15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialRoma 2015. Simona Halep, în semifinale, după 6-1, 6-0 cu Alexandra Dulgheru

Roma 2015. Simona Halep, în semifinale, după 6-1, 6-0 cu Alexandra Dulgheru

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului Premier 5 de la Roma, după ce a trecut de Alexandra Dulgheru, 72 WTA, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep a reușit cea mai clară victorie a sa din acest an chiar împotriva unei românce, ea eliminând-o pe Dulgheru după doar 56 de minute de joc. Simona a evoluat fără menajamente, dând totul încă de la primul punct. Pentru Alexandra turneul a fost unul istovitor, ea jucând cu 3 meciuri în plus față de Halep deoarece a venit din calificări iar Simona a avut liber în primul tur.

Mai departe, Halep va juca, vineri, împotriva câștigătoarei dintre Carla Suarez Navarro (10 WTA) și Petra Kvitova (4 WTA). Cele două se vor duela tot joi, pe a doua arenă a turneului.

Întâlnirea dintre Halep și Dulgheru a fost prima din cariera lor. Până acum Simona a fost învinsă doar de o singură conațională, Sorana Cîrstea, care de altfel conduce cu 2-1 în meciurile directe.

—-

Live Text Simona Halep – Alexandra Dulgheru: 6-1, 6-0

6-0: Game, MECI, Halep.

5-0: Break, Halep. Simona este pe tot terenul, iar pe Alexandra o așteaptă o înfrângere drastică, mult prea dură pentru ceea ce a jucat pe teren. Simona a evoluat fără menajamente – pe teren au existat doar două adversare, nu două românce.

4-0: Game, Halep. Cele două au reușit un schimb de mingi fantastic în al patrulea game al setului secund. Multe mingi în cross, cu ambele jucătoare schimbând de fiecare dată direcția – astfel a arătat cel mai frumos punct al meciului, câștigat de Dulgheru.

Se joacă de doar 43 de minute, iar în acest ritm meciul s-ar putea încheia în mai puțin de o oră.

3-0: Brek, Halep. Din nou Alexandrei îi lipsește foarte puțin pentru a câștiga puncte importante. În ciuda scorului, schimburile de mingi sunt mult mai strânse.

2-0: Game, Halep. Simona a fost la un pas să piardă acest punct, salvând două mingi de break.

Jocul Simonei funcționează cu precizia unui ceas elvețian în aceste momente. 

1-0: Break, Halep. Simona a făcut un break la zero. 

A început setul al doilea, cu Alexandra la serviciu.

Arena centrală de la Foro Italico este pe jumătate plină. Probabil publicul al fi fost mult mai numeros dacă partida avea loc mai târziu, având în vedere că este o zi de lucru.

6-1: Game, SET, Halep.

5-1: Break, Halep. Simona domină jocul și este foarte greu pentru Alexandra să mai poată reveni în acest moment. Încrederea Simonei este de nezdruncinat.

Dulgheru are o tactică bună, dar de multe îi lipsesc doar câțiva centimetri pentru a trimite mingea în teren. 

4-1: Game, Halep. Dulgheru a fost aproape de a face un break, dar la fel ca în mult puncte din acest meci i-a mai lipsit încă puțin. Alexandra a fost sfătuită de antrenorul său să atace mai mult.

Se aud deja primele încurajări românești, pentru ambele jucătoare: "Hai, Simona" și "Hai, Alexandra".

În ciuda scorului, Simona are 5 erori neforțate, față de doar 1 singură a Alexandrei.

3-1: Break, Halep. Simona câștigă primul break al meciului. 

Publicul a început să se adune pe arena centrală de la Foro Italico. Sunt șanse mari ca până la pauza dintre seturi arena să se umple. Însă nu poate fi vorba de o masă mare de români, așa cum se așteptau organizatorii.

2-1: Game, Halep. Până acum meciul a decurs foarte bine pentru ambele jucătoare.

1-1: Game, Dulgheru. Alexandra a răspuns cu un game câștigat la fel de ușor.

Vântul bate destul de tare la Foro Italico. Publicul a început să se adune, însă atmosfera este încă departe de ceea se aștepta de la fanii români din Italia.

1-0: Game, Halep. Simona câștigă primul punct, după ce a cedat două mingi.

A început meciul, cu Halep la serviciu.

Update ora 13.10: Cele două au început deja încălzirea. Tribunele arenei centrale sunt încă destul de goale. Este de așteptat ca publicul să se adune pe parcurs.

Update ora 13.05: Meciul începe în cateva minute. Halep și Dulgheru joacă un meci istoric la Roma, primul sfert românesc.

—–

Roma 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2, și Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, se vor întâlni în premieră într-un sfert de finală românesc, în cadrul turneului Premier 5 de la Roma.

Meciul dintre Simona Halep și Alexandra Dulgheru este programat pentru ora 13.00 și va fi primul de pe arena centrală a turneului, astfel că toată atenția la Roma va fi pe meciul 100% românesc.

Simona și Alexandra se întâlnesc pentru prima dată de când evoluează la profesioniste, iar întâlnirea dintre ele va fi cu atât mai importantă cu cât se va desfășura la nivel foarte înalt, cu o miză mare pe masă. Pentru Simona o victorie ar putea însemna o șansă în plus să-și apere locul 2 mondial în fața Mariei Șarapova, în timp ce pentru Dulgheru ar fi o victorie incredibilă, care i-ar propulsa mult cariera.

Meciul de la Foro Italico, locul de desfășurare al turneului Premier 5 de la Roma, este unul care va promova foarte mult imaginea tenisului românesc, având în vedere că este o premieră ca două românce să se dueleze la acest nivel în cadrul turneului. Spectacolul de pe teren este de așteptat să fie completat de românii care vor veni în număr mare pentru a le vedea pe cele două, astfel că la Foro Italico se va vorbi în mare parte românește, cel puțin la ora meciului.

Halep vs Dulgheru

Dincolo de orice comparații între cele două un lucru este clar: față în față se vor afla două luptătoare puternice. Dulgheru și-a arătat anul acesta devotamentul pentru echipa de Fed Cup a României, ea fiind eroina de la Montreal. Cele două puncte aduse României, în confruntarea cu echipa Canadei, din care unul în fața numărului 6 mondial Eugenie Bouchard, au ajutat-o mult și în cariera din WTA. Alexandra a început să evolueze cu o altă încredere și la un nivel mult mai ridicat decât înainte.

Performanțe în 2015: Simona Halep – 28-5 (victorii/înfrângeri), 3 titluri (Indian Wells); Alexandra Dulgheru – 19-9, o finală (Kuala Lumpur).

Dulgheru, care are cu 2 ani mai mult decât Halep, a cunoscut o revenire a formei sale la începutul acestui an și se află în continuă creștere. Locul 26 mondial în 2011, Dulgheru, a arătat la Roma că locul său este mult mai sus față de poziția a 72-a, ocupată în prezent. Pentru a juca în sferturi, cu Simona, Dulgheru a fost nevoită mai întâi să treacă de cele două meciuri din calificări, după care, pe tabloul principal, s-a impus în primele trei tururi. Cu cinci meciuri câștigate și aproape 10 ore de joc, la Roma, Alexandra ar putea intra totuși mult mai obosită în confruntarea cu Halep. 

Numărul 2 mondial, Simona Halep, a jucat doar 2 meciuri la Roma, după ce în primul tur a beneficiat de trecere liberă, datorită statutului său de favorită. Ambele partide au fost două victorii covâșitoare, ultima dintre ele împotriva lui Venus Williams, scor 6-2, 6-1. Astfel, românca este poate singura jucătoare din lume care le-a învins la scor pe ambele surori Williams, după ce, anul trecut, la Turneul Campionelor, o demola pe Serena Williams, cu scorul de 6-0, 6-2.

Simona are un 2015 foarte bun, cu toate că pe zgură a înregistrat un eșec surprinzător, în primul tur la Madrid, în fața numărului 28 WTA Alize Cornet. Palmaresul reușit de Simona în cei doi ani ai săi de performanță, cu 11 titluri câștigate, este unul fantastic, iar Dulgheru nu îl poate contracara, ea având 2 titluri câștigate până acum.

Dulgheru rămâne în schimb revelația acestui turneu, după ce le-a eliminat pe Lucie Safarova, numărul 14 WTA, și Ekaterina Makarova, numărul 8 mondial, aceste performanțe venind după ce românca a pornit din calificări.

 

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă