate face ceva în runda a doua.

5-1: Game, Niculescu. Românca a câștigat un game alb. Elvețianca este la pământ în aceste momente, iar românca profită cu brio de acest lucru.

4-1: Break, Niculescu. Al doilea break, reușit de româncă. Monica a avut un debut fulgerător în acest meci.

3-1: Game, Niculescu. Românca își păstrează avansul.

2-1: Game, Bacsinszy. Monica a fost la un pas de un al doilea break, însă adversara a început să-și intre în ritm. Niculescu trebuie să o pună în dificultate la fel cum a făcut până acum.

2-0: Game, Niculescu. Româncă stă foarte bine în deschiderea meciului. Este important să-și mențină ritmul.

1-0: Break, Niculescu. Start foarte bun pentru româncă.

Ora 15.39: A început meciul, cu adversara la serviciu.

Ora 15.25: Partida anterioară s-a încheiat, Madison Keys, cap de serie 21, obținând calificarea în sferturile de finală. În câteva minute va începe și duelul dintre Niculescu și Bacsinszky.

—- 

Monica Niculescu, 48 WTA, evoluează, luni, în ceea ce ar putea fi meciul carierei. Românca o va întâlni, în optimile turneului de la Wimbledon, pe elvețianca Timea Bacsinszky, a 15-a favorită.

Meciul dintre Niculescu și Bacsinszky va fi al doilea de pe terenul 18. Primul meci va începe de la ora 13.30 (ora României), astfel că partida româncei este așteptată să înceapă în jurul orei 15.00.

Citește și Wimbledon Niculescu vs Bacsinszky, avancronica unul DUEL al surprizelor. Transformare radicală a elvețiencei

Niculescu vs Bacsinszky

Monica Niculescu, 27 ani și Timea Bacsinszky, 26 ani, se vor duela pentru a șasea oară în cariera lor, românca deținând recordul victoriilor, cu scorul de 4-1. Cu toate acestea ele nu s-au mai întâlnit din 2011, când Monica se impunea cu 6-0, 6-3.

Pentru Niculescu iarba este o suprafață a performanțelor, în timp ce Bacsinszky a crescut formidabil în ultimele turnee din acest an.

Niculescu este singura româncă rămasă pe tabloul principal de la Wimbledon.

Citește și FOTO. Halep, ANUNȚ surprinzător la revenirea în țară. Când va reveni în circuitul WTA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă