13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a abandonat în meciul cu Arruabarrena, de la Beijing Premier...

Simona Halep a abandonat în meciul cu Arruabarrena, de la Beijing Premier Mandatory, din cauze medicale

Simona Halep, principala favorită, a abandonat în primul tur al China Open, turneul de categorie Premier Mandatory de la Beijing, din cauze medicale. Românca s-a retras la scorul de 5-4, pentru Lara Arruabarrena, 95 WTA, în primul set.

Simona Halep a avut un start de meci bun, însă problemele au început când conducea cu scorul de 3-1. Ea a resimțit dureri la piciorul stâng și a cerut timeout medical. Adversara a revenit ulterior, iar Simona și-a anunțat abandonul chiar înainte de a servi pentru a rămâne în primul set.

Românca a avut unele probleme încă de la US Open, iar acestea par să fi revenit după cele două săptămâni de tenis de la Guangzhou și Wuhan.

Singurul turneu la care va mai juca Simona Halep în 2015 este Turneul Campioanelor, de la Singapore, care debutează pe 26 octombrie.

LIVE TEXT Halep – Arruabarrena: 4-5

ABANDON, Halep! Românca a decis să punct punct meciului din cauza durerilor pe care le are la piciorul stâng.

4-5: Game, Arruabarrena. Iberica își face din nou serviciul.

4-4: Game, Halep. Lovituri foarte bune pentru Simona în cadrul acestui game. I-au ieșit și lungul de linie și loviturile în cross. Problema rămâne cât de aptă este ea din punct de vedere medical să continuie acest joc.

Românca pare să aibă unele crampe, iar acesta ar fi cel mai fericit scenariu, deoarece ele pot trece chiar și în timpul meciului, spre deosebire de afecțiuni ale tendonului lui Ahile (accidentare apărută în urma US Open).

3-4: Game, Arruabarrena. Iberica preia conducerea pentru prima dată în acest meci, însă românca are probleme medicale. Rămâne de văzut dacă va putea duce la capăt acest meci.

3-3: Break, Arrubarrena. Revenirea în meci este una cu probleme pentru româncă. Este clar că Simona are dureri și acest lucru ar putea-o face nu doar să-și piardă concentrarea dar chiar să se și retragă la un moment dat. Veștile de la Beijing nu sunt deloc bune.

Românca este gata de reluarea meciului, după timeout-ul medical.

Simona cere un timeout medical. Medicul îi schimbă bandajul de la piciorul stâng. Ea a încheiat US Open cu probleme la la picior, iar recuperarea se pare că nu a fost una completă. Dacă lucrurile se vor agrava nu ar fi exclus să vedem un abandon al româncei sau chiar o retragere după acest meci.

3-2: Game, Arruabarrena. Românca reușise să revină de la 0-40, însă iberica a luat punctul în cele din urmă din cauza unor erori ale româncei. Halep a avut și un challenge câștigător în acest game.

3-1: Game, Halep. Simona face primul punct pe serviciu din această partidă. Românca se desprinde la două game-uri și începe să domine meciul în stilul său caracteristic. Important este să fie un efort susținut.

2-1: Break, Halep. Românca se descurcă foarte bine pe serviciul adversarei, returul său fiind unul foarte bun astăzi. Simona trebuie să facă puncte și pe propriul serviciu, acolo unde încă nu pare să-și fi intrat în ritm.

1-1: Rebreak, Arruabarrena. Românca își pierde și ea serviciul și arată o lipsă de concentrare în acest debut de meci.

1-0: Break, Halep. Românca reușește să întoarcă scorul în acest game și să-i ia adversarei punctul pe propriul serviciu.

Ora 12.50: A început partida, cu adversara la serviciu.

Ora 12.35: Meciul anterior, dintre Sara Errani (22 WTA, Italia) și a doua favorită Petra Kvitova (Cehia) s-a încheiat cu o victorie surprinzătoare a italiencei. În circa 10 minute va începe meciul Simonei Halep.

—–

Simona Halep, 2 WTA și principala favorită, debutează, duminică, în prima rundă a turneului Premier Mandatory de la Beijing (China), împotriva ibericei Lara Arruabarrena, 95 WTA. Cele două se vor duela pentru a patra oară în carieră.

China Open, cea mai importantă competiție de dinaintea Turneului Campioanelor de la Singapore, ar putea fi decisiv în stabilirea ultimelor 5 locuri rămase libere pentru turneul singaporez, după ce Williams, Halep și Șarapova au obținut deja calificarea. Fiecare duel se anunță a fi unul strâns, mai ales că multe dintre jucătoarele care au luat startul vor ataca la Beijing ultimul lor turneu major din acest an.

Halep și adversara sa cu un an mai tânără, Arruabarrena, s-au confruntat până acum de trei ori, toate meciurile fiind câștigate de româncă. Iberica nu a reușit niciodată să-i ia un set Simonei. 

Istoricul întâlnirilor (victorii Halep): București 2014 / WTA International (6-3, 6-1), Madrid 2014 / Premier Mandatory (6-4, 6-4), Hobart 2013 / WTA international (6-3, 6-2).

Intrată în top 100 la simplu încă din 2012, iberica a cucerit primul și singurul său titlu WTA la Bogota (Columbia), în același an. De atunci ea a mai adunat titluri doar la dublu, acolo unde a reușit performanțe mai mari. Lara este cunoscută drept una dintre cele mai importante partenere de dublu pe care le-a avut în cariera sa Irina Begu.

Arruabarrena nu a avut o evoluție foarte bună în acest an, iar singurele sale performanțe rămân calificarea pe tabloul principal și atingerea turului al doilea la Indian Wells, dar și disputarea semifinalelor de la Nurnberg și Bastad. De asemenea o mai ajuns în runda a doua la Wimbledon. Ea nu a mai atins turul al doilea pe tabloul principal al unui turneu WTA de la Bastad, din iulie.

Simona Halep va avea șanse foarte mari să își depășească adversara în partida de debut de la Beijing, având în vedere evoluțiile lor din acest an și istoricul întâlnirilor directe (mai ales că Halep rareori cedează în fața unei jucătoare al căui tenis îl cunoaște și pe care o domină în duelurile directe).

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă