11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, victorie FANTASTICĂ în fața Victoriei Azarenka. În PREMIERĂ, în semifinalele...

Simona Halep, victorie FANTASTICĂ în fața Victoriei Azarenka. În PREMIERĂ, în semifinalele US Open!

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open, după ce a eliminat-o pe Victoria Azarenka, favorita 20, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4, la capătul unui meci care nu a fost lipsit de evenimente.

Halep și Azarenka au luptat vreme de două ore și 40 de minute la cel mai înalt nivel, cu Victoria Azarenka aflată într-o formă apropiată de cea din perioada în care era lider mondial. Meciul nu a fost lipsit de evenimente, partida fiind întreruptă, în setul al treilea, vreme de aproape o oră și jumătate, din cauza ploii de la Flushing Meadows.

Citește și Prima reacție a Simonei Halep, după calificarea în semifinale. Cum a revenit în meciul cu Azarenka

Halep s-a calificat pentru prima dată în cariera sa în semifinalele US Open. Ea a mai ajuns doar de două ori în această fază a unui Grand Slam, la Wimbledon 2014, unde era învinsă de Eugenie Bouchard și la Roland Garros 2014, unde ajungea până în finala pierdută în fața Mariei Șarapova.

În semifinala US Open, Halep o va întâlni pe Flavia Pennetta, cap de serie 26. Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu 805.000 de dolari şi cu 780 de puncte WTA.

Citește și Surpriză la US Open: Halep a scăpat de marea rivală din semifinale! Pennetta o așteaptă în următorul act

—-

LIVE TEXT Halep – Azarenka: 6-3, 4-6, 6-4

6-4: Game, MECI, Halep! Simona e în semifinale.

5-4: Game, Azarenka. Bielorusa a revenit cu toate că era condusă cu 30-0. Azarenka este o mare luptătoare, însă Halep trebuie să servească la un nivel foarte ridicat în game-ul următor pentru a putea închide meciul.

5-3: Game, Halep. Simone se află la un singur game, ce e drept pe serviciul adversarei, de semifinale.

4-3: Break, Halep. Simona preia conducerea după un game pe serviciul adversarei, în care a arătat o voință de fier. Se pare că pauza a ajutat-o pe româncă să-și ridice moralul.

3-3: Game, Halep.

2-3: Game, Azarenka. Jucătoarea din Belarus a făcut pasul în teren și rămâne foarte agresivă, lucru care o incomodează pe Halep.

2-2: Game, Halep. Românca revine în forță, după întreruperea de aproape o oră și jumătate a jocului.

Ora 12.40: Jucătoarele au revenit pe teren, iar în scurt timp se va relua partida. Simona avea serviciul și conducea cu 40-15.

Ora 12.15: Alerta meteo de ploaie s-a încheiat. Organizatorii au anunțat că toate meciurile de la US Open se vor relua după ce ploaia se va opri de tot, iar terenurile vor fi uscate. 

Ora 23.21: Jucătoarele merg la vestiare. Pauza s-ar putea prelungi în funcție de cât de tare va ploua.

Ora 23.17: Meciul este întrerupt în game-ul numărul 4 al setului decisiv, la scorul de 40-15 pentru Simona. Rareori se întrerupe un meci în timpul unui game. Deocamdată se ia o pauză de câteva minute.

1-2: Rebreak, Halep. Românca reușește să revină cu un break într-un moment important al acestui set decisiv. Este primul game câștigat de Simona după seria de 3 câștigate de adversară.

S-au scurs 2 ore de joc pe arena Arthur Ashe.

0-2: Break, Azarenka. În cele din urmă bielorusa se impune pe serviciul româncei, asta după ce game-ul a fost întrerupt câteva minute – Decizie fără precedent la US Open. Halep a cerut challenge la primul său serviciu din cel de-al doilea game al setului secund. Din cauza unei defecțiuni reluarea nu a putut fi arătat, deși meciul a fost oprit mai bine de 5 minute. Arbitrul a decis rejucarea punctului, ceea ce a scandalizat-o pe Azarenka.

0-1: Game, Azarenka. Se încheie unul dintre cele mai lungi game-uri ale turneului. 

Primul game al acestui set durează deja de mai bine de 15 minute.

Setul al treilea începe cu Azarenka la serviciu. Românca a avut probleme în setul al doilea, permițându-i adversarei să revină prea ușor. Runda a treia va fi una a duelului psihologic, asta după ce în primele două seturi cele două au dat totul și au arătat de ce sunt în stare.

4-6: Rebreak, SET, Azarenka.

4-5: Break, Halep. Românca reușește să câștige două puncte la rând și se apropie la un singur game de adversara sa. Ar fi o revenire fantastică a româncei dacă va reuși să o egaleze pe Azarenka.

3-5: Game, Halep. Simona reușește cu mari dificultăți sî-și câștige serviciul. Este însă important ca în cazul în care bieloruse se impune în acest set ea să nu înceapă runda a treia la serviciu.

2-5: Game, Azarenka.

2-4: Rebreak, Azarenka. Halep se află sub presiune în aceste momente. Ea a încercat să schimbe strategia, însă bielorusa arată un psihic de fier. Azarenka își modifică mereu jocul în funcție de ceea ce aduce nou Simona. Românca trebuie să urce mai des la fileu pentru că în această seară i-au ieșit foarte bine loviturile din această zonă.

2-3: Break, Halep. Simona a fost la un pas să facă un break alb, însă bielorusa a reușit să câștige un punct p propriul serviciu.

1-3: Game, Halep. Simona revine în meci cu un game alb.

0-3: Game, Azarenka.

0-2: Break, Azarenka. Vika a scos-o pe Halep din zona sa de confort, iar românca s-a enervat pe unele greșeli comise. Trebuie ca Halep să-și schimbe și ea strategia.

0-1: Game, Azarenka. Bielorusa a schimbat strategia și a început să facă mai des pasul în teren și să trimită mingi pe linie pentru a contracara jocul agresiv al româncei.

Începe setul al doilea, cu Azarenka la serviciu. 

6-3: Game, SET, Halep. Simona s-a impus fără mari probleme în primul set, după ce a făcut un joc fantastic prin care și-a surprins adversara. Rămâne de văzut ce sfaturi îi va da Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei, actualei sale eleve, Victoria Azarenka. De asemenea este important ca românca să mențină ritmul deoarece aceasta a fost marea sa problemă la majoritatea meciurilor pierdute anul acesta.

5-3: Game, Azarenka. Sportiva din Belarus pare să-și fi ridicat nivelul după ce și-a câștigat de două ori serviciul.

5-2: Game, Halep. Simona face primul game alb. Jocul Simonei arată foarte bine. Totuși acest stil agresiv este greu de menținut și s-ar putea ca setul al doilea să fie mult mai dificil pentru româncă.

4-2: Game, Azarenka. Fostul lider mondial își câștigă pentru prima dată serviciul în această partidă. 

4-1: Game, Halep. Simona își ia o opțiune serioasă la câștigarea primului set. Azarenka pare deranjată de jocul Simonei și cu siguranță nu se aștepta ca românca să fie atât de agresivă.

3-1: Break, Halep. Românca a avut nevoie de 5 mingi de break pentru a câștiga punctul. Adversara încă nu și-a câștigat serviciul.

Statisticile arată 5-1 în dreptul loviturilor direct câștigătoare pe forehand. Impresionantă statistică, în favoarea româncei.

2-1: Game, Halep. Românca încheie punctul cu primul as al partidei. Tocmai ceea ce părea de speriat la Victoria, ușurința de a trimite ași, vedem în jocul româncei. Partida este foarte strânsă, iar cele două și-au ridicat deja nivelul.

1-1: Rebreak, Halep. Simona îi dă replica adversarei, făcând punctul pe serviciul Azarenkăi. Cele două încă nu și-au intrat în ritm. Deși au început în forță comit destule greșeli.

0-1: Break, Azarenka. Jucătoarea din Belarus face break-ul cu lovituri puternice, trimise cât mai aproape de linia de fund a terenului. Halep a fost incomodată de acest stil de joc.

Ora 21.08: A început partida. Halep are primul serviciu.

Ora 21.00: Cele două jucătoare au intrat pe teren, iar în câteva minute va începe meciul.

Ora 20.45: Surpiză la US Open! Viitoarea adversară a Simonei nu va fi Kvitova, așa cum se așteptau cei mai mulți suporteri, ci Flavia Pennetta, care a învins-o pe cehoaică, scor 4-6, 6-4, 6-2.

Ora 20.15: A început setul decisiv dintre Kvitova și Pennetta. Cel mai probabil meciul Simonei va începe în jurul orei 21.00.

Update ora 20.00: Meciul dintre Halep și Azarenka este întârziat de partida anterioară, dintre Kvitova și Pennetta, care nu s-a încheiat.

—–

Simona Halep, cap de serie 2, joacă, miercuri, împotriva Victoriei Azarenka, favorita numărul 20, în sferturile de finală ale US Open. Românca o va întâlni pentru prima dată pe actuala elevă a lui Wim Fissette de când a cunoscut explozia sa de formă, în 2013.

Meciul dintre Simona Halep și Victoria Azarenka va avea loc pe arena centrală a turneului, Arthur Ashe. Partida va fi a doua din sesiunea de zi, iar înaintea sa se va desfășura celălalt sfert al zilei, dintre Petra Kvitova (5) și Flavia Pennetta (26), care va începe la ora locală 11 (18.00, ora României). Halep urmează să evolueze în jurul orei 20.00 (România).

Citește și Halep – Azarenka: Duel între leoaice. Fissette, de partea adversarei! Avancronică US Open 2015

Halep, 23 ani și Azanreka, 26 ani, s-au întâlnit de două ori în 2012, ambele fiind victorii ale bieloruseu, însă atunci românca nu evolua la nivelul actual. Pentru Simona va fi și un duel al orgoliilor, adversara avându-l alături pe fostul său antrenor din 2014, belgianul Wim Fissette.

Pentru Halep duelul este cu atât mai important cu cât ea ar putea fi depășită de Petra Kvitova în clasamentul WTA dacă cehoaica va câștiga turneul. Dacă va trece de Azarenka, Halep ar putea-o întâlni pe cehoaică în semifinale.

Halep și Azarenka au avut un parcurs diferit la US Open. Românca a beneficiat de adversare mai usoare, cu excepția meciului cu Lisicki, din optimi, în timp ce sportiva din Belarus a avut trebuit să învingă tenismane mai dificile, precum Angelique Kerber, 11 WTA.

Halep și Mergea sunt singurii români rămași în competiție la US Open, Florin evoluând tot miercuri, în sferturile probei de dublu.

Citește și Halep, înaintea duelului cu Azarenka: “Sper să mă recuperez. Mă aștept la un meci foarte greu”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă