12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSURPRIZĂ Roland Garros: Simona Halep, eliminată în turul doi, de Baroni. EȘEC...

SURPRIZĂ Roland Garros: Simona Halep, eliminată în turul doi, de Baroni. EȘEC răsunător!

Simona Halep, cap de serie numărul 3, a fost eliminată în turul al doilea al turneului de grand slam de la Roland Garros. Românca a suferit cea mai grea înfrângere a ultimilor doi ani, în fața croatei Mirjana Lucici-Baroni, scor 5-7, 1-6.

Finalista Roland Garros 2014, Simona Halep a suferit cea mai dură înfrângere, având în vedere miza turneului, din ultimii doi ani. În 2013, ea pierdea, tot la Paris, în primul tur.

Citește și Clasament WTA: Simona Halep riscă să cadă pe locul 5, după Roland Garros. Care este scenariul

—-

Live Text Halep (3 WTA) – Baroni (70 WTA): 5-7, 1-6

1-6: Game, MECI, Baroni.

1-5: Game, Halep. Game alb reușit de Simona. Ar fi incredibilă o revenire de la acest scor, cu toate că la cum a decurs meciul până acum rămâne un simplu exercițiu de imaginație.

0-5: Game, Baroni. Românca pur și simplu nu mai găsește terenul.

0-4: Break, Baroni. Un singur punct a reușit Simona să câștige în acest game, după ce a fost condusă cu 40-0. Românca se îndreaptă cu pași siguri spre cel mai mare eșec al său din ultimii doi ani.

0-3: Game, Baroni. Incredibil cum evoluează meciul de la Paris. Cu puțin noroc, dar și cu o zi foarte proastă a Simonei, Baroni este aproape de o victorie nesperată. O eliminare în turul al doilea ar fi un eșec răsunător pentru Halep!

0-2: Break, Baroni. Situația este din ce în ce mai neagră pentru româncă. Croata a avut și noroc la ultima minge a acestui punct, din fileu mingea căzând în terenul Simonei.

Halep, cu toate că are un procentaj de puncte reușite mai slab decât al adversarei, atât la primul, cât și la al doilea serviciu, ea are noroc de faptul că Baroni comite o sumedenie de erori neforțate.

0-1: Game, Baroni. Croata începe setul secund cu punct pe serviciu.

Românca are nevoie să câștige al doilea set pentru a duce meciul în decisiv. Halep are însă mari probleme la serviciu și începe să comită tot mai multe erori neforțate.

Setul al doilea a început cu Baroni la serviciu.

5-7: Break, SET, Baroni. Nu mai puțin de 45 de minute s-a disputat prima rundă a meciului.

Statisticile arată cât de agresiv joacă Baroni. Croata are cele mai multe erori neforțate, 18-9, respectiv cele mai multe lovituri câștigătoare, 16-2, deoarece practică un tenis riscant, axat pe atac.

5-6: Game, Baroni. Adversara trece din nou în avantaj, iar dacă Simona o va egala primul set se va decide la tiebreak.

5-5: Game, Halep. Simona își egalează adversară după ce a fost condusă, pentru a doua oară, la o diferență de două game-uri.

Halep și-a bandajat un deget, în urma unor bătături apărute probabil din cauza prizei sale pe rachetă.

4-5: Rebreak, Halep. Din nou românca răspunde cu rebreak la punctul pe care adversara îl face pe serviciul ei. Un semn bun este faptul că Simona poate face rebreak de fiecare dată când își pierde serviciul.

3-5: Break, Baroni. Al doilea break reușit de croată în acest set – ar trebui să fie un semnal mare de alarmă pentru Simona.

Media raliurilor este destul de scurtă, cele două jucând circa 3 schimburi de mingi la fiecare punct.

3-4: Game, Baroni. Croata trece din nou în avantaj, cu toate că Simona pare să dețină controlul partidei.

3-3: Game, Halep. Românca restabilește egalitatea pe tabelă, după ce a fost condusă cu 3-1.

Adversara a trimis în teren până acum 2 ași, în timp ce Simona nu a reușit niciunul. De asemenea raportul loviturilor direct câștigătoare (winners) este de 7-1 pentru adversară. În schimb românca a comis mai puține erori neforțate, 4-7.

2-3: Rebreak, Halep. Românca reușește imediat rebreak-ul. Simona mai are nevoie să câștige încă o dată pe serviciul său pentru a reechilibra situația.

1-3: Break, Baroni.

Simona Halep evoluează din nou în culoarea sa preferată, roz, după ce primul meci de la Roland Garros l-a jucat într-un echipament negru, creat special pentru această ediție a turneului parizian.

1-2: Game, Baroni. Croata își menține avansul pe tabelă.

1-1: Game, Halep. Românca a revenit de la 0-30 și a câștigat primul game în care s-a aflat la serviciu.

0-1: Game, Baroni.

A început partida, cu Baroni la serviciu.

—–

Roland Garros 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 3, o întâlnește, miercuri, pe Mirjana Lucici-Baroni (70 WTA), în turul al doilea al grand slam-ului de la Paris.

Meciul dintre Simona Halep și Lucici-Baroni este al treilea de pe a doua arenă a turneului. Prima partidă a zilei începe la ora 12.00, astfel că partida româncei este așteptată să înceapă în jurul orei 15.30.

Avancronică Halep vs Baroni

Simona Halep este considerată de analiștii ESPN, gigantul american din televiziunea sportivă, drept principala favorită la Roland Garros. Românca are un an foarte bun, cu trei titluri noi în palmares, însă în ciuda aparențelor și a părerilor analiștilor lucrurile nu stau chiar atât de bine în jocul său. Ea s-a lăsat la ultimele turnee, de pe zgură, ușor surprinsă pe partea defensivă, fiind împinsă deseori către linia de fund a terenului. Nu întâmplător ea comite prea multe erori neforțate pentru nivelul său, chiar și atunci când reușește să învingă o adversară în puțin peste o oră de joc. Cu toate acestea, în 2015, puține adversare i-au ținut piept. 

Jocul Simonei funcționează însă la cote foarte ridicate împotriva tenismanelor mai slab cotate, printre care și Baroni. Sportiva croată, cu 10 ani mai în vârstă decât Halep, se impunea în 2014, la US Open, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-2. De această dată românca va sta mult mai bine la capitolul încredere, iar nivelul său este peste cel arătat anul trecut la Flushing Meadows.

În afara meciului de la US Open, Halep și Baroni nu s-au mai întâlnit niciodată. În 2015 Simona are un record de 30-6 (victorii/înfrângeri), iar adversara sa, 7-13. În primul tur la Paris, Halep a eliminat-o pe Evghenia Rodina (91 WTA), scor 7-5, 6-4, în timp ce Baroni a trecut de Lauren Davis (64 WTA), 6-3, 3-6, 6-3.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă