7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep debutează cu VICTORIE, în fața Flaviei Pennetta, la Turneul Campioanelor...

Simona Halep debutează cu VICTORIE, în fața Flaviei Pennetta, la Turneul Campioanelor 2015. Vezi reacția româncei

Simona Halep, principala favorită, a câștigat primul său meci la Turneul Campioanelor 2015, de la Singapore, după ce a învins-o pe Flavia Pennetta, a 7-a favorită, cu scorul de 6-0, 6-3.

Românca a început în forță ediția din acest an a Turneului, respectându-și statutul de favorită principală. Simona și-a luat revanșa pentru înfrângerea suferită la US Open, când italianca a învins-o în semifinale.

“Am început foarte bine meciul. Am amintiri foarte plăcute de la turneul de anul trecut. Am făcut cel mai bun tenis al meu în primul set. Am jucat rapid, inteligent, agresiv cred. M-am bucurat de meci pentru sunt foarte fericită să revin la Singapore. Vă mulțumesc tuturor pentru că ați venit”, a declarat româncă la finalul partidei.

Simona Halep este lider al Grupei Roșii după prima etapă. Următorul meci, de marți, va fi contra Mariei Șarapova.

Citește și Simona Halep, lider în Grupa Roșie. Cum arată clasamentul după prima zi

—-

LIVE TEXT Halep – Pennetta: 6-0, 6-3

6-3: Game, MECI, Halep!

5-3: Break, Halep. Românca reușește primul break din setul secund și va servi pentru câștigarea meciului.

4-3: Game, Halep. Românca reușește cel de-al treilea game alb al său din această partidă.

Lumea bună a tenisului se află în tribune. Carla Suarez Navarro, care a ratat la limită prezența în turneul de simplu, dar care tocmai a jucat la dublu la Singapore, o urmărește pe româncă.

3-3: Game, Pennetta. Românca nu reușește să facă break-ul nici de această dată, cu toate că a luptat formidabil.

Jurnaliștii de pe Twitter laudă prestația româncei. “Simona on fire” apare scris pe fluxurile de Twitter.

3-2: Game, Halep.

2-2: Game, Pennetta. Italianca revine cu un nou punct pe serviciu, aproape game alb. Cel mai probabil setul va fi câștigat de cine va ceda prima pe serviciu. Simona a mai scăzut ritmul, însă este important să nu intre în jocul italiencei.

2-1: Game, Halep. Simona a cedat un singur punct pe acest serviciu și arată că are în continuare meciul în mâini. 

1-1: Game, Pennetta. Italianca reușește în cele din urmă să facă primul său game, iar acesta apare într-un moment important. Partida ar putea fi mult mai strânsă, cu un tenis la cel mai înalt nivel.

Italianca a început să pună presiune, după ce se pare că și-a reglat loviturile de pe linia de fund a terenului.  Pennetta o plimbă cu mai mare ușurință pe Halep, față de primul set. Românca joacă însă punct cu punct și nu cedează.

1-0: Game, Halep. Românca supraviețuiește unui game foarte dificil, în care a revenit de la 15-40.

Setul secund începe tot cu Simona la serviciu.

6-0: Break, SET, Halep!

5-0: Game, Halep. Game alb pentru româncă! Italianca cere sfatul antrenorului la pauză. Acesta îi dă câteva indicații bune, rămâne de văzut dacă va reuși să-i creeze probleme Simonei, în special pe rever, după cum a fost sfătuită.

4-0: Break, Halep. Italianca încă nu găsește un răspuns la ofensiva Simonei, iar românca dă în continuare tonul partidei. Halep lovește cu sete fiecare minge. Se vede că își dorește mult să câștige primul meci, mai ales că ea declara că o astfel de partidă cântărește întotdeauna enorm. În plus trebuie să-și ia revanșa pentru semifinala pierdută la US Open.

3-0: Game, Halep. Simona conduce meciul, are ritm foarte bun, însă este important să-și mențină concentrarea până la final. Pennetta a arătat o oarecare precauție în joc până acum, iar contraofensiva sa ar putea fi una periculoasă, dacă va veni. La urma urmei italianca nu are nimic de pierdut la ultimul turneu al carierei.

2-0: Break, Halep. Simona Halep a început foarte bine partida. Pare proaspătă, joacă la cel mai bun nivel al său, agresivă, cu mingi controlate de pe linia de fund a terenului, cu pași făcuți în teren la momentul potrivit.

1-0: Game, Halep!

09.14: START la Singapore. Românca a lovit prima minge de meci a turneului de simplu. Simona Halep se află la serviciu în deschiderea meciului și câștigă prima minge.

09.05: Jucătoarele au intrat pe grandioasa arenă de la Singapore și au început încălzirea. Românca a intrat prima, în uralele miilor de spectatori din tribune.

Ora 09.00: În câteva minute Turneul Campioanelor va debuta cu prima partidă de la simplu.

—-

Simona Halep, principala favorită și Flavia Pennetta, cap de serie 7, vor deschide Turneul Campioanelor 2015, duminică, de la ora locală 15.00 (ora 09.00 România). Românca va avea șansa să-și ia revanșa în fața itaiencei pentru semifinala pierdută la US Open.

Simona va disputa primul său meci din grupele turneului de la Singapore în fața unei debutante, de altfel jucătoare aflată la final de carieră. Aproape 10 ani de zile le despart pe cele două, perioadă în care italianca a acumulat o experiență fantastică la nivel înalt, însă în special la dublu. Românca s-a lăsat surprinsă la ultimul duel al celor două, în semifinalele Grand Slam-ului american și este puțin probabil să mai repete aceleași erori și de această dată.

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

Pennetta are un record de 4-1 în duelurile directe, respectiv 2-1 pe hard, suprafață pe care se joacă și la turneul asiatic. Până la US Open cele două se aflau la egalitate pe această suprafață, astfel că românca își va dori cu siguranță să-și ia revanșa.

Halep – Pennetta (1-4 total/1-2 hard): US Open 2015 (Î – 6-1, 6-3), Miami 2015 (V – 6-3 7-5), US Open 2013 (Î – 6-2, 7-6(3)), Bastad 2013 (Î – 4-6, 7-5, 2-0 abandon), Marbella 2010 (Î – 6-4, 7-6, (4)).

În afară de marele turneu american italianca nu a strălucit în acest an, în timp ce Halep a adunat 3 titluri și a pierdut două finale în timpul sezonului american, din toamnă.

Încrezătoare în șansele ei înaintea acestui turneu, Halep a lăsat de înțeles că meciul cu italianca ar putea fi chiar mai dificil decât cel cu Șarapova, în primul rând pentru că italianca se află la ultimul turneu al carierei și va da totul, iar în al doilea rând pentru că, spune românca, în fața rusoaicei va avea o strategie nouă pentru a-și asigura prima victorie din carieră în fața acesteia.

Rămâne de văzut dacă Pennetta va fi aptă fizic pentru a putea ține pasul cu ambițiile sale de final de carieră.

Partida Halep-Pennetta, prima de la simplu din acest turneu, va fi precedată de două partide, una la dublu și finala tinerelor stele, sesiune care debutează la ora 05.00 (România). Meciul româncei ar putea începe cu întârzieri. Singapore va fi cu 6 ore înaintea României, conform fusului orar, după ce românii vor trece la ora de iarnă (sâmbătă noaptea).

Citește și Simona Halep, prinsă între Șarapova și Radwanska. Analiza Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă