10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep a eliminat-o pe Rogers, scor 6-2, 6-3. Românca merge în...

Simona Halep a eliminat-o pe Rogers, scor 6-2, 6-3. Românca merge în optimi la US OPEN!

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în optimile US Open și și-a egalat cea mai bună performanță la acest turneu. Românca s-a impus în fața americancei Shelby Rogers, 154 WTA, cu scorul de 6-2, 6-3.

După un start de meci mai ezitant, la scorul de 2-2, românca și-a intrat în ritm și a cedat cu greu puncte în fața adversarei. După 66 de minute, Halep a obținut biletul spre optimile US Open.

În următoarea rundă Halep o întâlnește pe câștigătoarea meciului dintre Sabine Lisicki (cap de serie 24) și Barbora Strykova (42 WTA).

Citește și Prima reacție a Simonei Halep după calificarea în OPTIMILE US Open 2015

—-

LIVE TEXT Halep – Rogers: 6-2, 6-3

6-3: Break, MECI, Halep. Simona încheie partida cu un nou break.

5-3: Rebreak, Rogers. Americanca reușește o surpriză uriașă prin break-ul care mai amână cu cel puțin un game finalul meciului.

5-2: Break, Halep. Simona face al doilea break al acestui set într-un moment crucial.

4-2: Game, Halep. Românca se îndreaptă spre optimile US Open, însă deocamdată mai are de câștigat cel puțin două game-uri.

Se joacă de 55 de minute, iar Simona nu mai are șanse să se impună în mai puțin de o oră de această dată.

3-2: Game, Rogers. Americanca a condus cu 30-0, respectiv 40-30, însă game-ul a fost decis abia la Deuce. Game-ul a durat mai bine de 5 minute.

3-1: Game, Halep. Statisticile arată un raport al erorilor neforțate de 14-6, cele mai puține în dreptul Simonei.

2-1: Game, Rogers. Americanca întrerupe recitalul Simonei, însă românca rămâne jucătoarea dominantă a partidei.

2-0: Game, Halep. Românca domină jocul fără probleme. Este al șaptelea game consecutiv câștigat de Halep, începând de la scorul de 3-2 din primul set.

1-0: Break, Halep.

Setul al doilea începe cu Rogers la serviciu.

6-2: Game, SET, Halep. Simona și-a intrat foarte bine în joc, după un start de meci mai ezitant, în care i-a permis adversarei să-și ridice prea mult nivelul. Este clar că Rogers poate fi o jucătoare periculoasă dacă nu este ținută din scurt.

5-2: Break, Halep. Simona a destabilizat-o complet pe adversara sa, iar câștigarea primul set pare o formalitate în acest moment. Românca va servi pentru set.

4-2: Game, Halep. Comentatorii Eurosport spun despre Halep că are o voință de fier și dau drept exemplu faptul că a refuzat să-și apere titlul în București, la turneul de acasă pentru a se putea concentra pe turneele mai mari care urmau să vină pe hard-ul american.

Simona are un prim serviciu foarte bun în această partidă, iar statisticile arată că în 78% din cazuri și-a adjudecat și setul când au fost îndepliniți acești parametri. Rămâne de văzut dacă adversara va avea un răspuns la jocul tot mai bun al româncei.

3-2: Break, Halep. Simona face ceea ce trebuie și câștigă la timp primul break al partidei. Meciul ar putea arăta diferit începând din aceast punct, după ce startul a fost unul destul de strâns.

Statisticile arată un raport de 9-7 al erorilor forțate, cele mai puține în dreptul Simonei.

2-2: Game, Halep. Simona egalează. Este important ca primul break al meciului să-i revină româncei și nu adversarei.

1-2: Game, Rogers. Americanca își arată calitățile încă din startul meciului, iar Halep este surprinsă în această prima parte a setului. Simona trebuie să-și intre în joc pentru a o destabiliza pe Rogers, altfel va avea un meci foarte greu cu jucătoarea clasată pe locul 154 mondial.

1-1: Game, Halep. Simona răspunde cu un game în care cedează o singură minge. Partida ar putea continua cu puncte pe serviciu, în condițiile în care americanca a arătat un serviciu foarte bun.

0-1: Game, Rogers. Americanca începe în forță și face un game alb încă din startul partidei.

Ora 02.18: A început meciul din turul al treilea al US Open, cu Rogers la serviciu.

Ora 02.15: Jucătoarele au încheiat încălzirea. În scurt timp începe partida

Ora 02.10: Jucătoarele au intrat pe teren și au început încălzirea. Halep are un record de 42 victorii – 11 înfrângeri anul acesta.

Ora 02.00: În câteva minute va începe partida de pe arena centrală a US Open. Simona urmează să intre pe teren.

—-

Simona Halep, cap de serie numărul 2, joacă împotriva americancei Shelby Rogers, 154 WTA, în turul al treilea al US Open, în dimineața zilei de duminică. Românca va întâlni în al treilea meci consecutiv o adversară în premieră.

Simona Halep și Shelby Rogers se vor duela pe arena centrală a turneului, Arthur Ashe, în deschiderea sesiunii de seară, meciul fiind programat pentru ora locală 19.00, respectiv duminică ora 02.00 (România).

Rogers nu era cea mai dificilă variantă pentru Halep din această rundă. Americanca a eliminat o jucătoare mult mai periculoasă, japoneza Kurumi Nara (82 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4. Rogers, 22 de ani, se află la cea mai bună performanță a carierei la un Grand Slam, o dată cu accederea în turul al treilea, după ce în 2014 se oprea în runda a doua a US Open. Ea este fost număr 70 WTA, poziție ocupată cu un an în urmă.

 Halep a ajuns în runda a treia după ce a eliminat-o pe Katerina Bondarenko (104 WTA), scor 6-3, 6-4.

Pentru Simona Halep o calificare în turul al patrulea, când vor avea loc optimile de finală, ar însemna egalarea celei mai bune performanțe de la US Open (2013).

 

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă