15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRomânia, campioană mondială la handbal U18, după ce a învins Germania cu...

România, campioană mondială la handbal U18, după ce a învins Germania cu 32-21!

Naționala U18 de handbal feminin a României a câștigat Campionatul Mondial din Macedonia, după ce a învins Germania cu 32-21. Elevele lui Aurelian Roșca au dominat finala cu nemțoaicele de la început până la sfârșit, asigurându-și un avantaj consistent încă din primele 10 minute.

Bianca Bazaliu este golgheterul turneul final din Macedonia. Bazaliu, una dintre copilele minune ale handbalului românesc, este și cea mai tânără jucătoare din lot, împlinând 17 ani pe 30 iulie. Junioarele au reușit cea mai bună performanță din istoria sportului românesc pe echipe, la categoria U18. În cadrul turneului din Macedonia, România a obținut 8 victorii din 9 meciuri, înregistrând un singur egal, în faza grupelor, cu Danemarca, fosta campioană mondială din 2012.

Lotul campioanelor mondiale este compus din: Ion Mădălina, Cristina Laslo, Bianca Maria Bazaliu, Alina Ilie, Isabela Maria Roșca, Daniela Corban, Lorena Ostase, Andreea Taivan, Oana Maria Bucă, Dana Abed-Kader, Iulia Maria Andrei, Alexandra Dindiligan, Maria Florentina Craiu, Sonia Vasiliu, Alexandra Carasol. Cele 16 sunt reprezentantele generației 1996-1997.

——

Live Text România – Germania: 32-21

FINAL DE MECI. ROMÂNIA, CAMPIOANĂ MONDIALĂ la Handbal Under 18

32-21: GOL România. Nemțoaicele reușiseră și ele să mai dea un gol între timp.

30-20: GOOOL superb al României. Combinație de mare clasă între tricolore. Laslo a prins balonul din aer și a reușit să înscrie.

29-20: Germania mai înscrie un gol.

Isabela Roșca intervine uluitor. O nemțoaică a avut un arunca perfectă, în forță, dar Roșca a agățat mingea cu mâna și a respins-o în afară. Se cere time-out.

29-19: Gol Germania.

29-18: Gol Româna.

28-18: Bazaliu înscrie golul cu numărul 10 în această partidă și este golgheter al Campionatului Mondial U18 din Macedonia.

27-18: Gol Germania.

27-17: Germania înscrie iar.

27-16: Germania înscrie, după un moment de neatenție în defensiva tricoloră.

27-15: Ilie marchează cu o lovitură puternică. Între timp noul poarta, Isabela Roșca, reușește și ea o paradă. Ilie este la un pas de un nou gol extraordinar, dar balonul se lovește de transversală.

26-15: Româncele reușesc o nouă fază perfectă în atac și avantajul crește pe tabelă.

25-15: Gol superb înscris de Bazaliu de la 10-11 metri de poartă.

24-15: Cristina Laslo înscrie un nou gol pentru tricolore. România domină la toate capitolele și cel mai probabil va câștiga la scor această finală de campionat mondial.

23-15: Germania reduce din avantajul României.

Bazaliu ratează o lovitură din 7 metri. Are 8 goluri până acum, mai are nevoie de 2 pentru a deveni golgheter al campionatului mondial.

23-14: Gol reușit pe contraatac de nemțoaice. România pleacă în atac, dar Germania interceptează și pornește iar contraatacul. Ion iese salvator.

23-13: Gol cu boltă dat de nemțoaice.

23-12: Daniela Corban înscrie al treilea gol consecutiv. Românca face singură meciul, lăsându-le pe nemțoaice fără replică.

22-12: Hol Corban din nou.

21-12: Gol superb al Danei Corban, cu o minge lobată peste defensiva germană.

20-12: Gol Germania, tot din 7 metri. La această aruncare a apărat Roșca, în locul lui Ion.

20-11: Bazaliu înscrie din nou din 7 metri.

19-11: Gol Germania. Se ia o scurtă pauză.

19-10: Cea mai are diferență de scor reușită în acest meci.

18-10: Germania joacă pe extreme această fază și reușește să înscrie din partea stângă.

18-9: Gol România. Germania este în inferioritate numerică.

17-9: Înscrie România.

16-9: Gol Germania.

16-8: Vine și replica României, prin Bazaliu.

15-8: Germania înscrie primul gol al reprizei secunde.

REPRIZA A DOUA

PAUZĂ. Avantaj de 8 goluri înainte de a doua parte a meciului. Tricolorele se îndreaptă spre titlul mondial! Meciul se reia după 15 minute.

15-7: România marchează din nou și menține avantajul consistent pe tabelă. 

14-7: Gol Germania.

14-6: Ilie marchează iar. România are 8 goluri avans cu 28 de minute înainte de încheierea meciului.

13-6: GOL România.

Time-out

12-6: Laslo vede prima eliminare a finalei. Va sta câteva minute pe bancă. Germania înscrie din 7 metri.

12-5: Gol Germania. Nemțoiacele înscriu după ce au dat, în ultimele minute, de două ori mingea în bară. Tricolorele pleacă în atac, dar de această dată se apără bine nemțoaicele. Ion intervine din nou salvator. Nu mai puțin de 6 intervenții a avut portarul României.

12-4: România menține avantajul de 8 goluri, după o nouă reușită. Germania este slabă în apărare, dar nici portarul nu o ajută prea mult.

11-4: Germania reușește un nou gol, cam câte unul la 2-3 ale României.

11-3: GOL România. Tricolorele au finalizat cu gol contraatacul pornit după ofensiva ratată a nemțoaicelor. Germania cere iar time-out.

10-3: GOL Laslo. Frumos gol marcat de Cristina Laslo. Tricolorele resping bine un atac al nemțoaicelor și pornesc un contraatac.

9-3: Bazaliu reușește al 4-lea gol în această finală. A tras de la 7 metri.

8-3: Abia acum înscriu nemțoaicele cel de-al treilea gol.

8-2: Gol România. Nemțoaicele nu au soluții.

7-3: Germania înscrie al doilea gol consecutiv. Tabela din Macedonia arată eronat scorul, care de fapt este 7-2.

7-2: Germania reușește să înscrie al doilea gol. Taivan primește balonul pe contraatac, dar ratează. Ion scoate din nou o minge bine trasă de o nemțoaică.

7-1: Un gol al fundașului central Cristina Laslo.

6-1: Ostase obține aruncare de la 7 metri, iar Bazaliu înscrie.

5-1: Ostase a fost angajat în fața semicercului Germaniei și a reușit să înscrie. Ofensiva tricolorelor este nimicitoare când este angajat pivotul naționalei.

4-1: Înscrie și Alina Ilie. Româncele au început foarte bine finala Campionatului Mondial de handbal U18. Se cere time-out. Nemțoaicele nu par să fi schimbat mare lucru în joc nici după această pauză. România aruncă din 9 metri, dar ratează Ilie de această dată. Nemțoaicele par să stea mai bine în defensivă.

3-1 Scoate portarul, Ion Mădălina, o minge periculoasă a nemțoaicelor. Tricolorele scapă pe contraatac, iar în primă fază se chinuie în fața careului advers, dar în cele din urmă reușesc să înscrie. Germania pornește și ea atacul și obține o aruncare de la 9 metri, dar aruncarea este defectuoasă.

2-1 S-au dat primele trei goluri. Se joacă frumos, de la o poartă la alta. Tricolorele stau destul de bine în defensivă.

0-0 A început partida. Româncele sunt în echipament gaben, în timp ce nemțoaicele evoluează în roșu și negru.

——

România joacă, după 9 ani de zile, o nouă finală de Cupă Mondială în sporturile pe echipe, de această dată în cadrul CM U18 la handbal feminin din Macedonia. Junioarele tricolore întâlnesc Germania, de la ora 18.00, în lupta pentru supremația mondială, desfășurată la Ohrid.

România – Germania este live text pe romanialibera.ro de la ora 18.00

Generația 1996-1997 a handbalistelor au șansa să aducă România din nou pe cea mai înaltă treaptă a sportului mondial. Ultima finală de CM a fost câștigată cu 15 ani în urmă, tot la handbal feminin, dar la o categorie superioară, la tineret (U20). Dacă atunci Brădeanu, Tolnai sau Vărzaru era numele de pe buzele tuturor pasionaților de handbal din România, de această dată junioarele defilează cu jucătoare precum Bazaliu, Laslo sau Ilie, pentru a numi doar câteva dintre talentatele handbaliste.

România a defilat la acest turneu final, obținând din 7 victorii în 8 meciuri. În grupe a remizat cu Danemarca, echipă eliminată în semifinale de Germania. Nemțoaicele au obținut doar 6 victorii din 8 meciuri, pierzând cu Danemarca și România (în grupe).

Rezultatele României la CM U18: Grupa C – Argentina (34-20), Uzbekistan (42-22), Macedonia (37-23), Germania (27-25), Danemarca (30-30); Optimi – Croația (28-22); Sferturi – Olanda (36-22); Semifinale – Muntenegru (28-25). În faza grupelor România a terminat pe locul 2, la egalitate de puncte cu Danemarca.

Rezultate Germania la CM U18: Grupa C – Macedonia (24-20), Danemarca (24-28), Uzbekistan (45-21), România (25-27), Argentina (37-16); Optimi – Portugalia (40-39 penalty-uri); Sferturi – Coreea de Sud (35-29); Semifinale – Danemarca (26-24). Germania a terminat pe locul 3 în grupă, după România.

România s-a aflat în urna a doua la tragerea la sorți de dinaintea turneului, iar Germania abia în urna a patra. Astfel că rămâne de văzut dacă româncele își vor respecta statutul de mari favorite ale întâlnirii.

Componența urnelor la stabilirea grupelor CM U18:

Capii de serie – Urna 1: Suedia, Rusia, Danemarca, Portugalia

Urna 2: Muntenegru, România, Norvegia, Coreea

Urna 3: Macedonia, Croația, Japonia, Kazakhstan

Urna 4: Ungaria, Germania, Brazilia, Franța

Urna 5: Angola, Uzbekistan, Paraguay, Tunisia

Urna 6: Argentina, China, Congo, Olanda.

Ultimul mare succes al handbalului românesc a fost finala de CM la senioare, disputată în 2005, când tricolorele au fost învinse de Rusia cu scorul de 28-23. 

La ediția precedentă a CM U18, cea din 2012, România s-a clasat pe locul 4, după ce a fost învinsă și în semifinale și în finala mică. Danemarca este campioana mondială en-titre.

 

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă