7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUS OPEN: Simona Halep a eliminat-o pe Bondarenko, scor 6-3, 6-4. Cine...

US OPEN: Simona Halep a eliminat-o pe Bondarenko, scor 6-3, 6-4. Cine ar putea urma în turul al treilea

US OPEN 2015. Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul al treilea al turneului US Open, după ce a eliminat-o pe sportiva Katerina Bondarenko, 104 WTA, venită din calificări, scor 6-3, 6-4.

Românca a avut nevoie de o oră și 17 minute pentru a trece de ucraineancă. După un prim set în care, cu excepția a 2 game-uri, Halep a controlat jocul, runda a doua a partidei a fost mult mai strânsă. Simona a reușit să facă break-ul din setul secund în ultimul game al partidei.

Halep va evolua în turul al treilea împotriva câștigătoarei dintre Kurumi Nara (82 WTA, Japonia) și Shelby Rogers (154, SUA), care vor evolua joi noapte.

Citește și Halep, după ce a trecut de Bondarenko: “Nu mă gândesc la clasament și rezultate. Dau totul în fiecare meci!”

Pentru calificarea în turul 3, Halep va încasa un premiu de 120.300 de dolari.

Halep va mai evolua, în dimineața zilei de vineri (fus orar România), la dublu mixt, alături de Horia Tecău.

—–

LIVE TEXT Halep – Bondarenko: 6-3, 6-4

6-4: Break, MECI, Halep!

5-4: Game, Halep. Simona reușește să rezolve problema serviciului și face primul game alb al partidei. Cu un break în game-ul următor românca ar putea tranșa meciul.

4-4: Game, Bondarenko. Partida continuă strâns. Românca nu reușește să mai facă break-ul. Din contră ea a avut unele probleme la ultimele sale servicii. Simona este din ce în ce mai frustrată și lovește cu racheta în pământ.

4-3: Game, Halep.

3-3: Game, Bondarenko. Ucraineanca nu renunță la luptă, iar meciul arată din ce în ce mai dificil pentru Simona.

Cele două joacă cel mai lung schimb de mingi din acest meci, cu nu mai puțin de 21 de lovituri.

3-2: Game, Halep.

2-2: Game, Bondarenko. Halep are un moment de nervozitate în care aproape că dă cu rachetă de pământ. Românca trebuie să rămână focusată la joc, altfel ucraineanca va prinde tot mai multe curaj.

2-1: Game, Halep. Setul al doilea continuă cu puncte la serviciu pentru ambele jucătoare.

1-1: Game, Bondarenko. 

1-0: Game, Halep. Românca reușește să-și facă serviciul în debutul setului al doilea.

6-3: Break, SET, Halep. Românca a reușit să depășească momentele mai dificile din game-urile 3, 4 și 5, când adversara a fost la un pas să preia conducerea.

5-3: Game, Halep. Simona reușește să rămână la 2 puncte distanță. Românca va avea nevoie de un nou break pentru a închide setul în game-ul următor.

4-3: Game, Bondarenko. Ucraineanca reduce iar din diferență. Simona trebuie să-și păstreze calmul, altfel partida se va complica foarte mult pentru ea. Românca are toate atuurile în fața adversarei sale, inclusiv mișcare în teren și precizia loviturilor, astfel că singura bătălie pe care Halep trebuie să o mai câștige este cea psihologică.

4-2: Game, Halep. Românca se distanțează din nou la două puncte, însă ucraineanca i-a arătat că îi poate pune mari probleme atunci când lasă garda jos.

3-2: Rebreak, Halep. Simona se poziționează mai bine de această dată la mingile adversarei și reușește să aducă un nou break. 

2-2: Break, Bondarenko. Adversara reușește un break nesperat. Ucraineanca încearcă să returneze cât mai multe mingi posibil, iar această presiune se resimte în jocul Simonei. După primele două game-uri bune, făcute de româncă, partida a devenit o luptă foarte strânsă.

2-1: Game, Bondarenko. Simona reușise să revină de la 0-40 în acest game, însă în cele din urmă a cedat. Ucraineanca își poate ridica mult nivelul, dacă Halep îi va permite acesta lucru, motiv pentru care românca va trebui să nu o slăbească deloc pe Bondarenko.

2-0: Game, Halep. Simona a câștigat un al doilea punct pe propriul serviciu, nu însă înainte ca Bondarenko să-i pună unele probleme.

1-0: BREAK, Halep. Simona a început bine duelul cu ucraineanca, făcând break încă de la primul game la serviciu al adversarei.

Update 20.28: A început partida dintre Halep și Bondarenko, adversara având primul serviciu.

Update 20.05: S-a încheiat meciul care precede partida Simonei Halep. Azarenka merge mai departe, însă pe Halep ar putea-o întâlni abia în sferturi. În câteva minute vor intra pe arena centrală Halep și Bondarenko.

Update 20.00: Partida de dinaintea meciului Simonei Halep încă nu s-a încheiat. V. Azarenka este la conducere cu 7-5, 4-3.

—-

Simona Halep, cap de serie 2, o întâlnește, joi, în turul al doilea, la US Open, pe Katerina Bondarenko, 104 WTA, venită din calificări. Halep se va duela pentru prima dată în carieră cu sportiva ucraineană.

Halep și Bondarenko vor evolua după ora 20.00, pe arena centrală a turneului, Arthur Ashe. Meciul este programat al doilea, în prima partidă urmând să se întâlnească, de la pra 18.00, Victoria Azarenka (favorită 20) și Yanina Wickmayer. 

Primul duel dintre Halep și Bondarenko se anunță a fi un nou meci de testare pentru sportiva româncă înaintea partidelor pe care, eventual, le va susține în fazele superioare ale turneului. Halep s-a calificat în turul al doilea după ce Marina Erakovici (99 WTA) a abandonat la scorul de 6-2, 3-0 pentru româncă. De cealaltă parte, Bondarenko a trecut de Iulia Putințeva (78 WTA), o jucătoare de viitor din Rusia, scor 6-0, 6-3, în doar 59 de minute.

Deși a trecut de mult timp de perioada de vârf a carierei, ucraineanca îi poate pune probleme româncei. Bondarenko, fost număr 29 mondial (2009), este o jucătoare care se mobilizează foarte bine împotriva tenismanelor de top, precum Venus Williams, pe care a învins-o în 2015. Ea este antrenată de părinții săi, astfel că tenisul a devenit o afacere de familie.

Halep va mai juca, în dimineața zilei de vineri (fus orar România), și la dublu mixt, unde face pereche cu Horia Tecău.  

Citește și Drumul GREU al Simonei Halep spre un titlu la US Open. Cine sunt adversarele DIFICILE din traseul său!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă