19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep merge în turul al doilea la Guangzhou, după ce a...

Simona Halep merge în turul al doilea la Guangzhou, după ce a trecut pe Martici. Victorie la primul meci după US Open

Simona Halep, 2 WTA, a eliminat-o pe Petra Martici, scor 6-4, 6-2 și s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Guangzhou, de categorie WTA International.

Simona Halep a câștigat primul meci disputat după US Open, românca impunându-se în fața sportivei din Croația după o oră și 30 de minute. După un prim set în care adversara i-a pus probleme, Halep a dominat clar runda a doua a meciului.

În turul al doilea, Halep va evolua împotriva Timeei Babos (76 WTA, Ungaria), care a trecut de Yang Zhaoxuan (155 WTA, China), scor 6-3, 6-0.

Citește și Reacția Simonei Halep după calificarea în turul al doilea la Guangzhou. Ce a deranjat-o în meciul cu Martici

—-

LIVE TEXT Simona Halep – Petra Martici: 6-4, 6-2

Citește și LIVE TEXT Simona Halep – Timea Babos: când are loc meciul. Avancronica duelului din optimile Guangzhou 2015

6-2: Game, MECI, Halep.

5-2: Break, Halep. Românca face un al doilea break rapid, din acest set. Va servi pentru câștigarea meciului.

Citește și Tenis: O româncă de 17 ani a cucerit primul titlu al carierei. “Sunt pe drumul către înalta performanță!”

4-2: Game, Halep. Simona a reușit câteva passing shot-uri bune în acest meci, ultimul dintre ele în acest game. Adversara are urcări bune la fileu, reușind să returneze mingile scurte ale Simonei, însă în cele mai multe rânduri românca o surprinde cu lovituri passante.

3-2: Break, Halep. Simona preia din nou conducerea cu un break. Ultimul break al româncei era la scorul de 4-4, în primul set.

2-2: Game, Halep. Al doilea set continuă foarte strâns, cu puncte pe serviciu pentru cele două.

1-2: Game, Martici. Halep reușise să ajungă la o minge de câștigarea acestui game, însă adversara a revenit și a trecut din nou la conducere pe tabelă, în acest set.

Partida a intrat în cea de a doua oră de joc. Arena din Guangzhou continuă să fie destul de goală. Doar un sector din tribune este ocupat, de acolo de unde vin toate aplauzele atunci când Halep reușește câte o lovitură bună.

1-1: Game, Halep. Românca își face serviciul, nu însă fără a ceda două puncte. Martici are un joc agresiv și reușește nulte lovituri bune, astfel că românca este pusă de multe ori în dificultate.

0-1: Game, Martici. Simona nu face un joc foarte bun, ba chiar unul asemănător cu meciul împotriva Pennettei din semifinalele US Open (una dintre cele mai slabe partide ale româncei din acest an). Cu alte cuvinte Halep are momente în care pare să lipsească de pe teren.

Setul al doilea începe cu adversara la serviciu.

Vezi în galeria foto de mai sus instatanee din timpul partidei.

6-4: Game, SET, Halep.

5-4: Rebreak, Halep. Simona revine în meci și acum are șansa câștigării primului set pe propriul serviciu.

4-4: Break, Martici. Un nou break al croatei, care ar trebui să-i dea de gândit Simonei. Românca trebuie să fie mai incisivă, mai mobilă, pe teren, dacă vrea să continuie în acest turneu (chiar dacă este un turneu mic).

4-3: Game, Martici. Croata arată un tenis mai bun față de locul ocupat în clasament. La unele mingi arată că are rezerve încă neștiute. Nu întâmplător a fost locul 42 mondial.

4-2: Game, Halep. Simona reușește să calce puțin accelerația, fără a folosi însă o tactică diferită față de ceea ce joacă în mod obișnuit, însă este suficient pentru a-și domina adversara.

3-2: Rebreak, Halep. Românca nu-i dă ocazia adversarei să preia conducerea și face punctul pe serviciul acesteia. O singură minge a câștigat croata de această dată.

2-2: Break, Martici. Simona probabil că a lăsat garda jos după ce a făcut rapid 2-0, motiv pentru care adversara a revenit ușor în meci.

2-1: Game, Martici. Simona cedează ușor acest game, fiind ceva mai relaxată decât în primele 2 game-uri.

2-0: Game, Halep. Punct pe serviciu, reușit de româncă. Simona nu pare să aibă mari probleme în debutul acestui set, însă important este să nu-i lase spațiu jucătoarei care odată se afla aproape de top 40 WTA.

1-0: Break, Halep. Simona începe meciul cu break, după ce adversara reușise un as la primul său serviciu. Românca a reușit să-și domine adversara doar prin jocul stânga-dreapta, însă Martici a arătat că are un serviciu destul de bun.

Ora 07.22: Partida va începe într-un minut, cu adversara la serviciu.

Ora 07.20: Jucătoarele au intrat pe teren, iar acum își fac încălzirea. Arena de la Guangzhou este destul de goală deocamdată. 

Ora 07.05: Meciul va începe în câteva minute. În partida anterioară, Sara Errani, cap de serie 3, s-a calificat în turul al doilea.

Update ora 06.28: Partida Halep – Martici va începe după ora 07.00, deoarece meciul anterior s-a prelungit cu un al treilea set.

—-

Simona Halep, 2 WTA și principala favorită, evoluează, marți, în primul tur al turneului WTA International de la Guangzhou. Prima adversară a româncei din acest turneu este croata Petra Martici, locul 128 WTA.

Simona Halep revine la Guangzhou după o pauză de 5 ani, singura dată când a evoluat în turneul chinezesc fiind în chiar prima ediție a acestuia, cea din 2010. Atunci, Simona, la 18 ani, abia ajunsă în prima sută mondială, pierdea în primul tur cu Tamarine Tanasugarn, în prezent una dintre cele mai în vârstă tenismane din circuit (38 ani). Dacă la data respectivă turneul chinezesc îi oferea româncei o nouă șansă de a se afirma, de această dată turneul este unul de pregătire pentru Halep în vederea unor competiții mult mai importante, Wuhan și Beijing.

Citește și Maria Șarapova revine în WTA! Unde ar putea avea loc duelul cu Simona Halep

Halep o va întâlni pe croata Petra Martici pentru a doua oară în cariera sa. Primul lor duel a avut loc la Copenhaga (2011), când Martici s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 7-5.

Petra Martici, în vârstă de 24 de ani, a disputat o singură finală în cariera sa, la Kuala Lumpur, în 2011, același an în care o învingea pe Halep. Croata a ocupat, la vârsta de 21 ani, în 2012, cea mai bună poziție a carierei, locul 42 WTA.

Martici a reușit unul dintre cele mai bune rezultate ale sale de anul acesta chiar la turneul WTA de la București, acolo unde a trecut de toate cele trei tururi ale calificărilor pentru a accede pe tabloul principal, unde însă a fost învinsă de Danka Kovinic, de altfel cel mai bine clasată adversară pe care Halep ar putea-o întâlni în sferturile de la Guangzhou.

Cele mai bune meciuri ale sale au fost cu Maria Șarapova, în primul tur al Australian Open, 6-4, 6-1 pentru rusoaică, respectiv cu Garbine Muguruza, în prima rundă a Roland Garros, scor 6-2, 7-5 pentru iberică.

Pentru Martici chiar și dacă i-ar lua un singur set Simonei Halep ar fi cel mai bun rezultat al său din acest sezon împotriva unei jucătoare de top. Croata nu a câștigat niciun meci pe tablourile principale ale turneelor WTA în 2015.

Vezi aici lista primelor 10 jucătoare de la Guangzhou (în funcție de clasamentul săptămânii care precede turneul)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

De ce cantitate de lapte praf are nevoie un bebeluș pentru a se sătura

Hrănirea corectă a unui bebeluș este esențială pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a acestuia. Unul dintre aspectele cheie ale nutriției infantile este asigurarea unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă